Sari la conținut

Pinioane, Enduro


Postări Recomandate

Deci, fratilor am un lc4 din 96, o bashina de motor din privintza unor mecanici care mai cu scarba mai ca ii plateam (m-am saturat) imi schimbau maruntisuri de genul un simering, un rulment, un cacao de garnitura etc. ce aveam si eu bani sa cumpar la el de la luna la luna sa-l fac sa mearga ok.

 

In fine, mi-am luat lantz cacao regina einspe mii de zale nu mai conteaza, pinioane (disc le zic eu, bag pwla-n ele de fiare) ala pe spate de 48 si cel mic in prima faza mi-am luat de 14. Mecanicul nu a vrut sa-l puna pe ala de 14 ca era prea nervoasa combinatia si o tineam numai intr-o roata sau nu se potriveste pe lc4 mod 96.

Ok, nu era desfacut, merg si-l schimb cu un de 16, ajung acasa si intru in discutii cu altcineva care imi arata in catalogul de la auner care sunt combinatiile de pinioane si vad ca la 48 merge unu de 15 sau 14.

 

Ei sa-mi bag picioarele in ele de DISCURI ca m-am saturat si poate imi spune si mie cineva concret ce draqu sa fac.

 

Cu cacao-ul pansat aka Lc4-ul meu, care este MOTORUL MEU frate ce nu este clar, atatia bani am de atata ma dau, merg si pe strada si pe coclauri de cate ori am ocazia.

 

of of mai maaaai, greu este la inceput......

 

si ma mai si oftic ca lantzul este pus la ochiometru, zzzt zzzt doua flexuri pe lantz, zburat 3 sau 4 zale, montat si gata frate, rupe, oricum e un gunoi lc4 asta din 96.... :P :D :crack: :kiss:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu esti prea coerent, deci uite ce am inteles eu:

 

Ti-ai luat un motor ceva mai vechi si incerci sa te bucuri de el cum poti. Te supara mecanicii care ti-au facut motorul de rahat, au venit cu fitze si figuri si lucreaza "dupa ureche".

 

Te rog sa ma contrazici daca am inteles gresit.

 

Sfat: pe net gasesti info mult mai mult si mai bun decat poate incapea in creierele mecanicilor. Pe site-uri oficiale dar si pe forumurile de afara. Citeste, compileaza si baga la cap. Daca acolo scrie pinion de 14-15, pune 14-15, nu 16. Probabil ca mecanicul asta avea (16) pe stoc si atunci in mod balcanic asta incerca sa-ti vanda.

 

Si invata ca lucru facut cu mana ta, si stiinta din capul tau sunt cele mai sfinte.

 

Bafta! :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scuze, sunt putin nervos si cred ca este normal, pt ca poate le schimbam eu dar nu am nici scule nici experientza necesara ceea ce m-a determinat sa apelez la un mecanic. Motorul merge de rupe, nu are probleme decat la consumabile si este normal ca ce am schimbat eu de pe el a fost totul original adica din 96.

 

Culmea e ca si el a avut si multi altii au avut janghine dinastea cu multe suruburi si acum are un exc care tragi de o clapeta si se dechide tot frate si sare si piesa aia defecta in sus, acum nu le mai suporta.

 

 

nu mai conteaza oamenilor, s-a terminat, mi-a pus lantzul, pinionul spate 48, am ramas cu intrebarea finala pun pinionul de 16 sau il schim iara cu unul mai mic 15, 14... sa ma fuck in el de pinion ca-l pun singur dar vreau sa stiu daca are ceva daca pun 16 cu 48, atat.

 

multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Valeu....

 

Asadar si prin urmare:

 

- motorul e ok, respecta-l si te vei bucura de el

 

- du-te la un alt mecanic sa-i faca o diagnoza completa (asta daca intr-adevar are probleme mecanice) si rezolva problemele in ordinea importantei

 

- cauta un manual de service al motorului, imprima-l sa-l ai ca referinta pt. orice probleme

 

- daca nu ai doua maini stangi, cumpara-ti o trusa de scule si incearca sa-ti faci singur treaba, folosind manualul - eventual chema un prieten sa te asiste

 

- inainte de a face orice modificare fata de stoc, informeaza-te pe net si nu fa improvizatii - te poate costa mult mai mult si vei regreta

 

- inainte de a face o modificare (gen pinion) intreaba-te daca merita si daca ai intr-adevar nevoie de ea (si nu e doar un moft auzit aiurea)

 

- nu dispera, la urma urmei e un motor nu racheta

 

succes!

:P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...