Jump to content
Sign in to follow this  
Bugytech

MBK Kilibre (Yamaha XC300) sunet ciudat la oprire motor

Recommended Posts

Buna seara. Am un scuter MBK Kilibre (Yamaha XC 300) de 1 an la care am schimbat variatorul imediat dupa ce l-am luat (avea role uzate si lipsa maselute). Scuterul merge f bine, porneste la prima cheie, dar are o problema la oprirea motorului. De cele mai multe ori cind opresc motorul se aude ca o lovitura de ciocan pe ceva metallic. Acum o luna, dupa un drum de 100Km am oprit motorul, iar a doua zi cind am incercat sa pornesc din nou, s-a auzit din nou acea lovitura ca de ciocan. A fost singura data cind s-a auzit acel sunet la pornire, in rest se aude doar la oprire. Daca fac drumuri scurte si dese, porneste normal fara nici un fel de problem. Oare de la ce sa vina acel sunet de ciocan pe metal la oprire? Va multumesc pentru atentie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Am avut un Yamaha Majesty 250 cc, care avea un motor similar cu al tau, numai ca de capacitate cilindrica mai mica (249cc si tu ai parca 260cc) si pot spune ca de multe ori se auzea si la mine sunetul de care pomenesti la oprire. Am circulat asa peste 10000 km si acum se afla la alt proprietar si inca merge foarte bine motorul, deci cred ca nu ar trebui sa-ti faci probleme. Banuiesc ca sunetul respectiv se aude de la supape. Asa ca ar fi o idee buna sa verifici si sa reglezi jocul la supape ca sa scapi de acel sunet cred eu. La mine se simtea ca jocul e cam mare dar nu m-am mai obosit sa-l reglez ca l-am vandut intre timp. Vezi sa nu scapi motorul cu ulei sub nivelul minim ca il calezi imediat (e un motor recunoscut ca mancator de ulei, si mie imi consuma), mai bine verifica mai des si completeza pana la gradajul maxim de pe joja mereu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merci de raspuns. Mie mi se pare ca in momentul in care il opresc, parca pistonul tinde sa mearga invers si loveste ceva (ca si cum nu ar fi bine reglat avansul...). E un sunet mult mai puternic decit sunetul unei supape. Si vis-a-vis de ulei, de 1 an de cind il am, nu mi-a papat deloc ulei (nici nu am mers f mult cu el, cca 2000 km).


» Post actualizat in 21 Jun 2017 19:40

Azi am vorbit cu un mecanic (Sony din Cluj de pe Septimiu Albinei) care zice ca e bendix-ul cu probleme. El zice ca nu e o problema grava si ca va merge mult si bine cu acest sunet. Sper sa fie asa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...