pasquinel Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 am incercat o programare online la RAR Tulcea. prima zi libera 5 Sept.!!!!! tre sa fac ceva neaparat!!! Iti scoti numar rosu. E valabil 30 de zile, timp in care poti sa te plimbi. Nu poti sa decalezi programarea la RAR decat daca esti pilos si nu ai ce face cu banii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gunny Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 aha. e ok si asa. ce tre sa fac pentru nr rosii? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
estroe Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 Numarul rosu il poti prelungi la expirare cu inca 30 zile, din cate am inteles. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pasquinel Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 aha. e ok si asa. ce tre sa fac pentru nr rosii? Mergi la o firma care se ocupa cu acte pentru inmatriculari si o sa-ti faca ei o cerere tip. Nu-ti trebuie multe acte si nu te costa prea mult, iar numarul rosu se ridica rapid de la inmatriculari, cel putin eu am luat placuta in zece minute. Durerea o sa vina ulterior, la omologare si la inmatricularea definitiva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gunny Postat August 11, 2012 Share Postat August 11, 2012 desi pe 24 vacanta mea se termina, vreau sa ies cu el. si daca ies cu numere rosii asta e. si daca tre sa indur asta e. important e sa termin pana pe 24. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gimsys Postat August 16, 2012 Share Postat August 16, 2012 Buna, ma duc maine cu unu GSXF 600 model 98 inmatriculat in italia. OAre ce am nevoie la RAR, identificara sau omologare ? Ca sa imi fac un calcul cat ma costa. Trebuie sa duc doar actele de provenienta din italia nu ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gms245 Postat August 16, 2012 Share Postat August 16, 2012 Daca nu a mai fost inmatriculat in tara trebuie sa le faci pe amandoua si nu-ti trebuie decat actele de Italia si buletinul. Pe fratele meu l-a costat pana in 500 de roni. Asta a fost in martie. Ti-ai facut programare la RAR, nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gimsys Postat August 17, 2012 Share Postat August 17, 2012 daa, pe maine e programarea Am fost, 515 lei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Popescus Postat August 23, 2012 Share Postat August 23, 2012 Salutare, Imi explica si mie cineva care-i treaba cu taxa asta vamala? Vreau sa inmatriculez un motor fabricat in Germania dar importat in America.Proprietarul l-a adus in tara,a facut procura si vrea sa-l vanda numai ca la firma de inmatriculari mi-au spus ca este necesar documentul de vama daca nu il am il fac ei rost cu 200 euro.Ce document de vama daca omul a adus motorul pe container pana in Europa si apoi a mers cu el pe aici? Mersi anticipat,numai bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danky_padova Postat Septembrie 8, 2012 Share Postat Septembrie 8, 2012 deci....prin concluzie sa inteleg ca nu se plateste taxa de prima imatriculare la moto ca la masini si nu conteaza clasa euro?eu am inscris o masina acum 4 ani si a durat toate toate adunate 5 ore in bacau fara relatii si fara banii aruncati in stanga si dreapta,ms! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skorpion_nyc Postat Octombrie 7, 2012 Share Postat Octombrie 7, 2012 Nici in Constanta nu iti cere certificat pt TVA. Salut,sunt nou pe aici. Citeam pe undeva in forum ca tva se plateste totusi daca motocicleta e considerata noua. (sub 6000 km sau sub 6 ani- nu mai retin exact) . Stie cineva vreun link care sa ma lamureasca. Sunt hotarat sa aduc din germania un motor aproape nou de la o persoana fizica fara tva deductibil si chiar ma intereseaza care va fi pretul final . Merci Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dacro Postat Februarie 6, 2013 Share Postat Februarie 6, 2013 Salut, am o intrebare. Am pe cineva in Germania ce mi-a cumparat motorul si acum tre adus incoace da parca am niste indoieli despre baietii care se ocupa cu transportul. Adica mi sa nu dispara cu el, cu acte, cu tot. Cum pot sa ma asigur cat de cat ca nu se intampla asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz1 Postat Februarie 9, 2013 Share Postat Februarie 9, 2013 O intrebare se plateste vama la importul unei motociclete din Elvetia ? Nu este in uniunea europeana dar ma gandesc daca exista un acord vamal ceva. Multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cry_ss Postat Februarie 9, 2013 Share Postat Februarie 9, 2013 O intrebare se plateste vama la importul unei motociclete din Elvetia ? Nu este in uniunea europeana dar ma gandesc daca exista un acord vamal ceva. Multumesc. Exista acorduri insa depinde de situatie. Fii mai exact cu ce acte ai la moto si in ce tara a fost fabricata motocicleta. Mare atentie : ex: -daca moto a fost fabricata in Germania si importata in Elvetia, trebuie sa se fi platit o taxa vamala la moto. Ca urmare, cauta sau intereseaza-te de acest aspect daca este cazul , se poate sa scapi foarte frumos de vama in cazul in care prezinti hartia sau copia acesteia... -mai exista o varianta, nu stiu cat este de reala: La iesirea din Elvetia poti cere certificat de provenienta a moto, si daca este produsa in tara UE , iarasi, poti scapa de vama...Se cheama certificat EUR 1, asta era la auto, dar cred ca se aplica si la moto... Uite aici caz explicat , omul se refera la masina, dar e acelasi lucru si la moto : citat: O masina adusa din afara spatiului UE trebuie sa indeplineasca anumite formalitati vamale de Tranzit, apoi aici sunt de platiti nishte taxe TVA, VAMA, RAR, Taxa de prima inmatriculare, asigurare, si cam atat. CUM SE PROCEDEAZA? 1. gasesti masina in Elvetia (sau alta tara Non-EU) 2. cand cumperi masina, ceri si actul de provenienta (EUR1) care atesta ca e facuta in EU (daca e facuta in EU), elvetienii nu fac masini, dar poate fi facuta in japonia de ex. Acest act te v-a scuti de VAMA. 3. ca sa poti aduce masina in tara v-a trebui sa faci la vama de iesire din Elvetia actele de tranzit, se fac la un comisariat vamal de acolo, se stampileaza in vama, la fel si certificatul de provenienta EUR1 se stampileaza in vama la iesire. 4. la intrare in EU in vama austria sau germania, s-ar putea ca baietii sa ceara o garantie 2-3000 euro pentru ca tu vei inscrie masina acolo, sau undeva in EU... garantia asta trebe evitata, ca se recupereaza greu, numai dupa inscrierea masinii, adica cum evitam? te intorci si incerci prin alt punct vamal sau mai tarziu, sigur vei reusi daca insisti. 5. la intrarea in Romania ai 8 zile sa declari intrarea in tara a masinii sa inchei actul de tranzit efectiv in vama, altfel platesti o amenda de sustragere. 6. dupa ce ai facut actul de tranzit, si vama (care nu trebuie platita daca ai EUR1, mare shmecherie, unii vamesi percep asta, taie chitanta pentru asa ceva, desi este clar lege ca nu trebuie) 7. mergi la politie, ceri numere rosi, in rest faci exact acelasi lucru ca la o masina adusa din EU, cu exceptia faptului ca daca o cumperi pe persoana fizica mai platesti 19% TVA, asta te indruma politia de indata ce ajungi la ei. CE FAC DACA NU AM TRANZITUL si/sau certificatul EUR1? asta e si situatia mea... cine a adus masina a neglijat faptul ca trebuie certificat EUR1 si acte de "export" sau tranzit, a neglijat pentru ca nu a stiut ca e vorba efectiv de un import de masina... 1. masina se afla in tara.. (a. are numere temporare, b. nu are numere temporare, nashpa... ca nu vei primi numere rosi decat dupa ce platesti vama, deci trebe s-o tragi pe un trailer pana la RAR pentru autentificare...) 2. trebuie sa mergi cu masina la RAR pentru autentificare (trebuie programare aici, dureaza o saptamana pana la aceptare efectiv), cu asta numai se poate achita amenda ca nu ai facut tranzitul, si vama efectiva. 3. pentru ca nu ai EUR1 platesti 10% vama in vama, din valoarea de catalog a masinii (sau din valoarea de pe hartie, insa aici se percep garantii, mai rapid este sa mergi cu valoarea de catalog). 4. apoi platesti TVA 19% din valoarea de catalog + vama, (daca eshti firma, iti recuperezi TVA-ul) 5. ceilalti pasi sunt aceiasi ca la o masina adusa din EU. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
radmarian Postat Februarie 13, 2013 Share Postat Februarie 13, 2013 Vreau sa cumpar un scuter MALAGUTI YESTERDAY, 48 cmc, an 2002 second hand si ma intereseaza care sunt pasii si actele pentru a-l inscrie in Romania si care+s eventualele probleme. Multumesc anticipat pentru ajutor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xsebi Postat Februarie 14, 2013 Share Postat Februarie 14, 2013 Vreau sa cumpar un scuter MALAGUTI YESTERDAY, 48 cmc, an 2002 second hand si ma intereseaza care sunt pasii si actele pentru a-l inscrie in Romania si care+s eventualele probleme. Multumesc anticipat pentru ajutor /index.php?/topic/14197-acte-necesare-la-inmatriculare/page-51? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
radmarian Postat Februarie 14, 2013 Share Postat Februarie 14, 2013 Multumesc mult, amice!. Citisem acest post numai am crezut ca-i valabil pentru moto si nu si pt scutere... Oricum am sa caut sa ma documentez si pe plan local... Inca odata va multumesc, xsebi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lady_crazy Postat Aprilie 27, 2013 Share Postat Aprilie 27, 2013 salutare tuturor!!! am ci eu cate ceva de lamurit... eu locuiesc in italia si am o ninja. am pierdut pacuta de inmatriculare aici , dar acu vreau sa vin in tara k s o inscriu . toate actele sunt pe numele meu, doar k nu am placuta. am intrebat aici la o agenzie care se ocupa cu inmatriculari si mi au zis k se poate inmatricula in romania si fara placute. daca stie cineva cum sa fac si ce tre sa fac....ajutor!!!! multumesc, si asfalt uscat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
9iuli Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 salutare tuturor!!! am ci eu cate ceva de lamurit... eu locuiesc in italia si am o ninja. am pierdut pacuta de inmatriculare aici , dar acu vreau sa vin in tara k s o inscriu . toate actele sunt pe numele meu, doar k nu am placuta. am intrebat aici la o agenzie care se ocupa cu inmatriculari si mi au zis k se poate inmatricula in romania si fara placute. daca stie cineva cum sa fac si ce tre sa fac....ajutor!!!! multumesc, si asfalt uscat Pai trebuie sa o radiezi acolo la ACI si trebuie sa predai numarul la ei,iti da certificatul inapoi cu stampila/abtibild lipit pe certificat precum ca a fost radiata si urmeaza sa fie exportata intr-un stat UE. Ma gandesc ca daca o aduci asa atunci cand ajungi la politie sa depui dosarul o sa-ti ceara si numerele pt ca nu e radiata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
defcon Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 salutare tuturor!!! am ci eu cate ceva de lamurit... eu locuiesc in italia si am o ninja. am pierdut pacuta de inmatriculare aici , dar acu vreau sa vin in tara k s o inscriu . toate actele sunt pe numele meu, doar k nu am placuta. am intrebat aici la o agenzie care se ocupa cu inmatriculari si mi au zis k se poate inmatricula in romania si fara placute. daca stie cineva cum sa fac si ce tre sa fac....ajutor!!!! multumesc, si asfalt uscat La Pipera m-au intrebat daca motoreta a avut numere de inmatriculare cand am adus-o , am declarat scris ca nu .Mobra era radiata din Italia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
9iuli Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 La Pipera m-au intrebat daca motoreta a avut numere de inmatriculare cand am adus-o , am declarat scris ca nu .Mobra era radiata din Italia. Pai a lui nu e radiata,iar ca sa o aduca asa si sa spuna ca nu a avut numere nu cred ca se poate pentru ca trebuie sa aiba o stampila pe certificat ca este radiata,iar el nu are. Solutia ar fi sa declare ca a pierdut numarul acolo in it si sa-i dea alt numar,apoi o poate radia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lady_crazy Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 salutare, am declarat pierderea placutei aici la politie. faza i k nu vroiam s o mai inmatriculez aici k ma costa 200 euro.inseamna k tre doar s o radiez. pana aici..am inteles. dar cand vin in tara s o inscriu.....ce mi mai trebuie ca si acte? multumesc mult celor care mi au raspuns!!! iulia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
defcon Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 salutare, am declarat pierderea placutei aici la politie. faza i k nu vroiam s o mai inmatriculez aici k ma costa 200 euro.inseamna k tre doar s o radiez. pana aici..am inteles. dar cand vin in tara s o inscriu.....ce mi mai trebuie ca si acte? multumesc mult celor care mi au raspuns!!! iulia Incepe sa citesti de aici /index.php?/topic/14197-totul-despre-acte-si-inmatriculare/page-60 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
9iuli Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 salutare, am declarat pierderea placutei aici la politie. faza i k nu vroiam s o mai inmatriculez aici k ma costa 200 euro.inseamna k tre doar s o radiez. pana aici..am inteles. dar cand vin in tara s o inscriu.....ce mi mai trebuie ca si acte? multumesc mult celor care mi au raspuns!!! iulia 90 euro costa radierea Trebuie sa ai: 1.Certificato di circulazione(cu mentinmea radiata pe export) 2.Certificato di proprieta 3.Daca vrei sa o inecrii in romania pe numele altcuiva trebuie sa faci un contract de V-C Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vasile38 Postat Mai 8, 2013 Share Postat Mai 8, 2013 salutare la toti. am si eu o intrebare. am si eu o motocicleta yamaha fj 1200 an fabricatie 1987 inmatriculata pe numele meu in portugalia.in cazul in care in viitorul apropiat vreau sa o aduc in tara si sa o inmatriculez evident cum se procedeaza ? multumesc anticipat . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate