B.B. Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 (editat) Pai... probabil asta si e, un "ghid"... Nu cred sa aiba vre'un rol in etanseizare. Pai cuzinetii la o furca normala nu au rol de etansare. Cuzinetii permit frecarea celor doua tuburi unul intr-altul in miscarea de culisare si mentin perfect paralelismul tuburilor. La un telescop cu cuzinetii uzati apare un mic joc radial intre cele doua tuburi, joc care permite largirea (olarirea) semeringurilor si uzarea lor prematura. De-aia o furca cu cuzinetii praf o sa curga iar, pentru ca joaca un tub in altul ca lingura in borcanul cu gem... Cuzinetii se scalda in ulei permanent si uleiul trece de ei. Ar putea fi numiti "rulmenti culisanti".. daca nu cumva s-o fi numind asa. .. Editat Februarie 3, 2013 de Belbody Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 Cu sau fara rol de etansare... eu se pare ca n-am "cuzineti". O sa incerc cu semeringuri OEM si eventual sa schimb si flansa aia cu rol de ghid... Multumesc pentru opinii si comentarii! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Indian73 Postat Februarie 3, 2013 Share Postat Februarie 3, 2013 Nu au cuzineti acest model de telescop,verifica uzurile interioare si exterioare si starea lor (lovituri,zgarieturi,ovalitate)cu un micrometru sau cu un comparator pe strung.Ulei 2.5W cantitatea exacta,simeringuri Ariete cu 2 sisteme de etansare...garantat 100%. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate