Sari la conținut

Cauciucuri, presiune si motor.


Postări Recomandate

Salut. Am un CBR F3 an 1996. Pe fata am un cauciuc nou cumparat din magazin DOT 2010 Pirelli Diablo Strada 120/60 zr17 55w. Pe spate tot un Pirelli Doablo Montare sau Rosso Montare nu mai stiu sigur. Este din 2007 dar nu fost folosit. Este nou ca folosire dar vechi ca an. Am inteles ca a stat in loc bun. Nu este tare sau nu pare cauciucul imbatranit. ;) Stiu, stiu. Il schimb cu prima ocazie cand fac rost de banuti.

Bun...am franat de cateva ori bune si fata si spate si nu am simtit sa ma lase vreunul din ele. Momentan pot spune ca ambele s-au comportata exemplar pana acum.

Eu merg cam jumatate din timp cu pasager.

Ce presiune trebuie sa am in cauciucuri? Am 2.2 fata si 2.4 spate momentan dar am impresia ca nu e ok. Nu am simtit ceva anume dar nu e ca in carte.

 

Multumesc frumos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator stress_L&P

depinde de stilul de mers, de setarile suspensiilor, de ce spune manualul vis-a-vis de presiuni, din toate datele astea iti poti face o idee.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am tot CBR 600 F3 dar din 1998. In orice caz, eu merg cu ele la 2.0 fata si 2.0 spate (dupa ce am incercat cu ele si mai desumflate si mai umflate) si la 2.0 e cel mai bine. Acum in manualul de service, zice 2.5 fata/spate, dar s-ar putea ca la un moment dat sa pierzi aderenta cand iti e lumea mai draga.

Uzura daca mergi cu ele la presiune mai joasa e nesemnificativa. Iar consumul, economisesti 5ron la un plin, deci nu se merita riscul sa mergi cu ele umflate si sa aluneci.

Daca mergi cu pasager recomand sa faci presiunea 2.2 fata/spate si sa mergi cu ea asa.. daca merge bine in linie dreapta si nu ai oscialtii, iar in curba te apleci usor si nu simti ca-ti scapa, atunci las-o asa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da. Am vazut ca producatorul recomanda 2.5 fata si 2.9 spate. Dar mi se pare si mie cam mult. Acum nu zic ca aia sunt batuti in cap. Acum am 2.2 fata si 2.4 spate si nu am avt probleme. A franat ok in orice situatie si nu am simt sa pierd aderenta spate la franare sau cand acceleram.

Multumesc frumos. Da merg mult cu pasager.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...