Sari la conținut

Cum fac rodajul unui scuter

Pastorel Matis
 Share

Postări Recomandate

La 10.04.2016 la 17:58, Sinister a spus:

Dar nu trebuie sa fie limitat electronic. Sunt si alte limitari..

Mecanice, electronice. Voiam sa evidentiez ca nu este o regula. Eu nu am avut nici o limitare. Doar una "verbala" :))) Nu treci peste 5000 prima mie si variezi turatia. (in cazul meu)

Editat de LexDee
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 10.04.2016 la 18:30, Pastorel Matis a spus:

Da, asa e, am inteles ca e limitat la 45 km/h, dar asta vream sa stiu, ar trebuii un rodaj la inceput pe cric la relantiu ?

in niciun caz la relanti. Nu o sa obtii o etansare corecta a segmentilor la relanti. Doar o explozie corecta apasa segmentul pe cilindru. Mergi usor pana se incalzeste la regim, apoi cateva sprinturi usoare, frana de motor, iarasi mers potolit si tot asa. 80% din rodaj, bine sau prost se intampla in prima 100km. Ulei mineral, schimbi la prima 500km. Sintetic/semisintetic doar dupa vreo 3000 cand s-a terminat rodajul.

Fara pasager, fara urcari de rampe mari - scrie si in manual dar poate mai voalat.

Pana si in manualul drujbelor se da procedura de rodaj - nu la relanti, nu la padure ci unul-doua rezervoare de drujba tai lemn de esenta moale si de grosime mica-medie. Aceeasi idee peste tot, nu trebuie fortat dar trebuie sa ai suficienta explozie sa pasuiasca segmentii.

Acum fiecare face cum vrea, mobra lui :-) Bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri