Sari la conținut

releu incarcare 6 volti


paideus
 Share

Postări Recomandate

In dreptul uneia din bobine e o armatura cu doua contacte fixe, care e prinsa in doua suruburi si poate fi inaltata sau coborata putin. Cred ca daca inalti putin armatura, releul e reglat pt tensiune mai mare, iar daca o cobori, da tensiune mai mica.

Eu nu l-am reglat deloc, desi m-am trezit de doua ori cu becul de far ars. M-am rezumat doar la a curata contactele cu o lama de ras.

O solutie mai buna este sa-ti faci releu electronic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pt.raspuns.Am sa incerc sa vad ce rezultate obtin modificind distanta armaturii.Mai am o problema cu reglatul bujiilor, daca le reglez cum scrie in cartea tehnica , adica distanta la electrod intre 0,6-0,8 motorul nu trage , nu depasesc 50-60 km /h si scoate foarte mult fum. la 0,6 mai merge cum mai merge dar la 0,8 da rateuri .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De fapt, inainte sa modifici pozitia armaturii fixe ar fi bine sa incerci sa te limitezi doar la a curata contactele. Cu o sursa de tensiune reglabila verifici apoi la ce tensiune se pune in miscare armatura mobila. Doar daca tensiunea e prea mare (>7V) umbli la suruburile alea.

 

Daca motorul nu merge bine inseamna ca e f slaba aprinderea. Si eu la inceput aveam probleme. Trebuia sa reduc distanta dintre electrozii bujiei sub 0.5 mm ca sa mearga binisor. Pornea greu si daca ratam pornirea dupa cateva incercari trebuia sa demontez bujia si sa o curat. La fel, daca mergeam o vreme cu viteza redusa, in treapta I si apoi opream, nu mai reuseam sa pornesc decat dupa ce curatam bujia.

Dar nu mai am asemenea probleme de cand am facut aprindere electronica si am facut instalatie de 12V. Acum am scanteie puternica, pun bujie cu distanta dintre electrozi >1mm si nu mai trebuie sa o curat niciodata. Ba zilele trecute am indepartat electrozii bujiei la 3.5mm (cat am putut) si motorul tot merge.

Editat de ViorelX
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...