Sari la conținut

European Bike Week 2012


Postări Recomandate

salutare tuturor,

ne-am intors din cel de-al 6-lea pelerinaj la ceea ce noi (eu si camaradul meu de drum) numim "Mecca europeana a motociclistilor" - Faaker See - Austria. Da, cea mai mare intrunire din europa, organizata de harley davidson impreuna cu partenerii sai strategici....jack daniels si corona. nice hm?

 

anul acesta insa am vrut sa facem mai mult decat o plimbare pana acolo, mancare, bautura si retur. drept urmare am plecat sambata dimineata din braila pornind urmtoarea poveste:

Atentie: linkul cu poze este la sfarsitul povestirii !!!

 

Z1: ora 7:30 plecare din braila pe ruta slobozia - bucuresti - pitesti - craiova - drobeta - portile de fier *serbia - (se insereaza dar totul este ok, vremea buna, armasarii blanzi, continuam) belgrad (zicem noi: hai sa mergem spre zagreb si vedem cand obosim poate campam undeva)- zagreb (incepe sa picure, nu suntem obositi si hotaram sa innoptam la rijeka. pe drum incepe ploaia, se face frigut-11grade, si ca meniul sa fie complet...ceata de nu vedem marcajul de pe sosea) - rijeka (cautam un hotel, gasim dar e prea scump asa ca hotaram sa mergem mai departe si oprim la un motel pe drum. deja e trecut de miezul noptii, ratam iesirea de trieste si ajungem pe un drum "judetean" catre trieste. evident ca toate hotelurile de prin catune nu erau deschise la ora aia, asa ca mergem pana la cuca macaii si dupa ce am refuzat sa intind cortul pe ploaie ajungem langa trieste la un casino/hotel foarte dragut unde am platit pretul-nu mare dar nici lowcost si ne-am incalzit oasele pe la ora 03:30, adica dupa cca. 21 ore si 1460 km.

 

Z2: dimineata soare si frumos de parca ne-am trezit din cosmar. mancat bine si ne-am pus la drum. la rubrica diverse voi remarca ca acest hotel era fix la 100 m de autostrada pe care in urmatorii 10 km erau mai multe moteluri. nu mai conteaza.) - venezia - verona (aici am oprit la un prieten, am mancat si baut bine, am facut planurile pe mai departe si ne-am bagat la somn- si vb ceea "noapte buna somn din p..." ca nu prea am dormit de bucuria zilei de maine.)

 

Z3: - brescia - passo di stelvio sau stilferjoch 2756m unde am gasit zapada, ne-am imbulgarit si ne-am bucurat de un peisaj exceptional. trebuie sa precizez ca oricat de roman as fi, acest drum mi s-a parut din toate punctele de vedere, peste transfagarasanul nostru) - coboram spre bergamo - bolzano (opresc la un dealer harley sa mai iau un ulei ca armasarul meu m-a cam furat) si continuam printr-o zona de vai extraordinar de frumoase si pline de livezi cu mere din care am si gustat. - villach - faaker see (ajungem seara avand in spate un total de 2433 km. campam in locul nostru si tragem o tuica cu slana si branza de acasa apoi dormim fericiti).

 

Z4: program de voie, exploram zona, facem cumparaturi, gen saltea de dormit ca mi-a fost lene s-o car de acasa dar nu-mi pare rau pt ca mi-am luat ceva profi: thermarest 160 euro care m-a uimit cat de comfortabila poate fi chiar si pt un urs de 100 kg ca mine. casca schubert c3... nu mai spun o recomand tuturor, comfort, protectie la vant, ploaie, zgomot etc totul este la superlativ.

* de mentionat ca anul acesta au fost cei mai multi participanti si cea mai mare reprezentare a dealerilor. comparativ cu ceilalti 5. noi am estimat ca vor anunta peste 100 000 motoare si peste 150 000 participanti. parere personala.

 

Z5: cum nu avem noi stare, ne-am repezit pana pe pasul grossglockner 2504m, care este iarasi un drum ce merita facut, apoi am urcat si la ghetar, ca tot era soarele sus pe cer. celor ce n-au fost le recomand din suflet, celor ce au fost - feicitari. la ghetar am vazut ceva romania co moto si auto parca, de prin moldova romaneasca, am salutat in treacat dar fara ecou- nu ca am fi noi amatori de socializare cu romanii dar un slut si-o bere nu ne deranjeaza sa impartim. am incheiat ziua cu ceva test ride . precizez ca harley vine cu aproape toata gama de modele si le ofera gratuit pe un traseu anume pentru test. traseul este generos, pe drumuri publice si suficient sa-ti faci o idee despre motor. noi le-am birjarit cam pe toate si trebuie sa spun ca m-a convins sa-i raman fidel vrod muscle, si ne-a surprins foarte placut un fat bob comod si jucaus ca un armasar tanar lasat sa zburde pe campii.

 

Z6: program liber, plimbare cu caiacul pe lac, luat standurile la picior etc. test ride si la triumf.

 

Z7: ora 6:00 in camping incepe sa se auda un zumzet care devine tot mai tare si se transforma in "la multi ani!" sotia si finii mi-au facut o surpriza si au dat o fuga pana acolo pentru a-mi ura La Multi Ani. frumos din partea lor si le multumesc din nou. treziti fiind am inceput cu dreptul, am luat micul dejun apoi, calare pe motoare ne-am dus s-o salvam la Alba ca Zapada. am vizitat castelul Hochosterwicz sau cum naiba se scrie, un castel cu adevarat in varf de stanca, frumos, interesant, priveliste minunata, merita vizitat. minus mare pt cafeneaua din curte - jeg pe cesti. asta a fost o zi gastronomica. la pranz am servit din domnul porc la protap, iar seara ne-am delectat cu vestita friptura de vita de la harry's farm.

 

Z8: ziua cu parada, nebunie mare, superaglomerat, miros imbietor de ulei incins, benzina, cauciuc ars etc, haos, bucurie, veselie s.a.m.d

 

Z9: dimineata pe racoare am strans corturile si am incalecat pe-o sa si-am plecat spre romania. drumul frumos, pauza de masa in ungaria la gulas (misze) apoi dunga pana la predeal. (s-au adunat si azi vre'o 1200 km. eu am ramas aici, iar camaradul s-a tot dus pana acasa unde a ajuns pe la 5 dimineata.

 

detalii tehnice:

moto 1 - gabi : yamaha xtz supertenere 2012.

moto 2 - iuli : harley davidson FXSTSSE2 CVO screamin' eagle 2008

total traseu 4540km

durata 10 zile

locatii : 6 tari

important: passo di stelvio; grossglockner alpenstrasse;

obiectiv principal: european bike week;

cazare: cort.

costuri totale: fara cadouri si cumparaturi: cca 1000 eur (totul diferea in functie de pretentii, cazare,mancare etc)

 

pozele le gasiti aici: https://picasaweb.google.com/112580031098508456775/HarleyDavidson2012EuropeanBikeWeekFaakerSeeAustria

 

sau asa

 

My link

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

frumos frumos!!!..biggrinbounce2.gif..poate la anu ne intalnim pe acolobeer.gif

ahhh, nu cred. iti doresc sa poti merge anul viitor acolo deoarece este aniversarea a 110 ani de HD si va fi magnific, cu siguranta.

noi insa, anul viitor vom intrerupe seria pelerinajelor la Faak.

anul viitor vom sarbatori alaturi de HD la roma, pt ca vrem sa facem un circuit romania-bulgaria-grecia-italia-austria-germania-suedia-norvegia-NORDKAPP - ROMANIA.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

super tura si super intrunirea...sper ca la anul sa ajung si eu.o am in cap de prea multi ani!!!ma uitam pe harta si cica ar fi 1000 km din care 700 pe autostrada...aia 300 is la noi in tara :)).eu pt la anul ma bag

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

asa zicem si noi. buna treaba. va recomand tuturor sa mergeti acolo, insa nu uitati sa "va stergeti pe picioare" la intrarea in Austria....adica sa lasati in urma ideile despre o intrunire - gen Romania, o sa aveti un pic de soc. acolo lumea gandeste altfel.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Anul asta mi am propus sa ajung si eu acolo.., despre ce fel de soc vorbesti, detaliaza putin, te rog. Am inteles de la cineva ca e foarte posibil sa nu gasesc nici loc pt cort daca ajung in ziua a doua?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Anul asta mi am propus sa ajung si eu acolo.., despre ce fel de soc vorbesti, detaliaza putin, te rog. Am inteles de la cineva ca e foarte posibil sa nu gasesc nici loc pt cort daca ajung in ziua a doua?!

Nu știu la ce te referi cu " ziua a2a" prima zi este in general martea. Miercuri găsești locuri peste tot.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...