Phillie Mihai Postat Octombrie 9, 2015 Share Postat Octombrie 9, 2015 Salut! Am un moped Piaggio Ciao care nu știu dacă merge corespunzător. Pe loc se aude cum ar trebui, doar motorul și toba de eșapament, dar în mers, de la 15 km/h în sus, se aude un sunet asemănător mașinii în marșarier. Cu cât accelerez mai mult, cu atât se mărește și viteza sunetului, exact ca în cazul mașinii. Nu știu dacă ați înțeles exact ce vreau să spun, dar asta e singura asemănare pe care o am. Mă puteți ajuta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_74 Postat Octombrie 9, 2015 Share Postat Octombrie 9, 2015 Salut...schimba in viteza a doua...si nu se mai aude sunetul...)...Sunetul e din cilindru...banuiesc,freaca segmentul pe cilindru...un blocaj datorat uzurii neuniforme a cilindrului... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phillie Mihai Postat Octombrie 9, 2015 Autor Share Postat Octombrie 9, 2015 Mopedul îl am de 5 ani și nu i-am făcut nicio schimbare de atunci, iar sunetul se auzea încă de când l-am luat... Am găsit o filmare cu un sunet asemănător cu cel scos de mopedul meu: » Post actualizat in 09 Oct 2015 21:25 Mopedul îl am de 5 ani și nu i-am făcut nicio schimbare de atunci, iar sunetul se auzea încă de când l-am luat... Am găsit o filmare cu un sunet asemănător cu cel scos de mopedul meu: Edit: Am găsit o altă filmare cu un Piaggio Si care încadrează perfect sunetul scos și de mopedul meu. Chestia asta să fie de vină de faptul că după ce trec cu accelerația de jumătate nu mai trage, rămâne la aceeași turație, ba chiar scade puțin, dându-mi impresia că se „îneacă”? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alex sopy Postat Octombrie 10, 2015 Share Postat Octombrie 10, 2015 Incearca sa-l cuplezi pe pedale si vezi daca se mai aude... Posibil la roata din spate fiind cu tambur, sa se auda un rulment... Sau vazi sa nu atinga ambreiajul in plasticul care vine peste el ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator darcocbr Postat Octombrie 10, 2015 Share Postat Octombrie 10, 2015 Toate se aud asa! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dany_Tm Postat Octombrie 10, 2015 Share Postat Octombrie 10, 2015 Asa sunt ele mai sensibile. Dai în prima groapă trebe sa repari iar și tot așa... Curăță filtru de aer și carburatorul Poate nu mai stau bine puse la locul lor și începe sa facă zgomotul ăsta » Post actualizat in 10 Oct 2015 11:13 Curată filtrele am vrut sa scriu și pune-le bine cum trebuie sa stea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phillie Mihai Postat Octombrie 10, 2015 Autor Share Postat Octombrie 10, 2015 Motorul sunt sigur că nu are nimic, iar ambreiajul l-am schimbat când am luat-o. Cred că mai degrabă se aude undeva la roata din spate... Roțile mele sunt de Piaggio Si, poate fi asta problema, roata spate? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator darcocbr Postat Octombrie 10, 2015 Share Postat Octombrie 10, 2015 Baiete, asa se aude variatorul! Lasa l asa nu l mai fwte. E moped..ce pretentii ai de la el? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phillie Mihai Postat Octombrie 10, 2015 Autor Share Postat Octombrie 10, 2015 Baiete, asa se aude variatorul! ...ce pretentii ai de la el? Eu locuiesc la țară și dintre toate mopedele de aici doar al meu se aude așa, așa că am „pretenții”. Chestia este că eu nu am variator și am schimbat și fulia de pe spate cu una mai mică și la fel se aude. Pun din nou videoclipul, pentru a fi sigur că înțelegeți ce spun. Sunetul se aude de la secunda 20 (ar trebui să se audă doar motorul și evacuarea): Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alex sopy Postat Octombrie 10, 2015 Share Postat Octombrie 10, 2015 (editat) Am avut si eu un piaggio Si ... clar nu toate se aud asa, cel putin al meu nu se auzea astfel, s-ar putea sa fie rulmentul ala mare de la ambielaj. Nu are importanta ca roata e de Si. Editat Octombrie 10, 2015 de alex sopy Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fix Postat Octombrie 10, 2015 Share Postat Octombrie 10, 2015 Ai toba sport?Pune niste poze cu agregatul tau... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phillie Mihai Postat Octombrie 10, 2015 Autor Share Postat Octombrie 10, 2015 Nu am tobă sport, este tobă normală. O să pun o poze mâine (și cu ambreiajul)... Dar, ca în videoclipul de mai sus, pe lângă că scoate acel sunet nu mai urcă în turație cu accelerația peste jumătate (asta în mers), nu mai „arde gazul” să zic așa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
San Postat Octombrie 10, 2015 Share Postat Octombrie 10, 2015 Eu am un Piaggio Si si se aude la fel, e de la VARIATOR Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gruia Postat Aprilie 1, 2021 Share Postat Aprilie 1, 2021 problema poate sa fie la chiuloasa ori sau slabit cele 3 piulite ori nu ai garnitura de chiuloasa cand se aude asa pierde compresia din cilindru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
secbiker Postat Aprilie 1, 2021 Share Postat Aprilie 1, 2021 Patineaza cureaua. Du blocul motor mai in fata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate