Mr_ORL Postat Octombrie 20, 2006 Share Postat Octombrie 20, 2006 problemele la shocul minimobrei mele idioate(se apasa singur la trepidatii mari, cand acceleratia nu e "calcata"EX:reduceri de viteza, la traversari gropi, sine tramvai, etc) m-au facut sa gandesc ceva util...deoarece trebuie de multe ori sa trag manual de el, si de foarte multe ori, raman cu el in mana la inceput m-am gandit sa ii fac o parghie asemanatoare cu cea de la minsk, sau, un cablu care sa il actionez cu parghie, pe ghidon, dar, am gasit ,gred eu, cea mai eficienta solutie...actionarea electrica, principiu asemanator inchiderii centralizate la masina, deschiderii electrice a portbagajului, etc... principiul, pt cei ce nu cunosc, consta in: litza data pe un mosor(bobina), in exteriorul carburatorului, unde maneta shocului(care este metalica) sa vina fix in centrul cercului bobinei....bobina necesita curent continuu, asadar trebuie montata pe instalatia electrica a motorului(de preferabil acumulator, pt a merge si la rece toata ingineria ) puntea de diode si condensatorul de filtraj(indicat ar fi de peste 1000 micro f), si, bine-nteles, un intrerupator, pt actionare. ar putea fi mult mai eficient un comutator care sa inverseze sensul circularii curentului prin bobina si schimbarii sensului de actiune al campului electromagnetic, tocmai pt a putea ridica si cobora shocul dupa preferintele fiecaruia.asadar...cuplat butonul sa zicem in dreapta, bobina primeste curent, ea generand un camp electromagnetic cu un anumit sens,actionand asupra shocului(sa zicem ca il coboara), cuplat in centru, opreste, iar shocul ramane jos, iar, cuplat in stanga, inverseaza alimentarea la bobina, si sensul se schimba, actionand la ridicarea shocului... poate multora li se pare o tampenie dar eu unu, ma apuc de treaba si o sa fiu fericit cand nu va trebui sa trag de maneta aia si sa raman cu ea in mana in mijlocul intersectiilor am atasat si o schema facuta ca idee, doar pt un singur sens...daca reusesc sa fac questia asta, va anunt, si amplific si schema(poate niste uraniu, h2so4, praf cosmic ) astept pareri...laude, critici, etc...doar asa invatam, nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hellryder Postat Octombrie 20, 2006 Share Postat Octombrie 20, 2006 Cred ca poti sa pui un servomecanism si un resort si va actiona in ambele sensuri. Servomecanisme gasesti la magazinele care se ocupa de aero/navo/automodele. Succes! Ry. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mr_ORL Postat Octombrie 20, 2006 Autor Share Postat Octombrie 20, 2006 da, da mai misto asa, facut de mine... ...e senzatia aia..."uite frate am shoc electronic, facut de mine:)" oricum, merci de sfat si uitasem sa precizez, pt a avea sens si in sus si in jos, tre atasat un magnetel la maneta de shoc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Auxois350 Postat Octombrie 22, 2006 Share Postat Octombrie 22, 2006 Eu cu partea electrica nu prea le am, si intreb si eu ca nestiutorul, cand ploua ce faci? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mr_ORL Postat Octombrie 22, 2006 Autor Share Postat Octombrie 22, 2006 Eu cu partea electrica nu prea le am, si intreb si eu ca nestiutorul, cand ploua ce faci? pai practic bobina se izoleaza la exterior...uite, daca vrei o idee simpatica, sa fie tot home made, pui un ciocanel dala de medicamente peste bobina :)poti sa o si vopsesti, si atunci chiar nu mai zice nimeni ca e carpeala ...uite....cand o sa am timp modific desenu cu adaptarea pt ploaie :)multa bafta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate