Sari la conținut

Problema din senin :(


fozzy
 Share

Postări Recomandate

:))) bine ma mai multa dragoste. Multumesc celor care au postat , o sa ma duc luni la mecanic oricum ptr niste schimburi, o sa vad acolo daca nu isi revine tot din senin :))

 

 

lasand gluma la o parte .

 

felicitari pentru calmul exprimat in raspunsuri . :)

 

poate invata si altii ceva din comportamentul tau .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

)))

bafta, man, totusi s-ar putea sa nu fie de la far.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Are cineva idee dc nu se mai ridica yzf.ul meu de 125 pe o roata? Ieri , cand ploaua torential , am vrut sa ma ridic pe o roata , mrg a 1 , de pe loc , 7-8 mii de turatii si dai drumu la ambreaj instant. Prima oara merge, nu am sesizat nimic neinregula ca dupa cateva secunde cand vreau din nou sa nu mai vrea , ba da deloc , mrg am zis ca e ud pe jos si probabil nu mai are aderenta bla bla bla. A trecut ploaia s.a uscat pe jos , dau sa ma ridic sa vad , tot nu vrea , maxim 10 cm daca se mai ridica si chiar nu am idee dc. Are cineva vreo idee? a intrat apa pe undeva? S.a stricat ambreajul? Motorul trage la fel cred ,doar ca nu se mai ridica :-?. Daca are cineva vreo idee sa.mi zica ca azi ma duc in service cu ea , si sa stiu ce sa.l rog pe ala sa.mi verifice , orice idee ( nu idioata bineinteles). Precizez ca ieri fix inainte sa sa vina ploaia si sa ma dau eu pe o roata , un dobitoc , care din intamplare mi.e prieten , a dat cu spatele , nu m.a vazut , si s.a urcat efectiv pe roata din fata. Nu cred ca ar fi patit nimic a mea , doar a lui ca si.a spart suportul de la numar, insa roata , carena de pe roata din fata , nu par sa aiba probleme. Astept idei multumesc :D

Problema este destul de grava si de serioasa.Hai sa o luam sistematic ,fizic si stiintific.Deci,inainte de ploaie asfaltul era uscat si aerul mai cald.Presiunea aerului din pneuri era mult mai ridicat.......deci roata pe fata era muuuuuuult mai usoara.Dupa ploaie,presiunea atmosferica a scazut demential,ceea ce a facut ca presiunea aerului sa graviteze centrul de greutate pe roata fata,raportat la stropii de ploaie...sunt cateva kg in plus.Si nu poate sa se ridice,deci daca insisti.strici ambreiajul.

Solutii:

Schimba roata fata,prin inlocuire cu o roata uscata.

2.Verifica presiunea aerului din roata sa nu fie umed.(Nu se permite ca presiunea din roata sa fie mai mare decat e prevazut in cartea tehnica a motocicletei).Poti verifica presiunea cu un manometru de roti.

3.Umple roata cu azot(in loc de aer).Pe timp de vara orice vulcanizare are azot si baga in roti.Daca nu ajunge la presiunea atmosferica dorita,poti pune maxim un litru de apa sa se dilueze azotul)gen azot lichid.

Si4.Daca nici asa nu se ridica,pune o blonda cu sanii siliconati in intersectie si vezi daca se ridica.

PS.FINAL.......daca nici una din variante nu da randament......du-te la dr ciomu,ca esti purtator ilegal de p...ermis.

Asfalt uscat si ridicari maxime. :friends:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A fost o lectura interesanta ma bucur ca unii isi pastreaza simtul umorului eu raspund serios. O motociclete trebuie preparata pentru mersul pe roata din spate in primul rand o foaie pe spate mai mare9 o baie de ulei suplimentara).In rest sa nu vorbim de ambreiaj lant cutie de viteza. Am ramas cu 2 dinti lipsa de la pinionul de a I a. Daca nu te intereseaza banii si motorul continua linistit. Personal as amenda drastic pe cei care nu ruleaza normal. Sunt poligoane terenuri virane circuri etc unde se face asa ceva.Din pacate suntem bagati toti in aceeasi oala.

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...