Sari la conținut

Slefuirea Aluminiului


Postări Recomandate

M-am gandit ca poate interseaza pe cineva sa stie cum se slefuieste aluminiul. Eu tocmai mi-am luat o masina (nu aruncati cu pietre, motocicleta aveam) si neavand bani sa imi cumpar alte jenti m-am apucat sa le refac. Dupa un lung proces de triall and error uitati ce va trebuie:

- o cutie mica de decanol pentru curatat vopseaua veche - se aplica cu o pensula, se lasa 10 minute sa-si faca efectul si se poate incepe racairea. (desigur sablarea era mult mai buna dar sincer nu am reusit sa gasesc in Bucuresti)

- dupa ce am eliminat cam toata vopseaua incepe "marea lupta" si anume slefuitul. precizez ca daca piesa ce trebuie slefuita este grav avariata se poate incepe operatiunea cu un polizor unghiular (flex) dupa care trebuie neaparat sa facem operatiunea de mana. se incepe cu 600 pana se uniformizeaza suprafata, se continua cu 800, 1000, 1200, 1500 si in final 2000.

-ok daca am ajuns la stadiul asta si nu ati aruncat piesele de nervi atunci mai avem putin si anume luciul in sine. se ia orice metal polisher (eu am folosit un produs de la SANO) si se curata metalul bine. garantez ca dupa 10 minute de curatat cu acest procedeu putem sa ne radem in luciul obtinut. mai bine este chiar sa luam un flex si o perie de pasla si sa aplicam polisherul cu acesta.

-acum ca am terminat putem sa dau un strat de ceara si nu mai avem probleme. nu sugerez lac deoarece acesta se poate coji si astfel apa intrata pe langa lac si aluminiu va duce la oxidare. garantez ca daca in fiecare luna dam un pic cu polisherul, atunci nu vor oxida in veci

 

Cost total pentru 4 jenti auto care aratau ca dracu:

170.000 - decanol

360.000 - hartie abraziva

200.000 - sano metal polisher

 

O sa pun saptamana aceasta imagini cu inainte si dupa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc...tocmai ma gandeam ce sa fac cu toba mea de aluminiu care arata naspa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...