Sari la conținut

Auxois350

Membru
  • Număr conținut

    358
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Auxois350

  1. Vand Jawa 350TS, stare de functionare si estetica impecabila. Acte pe numele meu, in regula. /index.php?showtopic=349960
  2. Hai sa-i explic si io aluia care nu i s-a uscat cerneala pe buletin si inca ii pun profesorii absente in catalog. Io cand aveam 15 ani abia asteptam sa implinesc 16 sa iau A1 sa circul cu Minskul. Da' Minskul...am refuzat o partzaitoare de 50cc, numai ca minskul are forma unei motociclete, are ambreiaj manual, are schimbator de viteze, piese ieftine, usor de intretinut, ideal pt incepatori. Acu am o jawa, si e pe vine o japoneza, dar sa nu crezi ca vand jawa. Imi place la nebunie, mai ales cand isterizeaza fraierii care mor in caroserie ca pitzigoiul in colivie cu ghiara in gat ca le improsc cu ulei masina. Parintii tai sunt fani auto, si pun pariu ca gandesc ceva de genul: eu is tare ca merg pe 4 roti, ala e fraier ca merge numai pe 2. Ai sa implinesti 18 ani, ai sa-ti iei masina (pardon, iti da mata si tactu ca la 18 ani nu ai de unde sa-ti iei tu) si la fel ai sa te oftici cand vezi o comunista in fatza. V-am cerut sa încetați cu jignirile, chiar trebuie sa începem cu warnuri Âşi alte rahaturi. Nu am editat posturile de pe acest topic că vreau să se vadă toată detalierea lui, dar nu mai jigniți interlocutorii.
  3. cum sa nu....mere si cu bere ) Ij care datorita avansului prea mic sa mearga inapoi (adik sa se invarta invers motoru) am vazut, da' ij CRDI inca nu ))
  4. Categoric ijul nu mere numai cu benzina si nici trabantul cu palinca......alcoolul tehnic de 90 grade se adauga in benzina cand are apa sa nu faca dopuri pe instalatie, intre rezervor si pompa de benzina, cam 100g la un plin. Ideea e ca eu nu-s de acord cu matrafluxurile astea, dar in caz de stricta nevoie, le utilizam. D'acu am tras motoru pe dreapta, in primavara evident il desfac, il curat de calamina, vad ce jocuri are si le elimin, pentru ca sigur nu va mai clantani chiar si cu benzina fara plumb.
  5. Misto jupiterul, cum de impaci cu el, sau cum te-ai impacat?(in cazul in care nu-l mai ai).....am avut si eu un Ij56, si tare bine m-am mai impacat cu el, singurul inconvenient era ca avea instalatie pe 6V, si avea farul cam chior. Cat despre Tula.....hehe, imi aminteste cand faceam scoala, a venit un gagiu la poligon cu ea, si atunci a fost si prima si ultima data cand am mers pe TMZ. Mi se parea foarte ciudat felul in care se inclina si se ridica cauciucul pe cant. Cat de curand imi vine si mie randul la o japoneza, dar pana sa ma arunc la o motocicleta "cu ochii mici" mai am intai niste chestii de rezolvat.
  6. nflt, dak asta rezolva problema ai 1m de bere de la mine
  7. Deci, de la clantzaneala aia se poate buli ambielajul sau nu? Ca daca nu-l buleste, apa paie si bataie nici nu ma mai intereseaza, dar daca are consecinte nasoale te' sa fac ceva sa-l inlatur.
  8. Fantele segmentilor vin corect, motorul a fost incheiat de mine, acu 8000km si am fost foarte atent cum am montat la loc totul. Sunt ferm convins ca e clantzaneala de avans. In perioada asta mai rece nu se mai aude aproape deloc. I-am pus benzina curata, si nu mai clantzane, dar repet, acu ca e frig. Zi un prototiptil de bujie, eventual vreo serie sa stiu ce sa caut. Amestecul nu a fost niciodata sarac. Am avut acu vreo saptamana o problema cu plutitorul (marfa ruseasca, nah...la ce sa te astepti), cand a inceput deodata sa curga benzina din carburator. Cand dau jos si belesc ochiul acolo tablitza aia care ridica cui-pontoul se indoise (ca bou a mai fost rusu asta de a facut-o asa subtire), si cat am mers eu pana am ajuns acasa sa observ ca-mi curge benzina din carbelitor mai mult ca sigur nuvelul a fost prea mare, si mai mult ca sigur amestecul nu a fost sarac, dar clantzaneala se auzea in voia cea buna.
  9. nflt, da o solutie la problema mea, ca de teorii aud o gramada si nici una nu se potriveste. calamina nu-i, bujiile sunt aceleasi cu cele din vremurile in care nu clantzanea. Singura diferenta o face benzina. Nu se simt scazute performantele motocicletei, merge foarte bine, trage la fel, fuge normal, poate chiar e o idee mai puternica.
  10. Zael, oala cu 5 gheare am gasit la magazinul motovelo in iasi. Daca nu vrei sa se mai desfaca, fa in asa fel si da filet pana in capat, dupa care pune suruburi mai lungi. Eu asa am facut si de 4 ani nici nu am mai dat capacul ala jos sa umblu la amreiaj, doar o data asta primavara ca am reusit sa-l crap ca sa-l schimb si cu ocazia asta am verificat si lantul de transmisie dintre arborele motorului si cutie.
  11. binox, de care Ij? Festival? Io in festival am pus odata de 98 (se numea superplus pe atunci) si se tura in gol, de asta zic ca nu as avea curaj sa pun de 100. La Planeta e cam alta treaba. Are compresie mai mare ca Festivalul, intrucat are chiulasa teshita. cristi, zi si mie niste reglaje de avans la jawa, ca eu nu le gasesc nici sa stau in cap.
  12. Mobra are motor de turatie mai mare ca jawa. cu cat un motor merge la turatii mai ridicate, cu atat cifra octanica trebuie sa fie mai mare. De ex: in ij daca pui benzina de 100 spargi motorul fara drept de apel. Se tureaza in gol pana crapa. Si eu cand aveam minsk si puneam in el benzina de 100 tragea de rupea lantul. Jawa sigur nu ar merge bine cu benzina de 100. nici nu am curaj sa torn in ea asa ceva.
  13. Tzacaneala la rece nu se aude, doar la cald. Dupa ce am adaugat motorina a disparut.
  14. fesu'le...cum iti explici ca daca pun benzina cu cifra octanica mai mare e mai volatila si clantzane mai tare? Cat despre uleiul de transformatoare, nu cred ca asigura ungere in conditii de temperaturi si turatii inalte. Bujiile nici ele nu au prea mare influenta. Daca stam sa facem un calcul, jawa, consuma la 100km, 4l benzina si 120g ulei. La 1000km, consuma 1.2l ulei. Eu acu 2 ani aveam o Lada care consuma la 1000km cam 1litru jumatate de ulei, deci bujiile ar fi trebuit sa se ancraseze mai repede (si totusi schimbam bujiile la 20000km), ca sa nu mai zicem de uleiul pentru 2T care e facut sa arda usor si fara sa ancraseze la fel de tare ca uleiul pentru 4T, cu proprietati opuse. Sunt masini care consuma mai mult ulei si tot nu ancraseaza bujiile. Unde se poate gasi tetraetil de plumb? Cam in ce concentratii apare in benzina?
  15. unde se mai gaseste acu petrol lampant? e mai bun ca motorina, in sensul ca nu are sulfurile din motorina si nici parafina, deci ancraseaza mai putin gremlin, ce bujii sunt alea?
  16. Aici este coltul comunistelor, nu a sonbilor, eu am venit sa cer sfaturi, daca nu ai ceva interesant de spus, bagati tastatura in fund. Pana sa ai tu speed, mai fa cativa kilometri pe o socialista, fa si putina mecanica si pe urma deschide gura si pretinde ca esti motociclist. Asadar lasa-i pe cei care au habar de unele chestii si care s-au mai confruntat cu probleme de genul asta sa posteze in locul tau. P.S. Ar trebui ca adminii sa creeze si "coltul neavizatilor" in care sa postezi si tu cand te plictisesti si sa nu strici topicurile oamnilor aiurea.
  17. Pai sincer prefer sa ma pregatesc de o segmentare decat de un ambielaj distrus datorita detoantiilor. Acul de dozaj e la a 2-a diviziune, avansul este 2,8 mm (am incercat 3...dar nu trage, pleaca f greu de pe loc, si demerajul e lenes, am incarcat 2,6 si clantzane si mai tare se plafoneaza undeva pe la 70 la ora) deschiderea la platina este 0.3m, bujii brisk N15YC noi noute, ulei de motofierastrau Stihl. Motorul merge foarte bine, doar atat ma stresa, clantzaneala respectiva, care a aparut odata cu disparitia din petrom-uri a benzinei ECO PREMIUM, cea marcata cu rosu la pompa. Dar cum zicea cineva mai sus, citez "multumita partidului", ma gandesc ca motoarele astea mergeau cu benzine mult mai rele decat cele de acu chiar si decat cea cu 2% motorina. Un batran zicea ca in tineretile lui in IJ Festival turna tot ce ardea si mergea. Iar cand au aparut benzinele bune Ij-ul avea o manifestare mai urata ca jawa, se accelera in gol si omul respectiv punea cam la un rezervor de benzina de 14 litri, 1 - 1.5 litri motorina. Acum nu stiu ce sa zic, nu tot ce se aude pe ici pe colo este bun, si de aceea cer parerea. Daca are consecinte negative pentru motor, dati-mi va rog alta idee de eliminarea clantanitului din avans. Ceva aditivi pentru 2T?
  18. Vazand, la jawa mea de 350cc, ca nu dispare sub nici o forma clantzaneala de avans (nici cu ulei mai mult in benzina, nici cu alte benzine de la alte benzinarii, nici prin reglarea a avansului mai mare, mai mic si o tona de alte incercari) am decis sa prepar eu niste kerosenuri, home made. Intai am incercat sa adaug la 1l de benzina 100g motorina............s-a dovedit a fi prea mult, nici nu puteam pleca de pe loc cu ea. Pe urma am adaugat la 1l benzina doar 50g motorina. Mergea bine la relanti, la turatii mari se oprea motorul. Imediat ce scadea turatia, pornea iar. Pe urma am incercat la 1l de benzina 25g de motorina si mergea relativ bine si fara clantzaneli. In final am ramas la un amestec de 1l benzina, 30g ulei (de motofierastrau Stihl, de ala rosu, stiti voi despre ce vorbesc) si 20g de motorina. Intrebarea mea ar fi, ce efecte secundare are utilizarea unui astfel de "aditiv" pentru a micsora cifra octanica a benzinei? Mai dati-mi alte solutii eventual mai "sanatoase" pentru bunul mers al motorului. Va multumesc!
  19. Cam deraiaza topicul! 1. Daca cinvea jigneste Jawa mea, io nu-i sparg fata, pt ca fiecare are dreptul la propria opinie, deci si in opinia mea unele motoare merita toti banii, altele is niste gunoaie. 2. Sa nu uitam ca si pe la First bike acu vreo 3-4 ani a aparut un model de 125cmc pe care scria harley...si toti care nu erau in tema, stateau cu balele-n bot: iote ba...harley 3. Aici nu facem nici cultul uralului nici a harley-ului...fiecare cu personalitatea si traditia lui. Dar trebuie sa ne amintim ca de mai multe ori, uralul a castigat paris-dakar-ul la categoria sidcaruri. Harley-ul dupa parerea mea mi se pare o motocicleta de te urci pe ea si intri in studio sa te pozezi si sa apari in pictoriale, dupa care o duci inapoi in garaj, dar nu contest faptul ca nu e fiabila si confortabila...deci nu o pun la zid in fata uralului. Acum toti sa fim seriosi...cui nu i-ar place sa aiba un harley, chiar daca nu mergi in teren accidentat cu ea....da macar sari lejer de 100000 km fara sa-i faci nimic altceva decat intretinerea necesara si schimbarea la timp a consumabilelor.
  20. Inca o chestie care nu stiu daca ati observat-o. La proba cu traseul accidentat, cel cu harleyul a vrut sa sublinieze altceva cand a intors. Faptul ca nu are tractiune pe atas si a ramas impotmolit. Se vede evident ca motocicleta era cu rotila in noroi si atasul pe uscat. La trecerea uralului peste lemne se vede tot la fel de clar cum arunca inapoi noroi si roata de al atas.
  21. Am crapat capacul la jawa 350 TS model 638, cel din dreptul ambreiajului, unde vine uleiul (in partea stanga), are cineva din intamplare unul si e dispus sa-l vanda? Platesc bine!
  22. Uralul solo e in jur de 4000 eur. Am vrut sa-mi iau in 2006 asa ceva si ma gandeam la un Wolf. Acum nu mai stiu cat costa.
  23. Bah.........asculta aici. Pe forum sunt oameni care au casa, masa, masina si salar de invidiat, dar circula cu o comunista pentru ca le palce, pentru ca e practica, confortabila, se repara usor, iar pentru unii are si valoare sentimentala, pe motiv ca a fost a tatalui lor, e prima lor motocicleta sau pur si simplu s-au invatat cu ea si nu le e indemana cu altceva. Deci parerea mea e ca sarantoc esti tu, ca faci naveta cu first bike-ul, si cand ai cumparat-o te-ai gandit stric numai la consum. Daca erai om instarit, foloseai motocicleta ca esti pasionat, nu ca nu ai altceva cu ce sa mergi la servici. Pun pariu ca iarna mergi cu autobuzul. Cu SH-urile japoneze stai linistit.......iti convine sa o cumperi de la altul care a forjat-o la maxim si ti-o da tie de rea, iar tu o iei de buna, dupa care constati ca dai 7 mil pe o guma, inca vreo 300 euro pe un kit lant+pinioane, inca nush cat pe placute sau saboti de frana, si dupa ce bagi toti banii astia in ea constati ca motorul consuma mai mult ulei ca o comunista in 2 timpi, ce afacere e asta? Deci se pare ca esti si prost pe langa ca esti sarantoc. Piese originale daca nu gasesti de Nipru, faci o investitie si iei un motor intreg de ural, iar daca ai ciclistica buna, o faci ca noua. De Jawa afla ca se gasesc, de Simson se potriveste set motor de skoda si se gaseste si acum original, iar restul se poate reconditiona la o calitate superioara celor de uzina, de ETZ se gasesc originale, deci de unde ideea ca nu sunt piese? Nu esti tu in stare sa intri in posesia lor, asta e alta treaba....deci revizuieste-ti afirmatiile!
  24. Sa pui 15000 euro jos sa-ti iei o japoneza noua numesti gandire rationala? As face asta doar daca m-ar da banii afara din casa.....dar acum daca m-as trezi cu 15000 euro consider ca e mai rational sa pun un etaj la casa si sa circul tot cu comunista, decat sa-mi iau o japoneza si sa string din ass ca daca doamne fereste incasez o tranta cu ea, i se injumatateste valoarea. Lasa-ma cu first bike-ul in pace...ca am lucrat o vara la o scoala de soferi si o porneam de fiecare data impinsa ca nu incarca cum trebuie si nu mai zic cat e de periculoasa motoreta aia, mai ales cand trece un camion din contrasens (mai are putin si te arunca curentul afara de pe strada...ca deah...are in jur de 80kg). Iar ca performanta, un minsk este net superior. Eu cu minskul am ajuns 100km/h...iar cu First Bike-ul, 80km/h in treapa a 5-a la refuz. Nu te gandi ca Nipru te rupe la consum....5% pt un motor de 650cmc nu e deloc mult. Daca te hotarasti sa-ti iei un nipru. hai pe la mine, sa-ti dau unu impecabil, de zici a ieri a iesit din uzina la un pret super decent. Sa-ti mai relatez un episod de asta primavara, cand toti scoteam motoarele de la iernat...si jawa mea doar cu o curatare de carburator in curte a pornit si mergea impecabil, iar un prieten la ij-ul lui nici macar atat nu i-a facut? I-a pus benzina in rezevor si a pornit imediat, si alti prieteni de-ai mei cu japoneze cam umblau pe la reprezentante...unuia i se blocase clapeta la epurator si mergea aiurea motorul, altuia de la ger i-a crapat un o-ring la pompa de frana pe fata si nu mai avea frana si inca unui baiat i s-a blocat pompa de ulei si norocul lui ca a vazut becul aprins cand a pornit-o si nu a gripat motorul....a scapat doar cu faptul ca a trebuit sa-l demonteze complet.
×
×
  • Creează nouă...