Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 Brigham Young University (often referred to as BYU or, colloquially, The Y) is a private university located in Provo, Utah, United States. It is owned and operated by The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (LDS Church), and is the largest religious university and third-largest private university in the U.S. As prefera niste surse mai... neutre Nu sursa a scris "Manifestul", ci doar l-a redat. Oriunde cauti, tot aia gasesti. cauta si-ai sa vezi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 Daca solutia lipseste, pe ce se bazeaza afirmatiile ateilor? Pe credinta. Mjanilhoc parcamilong tjakrimof. Cam asta ai scris acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 (editat) Pai asta-i beleaua. Daca spui ca gravitatia are surse metafizice, niste spirite sau stiu eu, nu e grav. Atit timp cit ai un model matematic pt. efectele ei. Grav e cind o negi sau cind modelul matematic e gresit si tu stii asta dar nu-l corectezi. Vorbesti de surse si incerci sa demonstrezi matematic efectele. Tu chiar nu le ai cu limba romana si nici cu logica elementara. Efectele gravitatiei sunt indiscutabile, chiar daca nu le demontram matematic. Sursa? Sa nu-mi spui ca a explicat stiinta sursa, tovarase. Mjanilhoc parcamilong tjakrimof. Cam asta ai scris acolo. Cam asta ai inteles tu din ce am scris. De aia ma deranjeaza cand d-astia ca tine au drept de vot. .......................................................... Dar deviem de la subiect: daca crezi fara sa ai dovada, te numesti credincios. Ateii sunt credinciosi. Ateismul este o religie. Albert Einstein: "Bigotismul necredinciosului este pentru mine la fel de amuzant ca bigotismul credinciosului". BIGÓT, -Ă, bigoți, -te, adj., s. m. și f. (Persoană) care urmează cu mare severitate toate preceptele rituale ale unei religii; (om) habotnic; bisericos. — Din fr. bigot. Editat Ianuarie 19, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 Sursa? Sa nu-mi spui ca a explicat stiinta sursa, tovarase.Nu a incercat niciodata si cine pretinde ca o poate face e prost sau nebun. Stiinta nu e ce crezi tu, cu toate ca e usurel de inteles ce e. E in esenta stabilirea unor corelatii verificabile printr-un set de reguli si utilizarea acelor rezultate intr-un fel sau altul. Numai copiii de 4 ani cred ca e altceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 (editat) Nu a incercat niciodata si cine pretinde ca o poate face e prost sau nebun. Stiinta nu e ce crezi tu, cu toate ca e usurel de inteles ce e. E in esenta stabilirea unor corelatii verificabile printr-un set de reguli si utilizarea acelor rezultate intr-un fel sau altul. Numai copiii de 4 ani cred ca e altceva. Nici macar n-a incercat? Atunci de unde-si aroga detinerea adevarului? Daca stiinta nu detine adevarul, ateii stiitifico-fantastici n-o detin nici ei. Sustinand contrariul isi fac de ras dogmele si se fac de rasul lumii singuri. Daca stiintifico-ateii nu detin adevarul, acesta poate fi oriunde si/sau nicaieri. Chiar " dujmanu' " poate sa-l detina, daca o luam logic. Asadar, fudulia salveaza ateul. Bravo. "Do not let yourself be deceived: great intellects are skeptical." - Friedrich Nietzsche Ateii nu dau dovada de scepticism, stiind totul, dovedindu-se asadar niste creduli (nicidecum credinciosi). Editat Ianuarie 19, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 Atunci de unde-si aroga detinerea adevarului?De ce-ti fabrici singur dusmani? Simti nevoia sa lupti pentru eliberarea de sub o tiranie a dusmanilor ideologici imaginari? Pai daca asta nu e complex, nu stiu ce mai e. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 ................................................... Dar sa revenim la subiect si sa repet o treaba foarte importanta: De ce va spuneam ca ateismul este o religie? Pt. ca se ocupa cu ceea ce numim uzual "ultimate concerns", adica preocupari finale. Ultimate concerns sunt: - Credinta despre sau cu privire la o entitate supranaturala, sau mai multe; - Credinta cu privire la teorii nedovedite despre originea vietii si a lumii; - Credinta despre ce se intampla dupa moarte. Conform acestor procupari finale definim si legiferam religia, indiferent daca cineva este teist sau ateu. Asadar, ateismul este o religie. Punct. (pt. aia mai grei de cap, specific ca fac referire la ateism, nu la stiinta, desi ateilor le place sa amestece treburile, ca sa para mai "jmecheri".) De ce-ti fabrici singur dusmani? Simti nevoia sa lupti pentru eliberarea de sub o tiranie a dusmanilor ideologici imaginari? Pai daca asta nu e complex, nu stiu ce mai e. Nu-mi fabric nimic. Voi existati. Sau sustii singur ca esti "imaginar"? Daca nu stii ce e, iti spun eu: incapacitate intelectuala in ceea ce te priveste. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 Incep sa cred ca mai ai si o iluzie despre existenta unui premiu pt. demonstrarea religiozitatii ateismului. Altfel nu pot sa interpretez fonturile de 18 rosii si in bold. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 (editat) Ca sa fii "dusman ideologic" ar trebui sa ai o ideologie. IDEOLOGÍE, ideologii, s. f. Totalitatea ideilor și concepțiilor filozofice, morale, religioase etc. care reflectă, într-o formă teoretică, interesele și aspirațiile unor categorii într-o anumită epocă. [Pr.: -de-o-] – Din fr. idéologie. Eu vad la voi doar CREDINTA, habotnicilor. Incep sa cred ca mai ai si o iluzie despre existenta unui premiu pt. demonstrarea religiozitatii ateismului. Altfel nu pot sa interpretez fonturile de 18 rosii si in bold. Sunt convins ca incerci sa pari jmecher, pt. ca n-ai raspunsuri la intrebarile mele si nici afirmatiile mele nu le poti demonta. Degeaba incerci. Macar de-ai ramane on topic... desarta speranta. Asa-i? Editat Ianuarie 19, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 Nu-mi fabric nimic. Voi existati. Sau sustii singur ca esti "imaginar"? Daca nu stii ce e, iti spun eu: incapacitate intelectuala in ceea ce te priveste. De ce repeti chestiile astea ca si cum mi-ar pasa? Nu ai putea sa avansezi la jignii mai complexe si mai mature, gen "am jucarii mai misto"? Eu ti-am zis, sint prost, nu am avut norocul sa fac facultatea de drept ca dupa aia sa ma laud toata viata cu cele 10 carti din bibliografia obligatorie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 Deci preferi sa ramai la obsesia-ti tipica si la evitarea raspunsurilor on topic. Dovedesti singur ca esti prost, fara s-o mai scrii, sau sa trebuiasca altul sa scrie asta. Spor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 - Credinta despre sau cu privire la o entitate supranaturala, sau mai multe; - Credinta cu privire la teorii nedovedite despre originea vietii si a lumii; - Credinta despre ce se intampla dupa moarte. Nu stiu de ce insisti tu sa strecori ideea ca cineva ar fi spus ca sigur nu exista entitati supranaturale. Poate ai cititi posturile lui viosss, dupa care le-ai inversat continutul si ai ramas cu iluzia ca-s scrise de vreun ateu. Despre originea vietii si a lumii probabil mai avem extraordinar de multe de aflat, ce cred destul de intens e ca Eva nu-i facuta dintr-o coasta. Dupa moarte n-am nici o idee ce se intimpla si nici nu stiu pe cineva care sa aiba. