Gixu. Postat Octombrie 2, 2009 Share Postat Octombrie 2, 2009 Salut, mi -am luat azi o baterie Exide pt Ducati-ul meu si am descoperit ca nu prea gasesti usor centre unde sa o formatez-umplu cu electrolit S-a mai confruntat cineva cu problema asta sau stie cineva unde gasesc un centru de formatare inafara de centrul de la Tineretului? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bachus_21 Postat Octombrie 2, 2009 Share Postat Octombrie 2, 2009 Nu ai nevoie de nici un centru.Cumperi de la un magazin de piese auto electrolit,o pui la incarcat vreo 12 ore,completezi nin nou electolitul pana la semn si gata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 2, 2009 Share Postat Octombrie 2, 2009 (editat) e ciudat ca n-a venit cu butoiase cu electrolit. cit despre formatare, unde scrie ca trebuie formatata? eu am cumparat o yuasa, care avea si instructiuni. zicea asa: torni continutul butoiaselor in baterie, lasi 20 de minute, pui capacele si gata. absolut nimic de formatare. Editat Octombrie 2, 2009 de CalinD Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gixu. Postat Octombrie 2, 2009 Autor Share Postat Octombrie 2, 2009 Pe vremea cand aveam Honda (ce vremuri :laugh: ) faza cu butoiasu si bateria am facut-o si eu, bateria aia era pe gel ,fara intretinere. Asta pt Ducati e cu acid si cu intretinere cica . Din fericire noi suntem o tara afiliata legislatiei antiterorism si nu livram bateriile astea si acidul aferent de frica Baubau-lui. Procedura zice ca iei bateria si goala si mergi cu ea la un centru de baterii (care evident vinde baterii si se uita la a ta ca la mere stricate ) unde ii pui electrolit & shit Pe mine tocmai centrele alea ma intereseaza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 2, 2009 Share Postat Octombrie 2, 2009 adica eu am cumparat o baterie adusa in romania curtoazie a hezbolah si alqaida? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gixu. Postat Octombrie 2, 2009 Autor Share Postat Octombrie 2, 2009 (editat) adica eu am cumparat o baterie adusa in romania curtoazie a hezbolah si alqaida? Reactia se face in baterie,pana atunci lichidul care vine cu ea e apa chioara (asta in cazul bateriilor pe gel-fara intretinere) A mea e varianta ce necesita acid sau electolit cum se numeste el pompos, de aici si bubele aferente Editat Octombrie 2, 2009 de Gixxx' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Thomas Postat Octombrie 2, 2009 Share Postat Octombrie 2, 2009 (editat) Un pic de search pe forum inainte de topic te lamurea ce sa faci si ca nu doar electrolitul te scoate din problema ci si incarcarea propriu-zisa Practic poti incerca la magazine auto/moto sa cumperi electrolit si apoi cu un redresor sa o "formatezi" Sau poti apela la un service moto sa ti-o incarce si sa ti-o formateze cum trebuie(MyMoto, Motoriders, Suka, Motoadventure, etc.). Vezi ca YB16L-BS (prima litera poate varia de la producator la producator) va trebui sa o ai bine formatata intrucat Ducati e cam "sugativa" la acest capitol. @CalinD -> sunt mai multe tipuri de acumulatori iar tu dai exemplu cu totul altul decat in discutie acum Editat Octombrie 2, 2009 de Thomas Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
THC Postat Octombrie 2, 2009 Share Postat Octombrie 2, 2009 Gixule, mergi in targ si cumpara "lichid electrolit" te costa vreo 18 lei 1l, scoti capacelele de la baterie, umpli bateria cu o seringa pana la gradatii si o pui 12h la incarcat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gixu. Postat Octombrie 2, 2009 Autor Share Postat Octombrie 2, 2009 Un pic de search pe forum inainte de topic te lamurea ce sa faci si ca nu doar electrolitul te scoate din problema ci si incarcarea propriu-zisa Practic poti incerca la magazine auto/moto sa cumperi electrolit si apoi cu un redresor sa o "formatezi" Sau poti apela la un service moto sa ti-o incarce si sa ti-o formateze cum trebuie(MyMoto, Motoriders, Suka, Motoadventure, etc.). Vezi ca YB16L-BS (prima litera poate varia de la producator la producator) va trebui sa o ai bine formatata intrucat Ducati e cam "sugativa" la acest capitol. @CalinD -> sunt mai multe tipuri de acumulatori iar tu dai exemplu cu totul altul decat in discutie acum Am cautat electrolit la 2 magazine de piese auto din zona unde stau si de fiecare data m-am lovit de acelasi raspuns "noi nu tinem asa ceva" . Partea cu incarcatu pe redresor urma sa o fac acasa Pana luni oricum las balta problema din cauza lipsei de timp. Mersi oricum pt raspuns Mesaj completat Gixule, mergi in targ si cumpara "lichid electrolit" te costa vreo 18 lei 1l, scoti capacelele de la baterie, umpli bateria cu o seringa pana la gradatii si o pui 12h la incarcat. La magazinele "de profil" de la mine din zona n-au asa ceva,zici ca i-am injurat de mama cand i-am intrebat azi Luni rezolv sigur problema Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Thomas Postat Octombrie 2, 2009 Share Postat Octombrie 2, 2009 Poti incerca in targ la Vitan pe la tarabe sa ti-l vanda la negru, daca ai deja redresor tu. Legal nu mai "e voie" sa se vanda la liber, ca se poate face BUM cu el Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gixu. Postat Octombrie 2, 2009 Autor Share Postat Octombrie 2, 2009 Ms, fac un drum duminica pana acolo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate