Sari la conținut

Mica Tura Rotunda


Postări Recomandate

Am plecat dis de dimineata, adica pe la 7 fara un sfert spre Brasov, unde la 9 aveam programarea la service pt. revizia de 6.000 km. Drumul pana la Fagaras a fost foarte placut la ora aceea, fara prea mult trafic, insa un pic frig (erau in jur de 10 grade), mai ales ca luasem decizia de a lasa acasa geaca si pantalonii touring cu captusala, alegand o geaca mai mult de oras si niste blugi mai grosi. Decizia s-a dovedit totusi una inspirata, avand parte de o vreme superba pe tot parcusul celor 2 zile de plimbare. La Fagaras am facut prima oprire la Omv pt. ma incalzi putin cu o cafeluta calda. Drumul pana la Brasov imi place mult, datorita asfaltului foarte bun si pt. ca poti mentine un ritm alert pe tot parcusul drumului, mai ales in curbele largi, care se pot lua fara inchiderea gazului.

Dupa revizia la motor (schimb ulei si filtru) si pt. ca era deja vremea pranzului, am luat-o spre Cheia si m-a oprit la Bradet pt. niste paste delicioase. Traseul pe Cheia esta practic prima mea iubire mtociclistica, pe vrema cand aveam Bandit-ul si incepeam sa prind gustul virajelor si nu aveam termen de comparatie cu alte drumuri de acest gen din tara si de afara. Chiar daca intre timp acest aspect s-a schimat, ramane totusi mai departe o placere, in ciuda multor Truck-uri care tranziteaza azi pe aici. Inainte de Valenii de Munte am facut dreapta spre Slanic Prahova, drumul spre salina pe care-l cunosteam si care in ciuda calitatii proaste a drumului este totusi destul de dragut si aproape necirculat. Am iesit spre Paulesti, unde am baut o cafea la fratele meu si mi-am continuat plimbarea pe drumul Ploiesti-Targoviste, care este perfect asfaltat, insa nemarcat. Dupa inchisoarea de la I.L.Caragiale am facut stanga spre Bucsani avand in cap sa gasesc rezervatia de zimbrii Neagra, lucru destul de greu, avand in vedere ingnoranta noastra in a promova aceste atractii turistice. Din comuna Ratoaia urmeaza un drum forestier extrem de simpatic, prin padure, cam 6 km pana la rezervatie, cu pietre multe, lemne, crengi, suisuri si coborasuri, iar daca ai un Advendure-Bike, distractia este si mai mare. Am fost singurul vizitator la acea ora tarzie de dupa-amiaza, iar dupa o taxa de 4 lei, baiatul de acolo m-a insotit inauntrul rezervatiei. Norocul a fost de partea mea si am avut sansa de a vedea de foarte aproape un mascul de 1 tona, restul zimbrilor fiind la o departare mult prea mare pentru a fi surprinsi de camera mea foto modesta.

Am inoptat in Moreni, la parintii mei si a doua zi am pornit iar pe racoare, avand in cap sa ajung la Defileul Jiului, despre care auzisem lucruri frumoase. Tranzitul prin orasele Targoviste, Gaesti, Pitesti, R.Valcea au decurs fara impresii deosebite, fiind arhicunoscut de mine si am luat-o in directia Horezu. De aici am parcurs un traseu deosebit de frumos, spre Polovraci, Novaci pana la Bumbesti Jiu. Drumul este plin de viraje, nu te mai saturi, miroase peste tot a salcami infloriti, traficul este aproape inexistent si mergi si mergi si-ti doresti sa nu se termine niciodata. Satele si comunele sunt aranjate, asfaltul este impecabil si copii iti fac bucurosi cu mana. Pur si simplu superb ... mi-a placut extrem de mult aceasta portiune de drum. De la Bumbesti Jiu incepe practic Devileul Jiului pana la Petrosani. Ai parte de multe curbe, drumul este destul de ingust pe alocuri si din pacate nu prea de calitate. Daca esti norocos (asa cum am fost eu) poti vedea tineri practicand un soi de Rafting pe Jiu in barci pneumatice.

Dupa ce am depistat sursa zgomotelor ciudate (nu, nu era de la motor, ci de la burta mea), mi-am potolot foamea in centrul Petrosaniului cu o saorma si am plecat sa caut iesirea spre Voineasa, deoarece Obarsia Lotrului, destinatia mea, nu o s-o vedeti pe nici un panou. Dupa o scurta vizita prin Petrila am gasit directia dorita si mare mi-a fost mirarea sa constat ca drumul acesta este cat se poate de practicabil pt. orice fel de motocicleta. Mirarea mea nu a durat prea mult, pentru ca dupa terminarea zonei "turistice" de gratare, s-a schimbat si starea drumului, asfaltul a disparut si m-am ridicat in scarite pentru joaca de-a alegerea celei mai mici gropi. In schimb peisajul (daca esti capabil sa-ti iei ochii de la drum) este absolut fantastic. Multa padure, mici parauri si cascade te insotesc chiar pe langa drum, si nu vezi nici tipenie de om. Exact ce recomanda doctorul ... Pana la Obarsia Lotrului sunt in jur de 35 km unde am putut testa in voie atat capacitatile offroad ale motocicletei, cat si pe ale mele, nefiind obijnuit cu aceste categorii de drumuri. Peisajul este incantator si ajungi mult prea repede la Obarsia Lotrului si incepi sa recunosti traseul, asa ca drumul spre Sugag nu mai are aceeasi atractie. Urmeaza satele de la Marginimea Sibiului (Jina, Poiana Sibiului, Rod, Saliste, Vale, Sibiel, Poplaca), iar apoi final de calatorie - Sibiu, dupa 2 zile de relaxare, aproximativ 850 km, 33 l benzina si multe, multe curbe.

Descrierea in imagini pentru toate acestea pe blogul meu: www.joymyride.blogspot.com
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos. Totusi 2 intrebari:

1. Ce cutie ai pe spate (top-case)?

2. Ce e chestia aia legata de oglinda stanga?

Editat de robertkiran
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos. Totusi 2 intrebari:

1. Ce cutie ai pe spate (top-case)?

2. Ce e chestia aia legata de oglinda stanga?

 

1. SW MOTECH.

2. Crocky (o jucarie de la fetita mea).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

felicitari pentru "rotunda" , sa notat.. foare faine pozele si "joy" arata demential... :peace:

 

Multumesc ! :hug:

 

Faina tura. Suport GPS de unde ai luat?

 

SW MOTECH (suport + husa)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, faine pozele. Cum l-ai prins pe Crocky acolo?

 

Pai...l-am rugat sa se tina bine de tot, pt. ca mersul pe motocicleta poate fi periculos. :P

Nu, acum pe bune...i-am legat pur si simplu labutele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta unde e bre ?

o parte din traseu imi este cunoscut dar nu recunosc curbele astea :)

http://3.bp.blogspot.com/-5Rt-r74i9Qg/UY56lskptuI/AAAAAAAABTw/v3VxZJYpYs8/s1600/IMG_4385.JPG

 

Curbele alea sunt intre Sugag si Jina.

Sunt cateva in "ac de par" foarte misto, pacat insa ca e destul de mult nisip pe banda de rulare si nu te poti bucura in voie de ele, in ciuda asfaltului impecabil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Curbele alea sunt intre Sugag si Jina.

Sunt cateva in "ac de par" foarte misto, pacat insa ca e destul de mult nisip pe banda de rulare si nu te poti bucura in voie de ele, in ciuda asfaltului impecabil.

nu aratau asa acum 2 ani :crack:

si acum ma sparg de ras cand imi amintesc de ele :)) . am fost impreuna cu un grup din iasi (Ice Age Riders) spre Transalpina si cineva ne-a zis s-o luam pe acolo. a fost un cosmar pentru tot grupul, mai putin pentru un tip Manuta care avea un KLE :). Dexxter abia isi luase bmw-ul si daca imi aduc bine aminte el s-a intors si a venit pe alta ruta . toate acele alea de par erau cu balastru . imediat cum incepeai sa cobori in vagauna aia era numai piatra sparta. nu exista asfalt deloc , nici vreo balustrada sau altceva de protectie. anul trecut nu am trecut pe acolo ca nu credeam ca drumul ala va fi facut vreodata

in poza de mai jos suntem o parte din participanti . crapam de ras ca fiecare povestea ce a avut de tras pana am ajuns din nou la sosea

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/296697_254025747952833_2439763_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/293987_254025611286180_3964898_n.jpg

Editat de Sergiu_Q
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...