Sari la conținut

Casca Enduro/MX Leatt 6.5 Carbon


Postări Recomandate

Am asteptat casca asata mai bine de un an iar saptamana trecuta am intrat in posesia ei si am zis sa fac un review scurt. Dpmdv cei de la LEATT sunt in top cand vine vorba de protectie/invoatie.

 

Recent au scos pe piata doua modele de casti:

Gpx 5.5 (compozit) 440 euro

GPX 6.5 (carbon) 583 euro

 

 

 

O sa prezint cateva din avantajele castii GPX 6.5 (carbon)

 

-A fost conceputa sa fie compatibila cu neck brace-ul de la Leatt

-Sistemul de protectie in cazul unei accident, la momentul de fata este cam cel mai safe de pe piata. Initial, sistemul a fost dezvoltat de 6D si a fost preluat de Leatt si combinat cu tehnologia de la Kali. Castile alea, 6D sunt grele ca naiba si nu prea se pretleaza la enduro (1600-1700grame). Leatt a combinat tehnologia lor, cu tehnologia de la Kali. Rider-ul din clipul de mai jos a avut norocul sa poarte o casca de la 6D.Nu stiu cum a resuit dar dupa tranta a continuat cursa...

 

 

 

-Este cu 10% mai mica fata de restul castilor, lucru care se traduce printr-un momentum mai scazut in cazul unui impact

-Are 1200g (sunt casti mai usoare dar nici una nu are atatea safety feature-uri)

-Pot sa spun cu mana pe inimia ca este cea mai aerisita casca de pe piata. Are 190 de gauri asemantoare unui fagure si 11 puncte de racire mai mari. Toate sunt in contact direct cu capul si nu sunt acoperite de nimic. M-am jucat cu Airoh terminator, Mr Jump care se stie ca sunt foarte bine aerisite dar Leatt-ul este cu mult peste ele cand vine vorba de aerisire. Iarna cred ca o sa folosesc niste banda izolatoare sa acopar gaurile alea.

 

Din pacate am cumparat un L iar eu aveam nevoe de marimea M. Daca are cineva un M nou(indiferent de grafice) si vrea sa schimbe, sunt interesat(nu ma intereseaza alte casti).Casca m-a costat 600 euro cu tot cu transport dar sunt dispus sa o dau cu 550E. Casca vine impreuna cu geanta, cutie, manual. As prefera un schimb totusi pentru ca nu mai am rabdare sa astept!!!!!

 

 

2

post-18717-0-66870700-1459171789_thumb.jpg

post-18717-0-25289600-1459171806_thumb.jpg

post-18717-0-52978100-1459171833_thumb.jpg

post-18717-0-56161400-1459171845_thumb.jpg

Editat de nosfyrus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nop... Pentru ca fiind o casca noua am simtit nevoia sa spun una alta despre ea. Eu am cautat pe o gramada de forumuri rideri care au casca deoarece vroiam sa intreb una alta (marime, puncte de presiune, aerisire) si din pacate nu am gasitpe nimeni. Vezi, asa ai invatati si tu ceva nou azi. Daca ai alte intrebari pot sa iti raspund cu cea mai mare placere:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Casca este noua si nu a fost purtata in teren. Am purtat-o prin casa si m-am dat cu ea prin fata casei sa vad cat de bine este ventilata. De ce vreau 550?Am scris mai sus. IMI ESTE PREA MARE! Eventual fac schimb cu marimea M (in cazul in care are cineva si vrea sa faca schimb) .

Editat de nosfyrus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tine-o pt iesiri iarna. Bagi o caciula pe sub ea. :) Glumesc. Spor la vanzare, ca nu cred sa-si fi comandat cineva una prea mica. Pe langa indicativul M, L, etc., poate are trecut diametrul si in centimetri. Ar fi mai util pt un eventual cumparator.

Editat de andrei belcic
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...