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 (editat) Sper ca nu te-a durut prea tare. Daca intelegeai linia ideii la care ai incercat sa raspunzi, intelegeai si cat de prostesc iti este raspunsul. N-ai cum si e clar. Las-o moarta. Ateismul sustine treburi, fara sa aiba dovezi. Asadar poate fi negat lejer si considerat ceva ce tine de credinta/religie. Editat Ianuarie 19, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 (editat) O s-o las moarta pt. ca devine din ce in ce mai evident ca anumite facultati (dreptul si medicina fiind unele dintre ele) introduc in capul unor intelectuali wanna-be ideea ca-i fac superiori, dupa care-si petrec toata viata subjugati de tirania efortului de-a o demonstra. You just can't fight that Editat Ianuarie 19, 2014 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 Daca solutia lipseste, pe ce se bazeaza afirmatiile ateilor? Pe credinta. Nu trebuie sa cunosti sursa de radiatie dintr-un sistem solar aflat la 10 milioane de ani lumina departare, pt a-i spune unui copil ca acea pata de culoare (arbitrar colorata in alb si albastru) nu este palaria unui strumf. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 (editat) O s-o las moarta pt. ca devine din ce in ce mai evident ca anumite facultati (dreptul si medicina fiind unele dintre ele) introduc in capul unor intelectuali wanna-be ideea ca-i fac superiori, dupa care-si petrec toata viata subjugati de tirania efortului de-a o demonstra. You just can't fight that Bullshit: you just can't fight my assertions, so instead you try to fight me. Tu consideri ca stii si consideri ca eu nu stiu. Bine. Tu detii adevarul care mie-mi scapa. Bine. Arata-mi adevarul, tovarase. Cu dovezi indiscutabile, evident. Hai, baga mare, papagalule. Nu trebuie sa cunosti sursa de radiatie dintr-un sistem solar aflat la 10 milioane de ani lumina departare, pt a-i spune unui copil ca acea pata de culoare (arbitrar colorata in alb si albastru) nu este palaria unui strumf. Corect. Doar ca aici vorbim despre ateism, nu despre stiinta. ATEÍSM s. n. Doctrină care se bazează pe negarea existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități. — Din fr. athéisme. Nu amesteca doua chestii fara nici o legatura intre ele. Concentreaza-te pe subiect si anume ateismul. Am explicat mai devreme ca afirmatii metafizice, gen existenta/inexistenta divinitatii/divinitatilor, nu se incadreaza in definitia stiintei, iar daca este incadrata cu forta face doar sa discrediteze stiinta. Daca sustii ca o iubesti atat de mult, diferentiaza termenii si ramai la subiect. Chiar asa: ateismul este doctrina, nicidecum stiinta, asadar nu-si poate aduce argumentele din ultima. Editat Ianuarie 19, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 A: vezi tema topic-ului si intreaba ateii de ce l-au deschis si de ce nu pot dormi ei bine din cauza a ceea ce cred sau nu cred altii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 Q: de ce trebuie oamenii sa strige in gura mare ce sunt ei/ce cred ei/de ce nu cred ei.De ce exista sectiunea MotoGP/SBK sau cum ii zice, unde oamenii discuta ce o sa faca motociclistul lor preferat in umatorul sezon si dupa ce trece sezonul, de ce n-a facut ce-au crezut ei c-o sa faca? Fara vreun motiv anume, dar cu siguranta lor le place sa discute asta si poate chiar extrag ceva util din discutie. Ce fain e ca nu ma obliga nimic sa citesc acea sectiune Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 (editat) Corect. Doar ca aici vorbim despre ateism, nu despre stiinta. ATEÍSM s. n. Doctrină care se bazează pe negarea existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități. — Din fr. athéisme. Nu amesteca doua chestii fara nici o legatura intre ele. Concentreaza-te pe subiect si anume ateismul. Ateul care iti spune ca nu exista mnezo, o spune pt ca este confruntat cu o lipsa completa de argumente logice si dovezi (si cunostinte) stiintifice a credinciosului. Ateul face apel la cunoasterea stiintifica si metodele stiintifice, pe cand credinciosul se refugiaza in metafore si sofisme. Cel putin in societatile moderne ateismul apare ca un efect al educatiei stiintifice, a unei gandiri critice. Editat Ianuarie 19, 2014 de 9fingers Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 PS: pe acest topic, singurii care striga ceva in gura mare au fost tot timpul credinciosii. Chiar au fost si vreo 2 credinciosi care au remarcat asta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 Cica americanii au inceput deja sa considere oficial ateismul ca fiind religie: http://www.wnd.com/2005/08/31895/ Ateul care iti spune ca nu exista mnezo, o spune pt ca este confruntat cu o lipsa completa de argumente logice si dovezi (si cunostinte) stiintifice a credinciosului. Ateul face apel la cunoasterea stiintifica si metodele stiintifice, pe cand credinciosul se refugiaza in metafore si sofisme. Cel putin in societatile moderne ateismul apare ca un efect al educatiei stiintifice, a unei gandiri critice. Tot fara dovezi sunt facute afirmatiile atea. Dovezi, tovarase, dovezi. Asa functioneaza stiinta, nu pe baza de baliverne. Ai dovezi? Nu. Cauta cineva dovezi? Nu. Cum sa ai dovezi, daca nici nu le cauti? Asadar, crezi in ceva fara dovezi. Religie curata ateismul asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 Cica americanii au inceput deja sa considere oficial ateismul ca fiind religie: http://www.wnd.com/2005/08/31895/ De ce te torturezi singur? Eu unul am zis-o chiar si explicit ca nu am convingeri absolute. Chiar am zis-o de multe ori. Nu te mai tortura singur. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 De ce te torturezi singur? Eu unul am zis-o chiar si explicit ca nu am convingeri absolute. Chiar am zis-o de multe ori. Nu te mai tortura singur. Jonglez doar. Nu te flata singur. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 (editat) Dovezi, tovarase, dovezi.Mai stiu pe cineva care are obsesia cu tovarase. A repetat poanta pina era sa si-o ia peste bot de la un om care-i ceva mai putin iubitor de comunisti decit Adam. Nu e amuzant, nu mai repeta ca poate deveni un tic si-ti mai scapa cind nu trebuie cu cine nu trebuie. Jonglez doar. Nu te flata singur.Nu nu, serios ca nu. Prin definitie, un complex e de-asa natura ca, in ciuda faptului ca e fabricat de mintea cuiva, fix acel cineva e cel care-i mai convins ca nu exista. Complexul tau l-au sesizat vreo 30 de oameni. Move on, puterea de-a te vindeca sta in tine. Daca o ai, ca deh, liberul arbitru nu exista. Serios iti zic, nu cred ca esti chiar prost, daca te-i vindeca de complex ai avea sanse sa fii vag interesant. Editat Ianuarie 19, 2014 de gn77b Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Walhaz Postat Ianuarie 19, 2014 Share Postat Ianuarie 19, 2014 (editat) Mai stiu pe cineva care are obsesia cu tovarase. A repetat poanta pina era sa si-o ia peste bot de la un om care-i ceva mai putin iubitor de comunisti decit Adam. Nu e amuzant, nu mai repeta ca poate deveni un tic si-ti mai scapa cind nu trebuie cu cine nu trebuie. Va numesc corect, tovarasilor, desi va cam scapa motivele. Nu-i bai. Ma induioseaza grija ta, dar te asigur ca-i inutila. Imi pot purta foarte bine de grija si chiar mai mult. Asadar, revino la subiect, tovarase papagal. ........................................... Sa incercam iarasi sa revenim la subiect, desi ateii sunt deranjati de asta: De ce va spuneam ca ateismul este o religie? Pt. ca se ocupa cu ceea ce numim uzual "ultimate concerns", adica preocupari finale. Ultimate concerns sunt: - Credinta despre sau cu privire la o entitate supranaturala, sau mai multe (nu inseamna sa crezi in acea entitate, ci sa crezi ceva DESPRE ea, chiar daca crezi ca ea nu exista); - Credinta cu privire la teorii nedovedite despre originea vietii si a lumii (teoriile ales "stiintifice" la care va tot referiti voi sunt nedemonstrate); - Credinta despre ce se intampla dupa moarte (dupa moarte nu-i nimic, zice ateul). Conform acestor preocupari finale definim si legiferam religia, indiferent daca cineva este teist sau ateu. Asadar, ateismul este o religie. Punct. Editat Ianuarie 19, 2014 de Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate