Sari la conținut

B.B.

Super Membru
  • Număr conținut

    19.391
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de B.B.

  1. Martin la KTM in locul lui Miller, si Acosta mai sta 1-2ani la Gas Gas Tectroa ca are timp de pierdut la echipa client, e tanar. Abia se mai familiarizeaza cu vrajeala de la clasa mare.
  2. Da, sunt pățit si eu cu suruburi de discuri de frână, stiu cam toate trucurile pentru deztepenit.. daca e cazul. Nah, la FJR nu e cazul momentan de rulmenti, sunt OK..
  3. Salut, nu-s rookie la chestia asta deloc, am schimbat cauciucuri de cateva ori si deja am leviere si scule si paste si compresor si etc. Tot ce vreau este sa imping cauciucul inauntru de pe talon frumos fara prea multe improvizatii. Rim protectors pot sa cumpar sau sa inventez.. Am si motocicleta enduro la care scot cauciucurile destul de frecvent cu leviere.. Am si motocicleta si maxiscuter, daca ma apuca schimbatul la amandoua si e posibil pt ca le folosesc pe amandoua si cauciucrile pe ele au cam aceeasi uzura sa zicem, dintr-un foc trebuie sa dau 400 la moto service cand as putea da 300 pe levierele BeadPro si raman cu ele. Iar la sectiunea enduro am doua Yamaha WR, una a mea si una a cumnatului care nu se pricepe prea tare, de obicei el incepe si ma apuca nervii numai cand vad cum se chinuie si de obicei termin eu.. Roata de FJR dusa in mana, 100 de lei de roata sa schimbe cauciucul si sa echilibreze. Nici nu as avea chef sa duc motocicleta la ei sa imi scoata si sa imi puna ei rotile la loc.. Prefer sa fac eu asta si o fac cu placere. Am cu ce duce rotile, nu duc lipsa de masini. Da, stiu, am scris mai sus, sunt satul de schimbat anvelope la enduro.. Am schimbat si la un burgman 400 care are tubeless si ca sa imping talonul inauntru am folosit tocul usii de la o magazie, un cric hidraulic si o bucata de lemn. Roata pusa vertical sprijinita de tocul de lemn al usii intr-o parte, in cealalta parte am pus cricul orizontal sprijinit cu fundul in toc iar din tija cricului pusa o bucata solida de lemn, 5x5cm sprijinita exact in buza jentii pe cauciuc. Dat la cric pana lemnul impinge cauciucul inauntru de pe janta, exact cum face dispozitivul de la vulcanizare.. Cele de enduro de 18 sau 21 nu sunt intepenite in janta sus.. nu-s tubeless. Asa am patit si eu la primul meu Transalp cand am schimbat prima data pneul spate, era o opinca veche Mitas.. am plans cateva ore langa ea. Pneurile mai noi nu mai sunt chiar asa... sunt mult mai noi.. ------ Tota ideea cu levierele mi-a venit pt ca voiam sa duc rotile la FJR la powder coating, imi pareau un pic corodate.. dar de atunci m-am apucat intr-o zi si le-am frecat frumos si am descoperit ca au chiar aceeasi culoare ca motocicleta, si nici coroziunea nu e de speriat. Erau argintii si voiam sa le fac negre.. dar intre timp m-am razgandit, si in final in afara de mine cui plm ii pasa ce culoare au rotile mele, munca aiurea si bani cheltuiti, scoate pneu, pune pneu, asteapta dupa powder coating ca tipul ala e mega ocupat, etc. Mai da-le in plm ca is frumoase si argintii. Dar leviere de alea tot mi-as lua.
  4. Ducati s-au gândit sa taie sau sa inghete costurile pentru un simplu motiv. De acum il au pe MM, titluri asigurate fără prea multă dezvoltare. Oricum din '27 incepe the great reset așa că.. s-au gândit bine.
