Pastorel Matis Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 (editat) as dori sa va intreb cum se face rodajul unui scuter nou, scuterul este un Yamaha Aerox in 4 timpi nou! Editat Aprilie 10, 2016 de Pastorel Matis Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Radu H. Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 Nu scrie in manualul de utilizare ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
darco_cbr Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 Teoretic este limitat pana parcurgi 500/1000 km pana se rodeaza motorul. Deci oricat de mult ai vrea sa mergi "blana" nu vei putea. Dupa acesti km, mergi unde l ai cumpărat sau la service omologat si ii scoti limitarea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LexDee Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 Cel mai sigur vorbeste cu dealer-ul de unde l-ai luat. Eu a trebuit sa fac rodajul la motor (nu a venit rodat si nici nu aveam limitator electronic pe rpm) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
darco_cbr Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 Dar nu trebuie sa fie limitat electronic. Sunt si alte limitari.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LexDee Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 (editat) Dar nu trebuie sa fie limitat electronic. Sunt si alte limitari.. Mecanice, electronice. Voiam sa evidentiez ca nu este o regula. Eu nu am avut nici o limitare. Doar una "verbala" )) Nu treci peste 5000 prima mie si variezi turatia. (in cazul meu) Editat Aprilie 10, 2016 de LexDee Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
darco_cbr Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 Corect! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pastorel Matis Postat Aprilie 10, 2016 Autor Share Postat Aprilie 10, 2016 Da, asa e, am inteles ca e limitat la 45 km/h, dar asta vream sa stiu, ar trebuii un rodaj la inceput pe cric la relantiu ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
darco_cbr Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 Ar fii ok. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
owene Postat Aprilie 10, 2016 Share Postat Aprilie 10, 2016 Da, asa e, am inteles ca e limitat la 45 km/h, dar asta vream sa stiu, ar trebuii un rodaj la inceput pe cric la relantiu ? in niciun caz la relanti. Nu o sa obtii o etansare corecta a segmentilor la relanti. Doar o explozie corecta apasa segmentul pe cilindru. Mergi usor pana se incalzeste la regim, apoi cateva sprinturi usoare, frana de motor, iarasi mers potolit si tot asa. 80% din rodaj, bine sau prost se intampla in prima 100km. Ulei mineral, schimbi la prima 500km. Sintetic/semisintetic doar dupa vreo 3000 cand s-a terminat rodajul. Fara pasager, fara urcari de rampe mari - scrie si in manual dar poate mai voalat. Pana si in manualul drujbelor se da procedura de rodaj - nu la relanti, nu la padure ci unul-doua rezervoare de drujba tai lemn de esenta moale si de grosime mica-medie. Aceeasi idee peste tot, nu trebuie fortat dar trebuie sa ai suficienta explozie sa pasuiasca segmentii. Acum fiecare face cum vrea, mobra lui :-) Bafta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JMoto Postat Aprilie 11, 2016 Share Postat Aprilie 11, 2016 Exista aerox in 4 timpi ? eu stiam de 2 timpi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pastorel Matis Postat Aprilie 14, 2016 Autor Share Postat Aprilie 14, 2016 exista, maine il primesc, revin cu detalii daca voi fii multumit de el! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate