Sari la conținut

Grecia pe motor ?


Smeagol
 Share

Postări Recomandate

Salut,

 

As vrea sa stiu de la voi, cei care ati facut Grecia cu motoru un traseu ideal pana la Athena ocolind pe cat se poate autostrazile, de preferinta pe coasta de est, cele mai interesante locuri de vizitat, campinguri, starea drumurilor, lucruri de care sa te feresti, la ce sa ai grija, etc

Intentionez sa fac o excursie prin septembrie de vreo 2 saptamani

Multumesc anticipat

 

P.S o sa mergem cu cortu, campat de preferinta in campinguri sau in caz extrem la cazare

Editat de Smeagol
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

Si eu m-am gandit la o excursie de genul asta, dar anul viitor, pentru ca anul asta nu ma lasa fi-mea sa plec...

Septembrie e ok, ca si temperatura, chiar o sa fie destul de cald.

Daca ajungi in Athena, poti merge si pana la Canalul Corint, (aproximativ 70 km ), si daca te intereseaza si o statiune , Loutraki este destul de aproape , la 10 Km de Canalul Corinth.

Personal chiar imi place acea statiune, destul de linistita , curata , si preturi relativ ok.

Peisajele sunt extraordinare.

Ca traseu pana acolo , nu stiu ce sa spun, eu nu am fost cu moto..Ce am observat, insa, ca peisajele pe drumurile nationale sunt super , iar starea soselelor e bunicica.

 

O sa urmaresc topicul cu interes!

 

Toate bune!

 

Cateva poze :

 

Canalul Corint :

post-7167-0-17324100-1336388615_thumb.jpg

 

Statiunea Loutraki:

post-7167-0-40117600-1336388788_thumb.jpg

 

Peisaj pe un drum national :

post-7167-0-34746400-1336388900_thumb.jpg

 

Un pescar in Corinth :

post-7167-0-17097200-1336389125_thumb.jpg

post-7167-0-66144000-1336387536_thumb.jpg

post-7167-0-87931500-1336387674_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut! Eu am fost cu motorul in Grecia in 2009, am plecat pentru 2-3 saptamani si am stat 3 luni tocmai in capatul sudic al tarii. Am colindat pe motor toata tara, mai ales Peloponesul, care mi se pare cea mai frumoasa parte a greciei, mai populara, in partea de nord se cunoaste ''turismul industrial''. De la Atena pana in Skala, unde am stat eu si statiunile din sud (Monemvasia, Neapoli, Githio, manastirea Elona, cetatea Sparti, Kalamata, cetatea Argos, Patras, etc) nu sunt mai mult de 300 km si merita sa pierzi cateva zile in zona. Ai ce vedea si in nord de Atena: inca de la intrare in Grecia poti merge la ciurcuitul de la Serres (daca esti vitezist) si de la Thesalonic in jos mergi paralel cu marea. Te sfatuiesc sa mergi pe drumuri nationale, sa poti intra in toate statiunile si locatiile ce te-ar interesa. La Thesalonic nu rata esplanada cu turnul de la malul marii, m-rea Sf Dumitru. Mai in sud ar fi Katerini cu Paralia si un lung sir de statiuni la mare pana la Platamonas unde e o cetate misto. De la Platamonas la Larissa e o portiune de munte foarte misto fara autostrada si pe acolo sunt niste puncte misto care nu le mai stiu numele acum. Da la Larissa iti recomand sa mergi in vest la Trikala pentru a ajunge la Meteora, o zona superba. Se poate ajunge cu moto la orice manastire a complexului Meteora, drumul e foarte bun, stramt pt masini dar ok pt moto. Cea mai importanta manastire este Marele Meteor si nu o rata. Pana la Atena poti trece pe la Termopile (stii tu... filmul 300...) in zona Lamia. De Atena ce sa zic?... Orice... Acropole, portul Pireu, stadionul olimpic, cladirea parlamentului (vezi sa nu fie manifestari), piata Omonia, templul lui Zeus, teatrul Dionisos...

Ce sa-ti mai zic? Ar fi multe, daca ma uit pe poze mi-as aminti mai multe. Timp si bani sa ai! Acu' o luna am fost in Gr, acu' o saptamana iar, merg destul de des acolo.

Benzina in Gr e aproximativ 1,90-2 euro, pe Bg e cam 1,50, dar pana in septembrie sigur mai creste. In Bg nu baga benzina in rezervor pana nu te duci la casa sa intrebi daca primesc euroi, majoritatea primesc. In Gr 90% din motociclisti nu platesc autostrada, se strecoara pe langa masini la bariera, pentru linistea ta nu-ti recomand, daca strabati toata Gr dus-intors nu consumi 40-50 euro pe moto.

Spor la bani, sa ai pt uzo si fructe de mare, alege tavernele mici, foarte populare in zona litorala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...