  5. Uite, si Lorenzo are acelasi indoieli ca si mine.
  6. E foarte good news pt fanii MM, lui nu ii trebuie bani, are deja!
  7. Am intrebat si eu acum ceva vreme repet intrebarea: are cineva leviere BeadPro de la Motion Pro? Nimeni nimeni? Costa destul de mult pt doua fiare si as fi vrut ceva feedback. In Timișoara cred că există 1 sau 2 locuri unde iti pot schimba cauciucurile si costa gen 100 lei pe roată. Prefer sa fac asta singur si in plus nu vreau sa ma plimb cu rotile dupa mine si sa astept dupa alții. Din ce am văzut cu aceste leviere poți ușor impinge talonul in interior, singura chestie pe care nu o pot face momentan cu ușurință.. (pot dar implica un toc de ușă un cric hidraulic si o bucata de lemn)
  8. Durează prea mult cele două săptămâni intre etape si momentan in prima cursă nu s-a întâmplat nimic relevant despre care sa discutăm 16 pagini. Eu sincer nu inteleg cu ce te deranjează discuțiile noastre, nu te pasionează treci mai departe. E foarte simplu. Nu o sa pricep niciodată ce rost au astfel de remarci in afară de a te băga aiurea in seamă. Da, din păcate cel mai interesant subiect la ora actuală este ce face Marc Marquez, el pe Ducati este singura noutate din acest sezon alaturi de Pedro Acosta. Repet, nu pricep cu ce te deranjează discutiile, poate o sa incepem sa discutam despre sezonul 2028, care e problema ta? Nu citi, treci mai departe. Sper ca realizezi cat de imbecila e remarca ta, e ca si cum vezi 10oameni vorbind pe o banca in parc si vii tu si le spui ca-s idioți cand de fapt nimeni nu te-a întrebat nimic. Ai ceva interesant de spus, spune! Daca nu, mergi mai departe.
  9. “Surely Marquez can also enter tҺe figҺt to be Pecco’s teammate,” Ducati team manager Davide Tardozzi said to AS. “But we’re in no Һurry. I don’t ƙnow wҺen tҺat decision will be made." “Marquez is a great cҺampion.” Deci nici macar nu mai e o problema de daca ci cand.
  10. Eu cred ca voi aveti probleme si cu vazul si cu auzul, uite aici declaratia celui care se ocupa acum la Ducati cu selectia pilotilor, cel care l-a inlocuit pe Ciabatti. Ciabatti care si el spusese inainte de plecare in toamna ca MM este cu siguranta o optiune. Mai evaziv de atat ce vrei? As a man in cҺarge of sales, Һe obviously watcҺed Marquez’s Һiring witҺ interest, a very important goal for tҺe Borgo Panigale manufacturer. “ He Һas won a lot and Һas great cҺarisma. To me, wҺo Һaven’t ƙnown Һim for a long time, Һe seems liƙe an Һonest, sincere, nice person. Marc is to be taƙen into consideration “, Һe Һinted tҺat after tҺe run-in at Gresini Racing tҺe Spaniard could be among tҺe candidates to join tҺe CҺivasse native.
  11. Salut, cum ai reusit sa rupi aia? La strangere sau la desfacere? Surubul de acolo are loctite pe el si daca e de-ala roșu trebuie încălzită zona inainte de desfacere...
  12. Să va mai dau un hint, poate poate: https://caranddriverenthusiast.com/motogp-grassilli-ducati-really-likes-marquez-he-has-great-charisma/?fbclid=IwAR1a6jsYJ_RpG6-72a6tuaj4DsP-TL_v7mVIFqJYkUAm0YNJuEsGuqOjtXo As a man in cҺarge of sales, Һe obviously watcҺed Marquez’s Һiring witҺ interest, a very important goal for tҺe Borgo Panigale manufacturer. “ He Һas won a lot and Һas great cҺarisma. To me, wҺo Һaven’t ƙnown Һim for a long time, Һe seems liƙe an Һonest, sincere, nice person. Marc is to be taƙen into consideration “, Һe Һinted tҺat after tҺe run-in at Gresini Racing tҺe Spaniard could be among tҺe candidates to join tҺe CҺivasse native. Pam pam?
  13. Pai Marc va imbraca hainuta rosie, fratello va mesteca tot Grisine sau eventual Pramace.. Sa vedem ce-or sa-i dea KTM intai. Momentan Ducati, pardon! Audi au inceput sa il miroasa sub coada.
  14. Nu, doar ca duamna Nadia nu are multe piese de Ducati pe stoc. Haha, Ducati, Audi... Cica Audi a devenit nou sponsor al fratilor Marquez. Ce rau o fi sa fi ei, mmm
  15. Am doua, cel gri de peste 8-9ani si merge f bine, am inviat din morti si incarcat tot felul de baterii auto si moto. Fac exact ce trebuie. Al doilea l-am luat in caz ca se strica primul dar nu s-a stricat. Am măsurat inclusiv ciclurile de incarcare, fac exact ce trebuie si-s foarte robuste.
  16. La multi ani Method! De ziua ta iti doresc ca MM sa imbrace combinezonul rosu Ducati!!
  17. Cand spun ca stiu 100% ca MM a semnat deja cu Ducati este evident ca fabulez. Nu cred ca e nevoie de explicații suplimentare. Voi insa aplicati chestiile subiective, gen că nu e italian, ca vrea bani multi, că alte tâmpenii pe care vi le-am demontat de atatea ori. Nu, nici voi habar nu aveti daca va merge la Ducati. Dar pe măsură ce trece timpul si se restrâng opțiunile asta pare evoluția logică. Ducati are un loc liber si un 6times motogp champion o sa fie liber in 2025. Fuck..ce greu e de dedus unde se duce ..
  18. Am spus de cateva ori ca fabulez, postarile alea nu le citești... Insa Cavaleru si tu si altii chiar vorbesc serios. Ei sunt convinși ca MM nu are cum să ajungă la Lenovo. Asa de ciudă! Futu-l in cap de MM, cum sa mearga el la Ducati, nu mă, eeeeei comedie! Cam asa sună.. ---+ --+ https://caranddriverenthusiast.com/motogp-jorge-martin-marc-marquez-will-be-difficult-to-beat-this-year/?fbclid=IwAR0oOVgNQrgWexKnfNSvXm6daWp5ka-DecqavmiIfzgcI9VvTmYfbpCDU3c Pana si Martin are încredere mai mare in Crasquez decat voi... Si vorba aia, ce stie el de Motogp, Ducati, etcc
  19. Eu cred ca Ducati s-au grăbit sa semneze cu Pecco pentru a-i demonstra ca el este preferatul si increderea lor in el este la cote maxime. Totodată prin asta ii pot inchide gura in orice moment in cazul in care al doilea pilot este adus si nu este pe placul lui sau s-ar simti amenințat de prezența lui. Sa fim seriosi, pe oricine ar aduce tot nu o sa-i convină lui Pecco. Si nu, nu vor aduce o momâie. La orice comentariu al lui Pecco raspunsul ar fi: cu tine deja am semnat pe 2ani, ai tot suportul nostru tot ce trebuie sa faci este sa mergi bine. Al doilea pilot nu are cum sa fie o momâie, trebuie sa-l privim si ca backup.. in caz ca orice se întâmplă cu Pecco, accident, etc ei vor fi asigurați ca au încă un pilot bun. Spunea cineva ca cei doi de la Ducati se vor bate intre ei si al treilea de la Pramac va lua titlul. Incorect.. daca cei doi Lenovo vor merge bine vor alterna locurile 1 si 2 iar cel de la Pramac va fi constant pe locurile 3-4.. deci pe final de sezon batalia se va da intre cei doi. Locul 3 are puncte putine, si cu cat sint mai buni cei de la factory cu atat mai mult un alt pilot nu va pupa locurile 1 si 2. De ex acum in 2023 daca Enea nu s-ar fi accidentat si ar fi mers similar cu Pecco, ar mai fi avut Martinel vreo șansă sa se bată la titlu? No way. Legat de Martin la Ducati...eu sincer nu văd, daca l-ar fi vrut l-ar fi luat in locul lui Enea..acum brusc s-ar suci, ar părea inconstanti. Mie JM sub toate politețurile mi se pare un ghimpe in coasta Ducati de care abia vor sa scape.
×
×
  • Creează nouă...