Ercean Adrian Postat Octombrie 27, 2020 Share Postat Octombrie 27, 2020 Am cumpar un Ij jupiter 5 si nu facea scanteie, am cumparat buji noi dar degeaba. Am inteles ca problema cel mai probabil vine de la bobinele de inductie si am vazut ca am doua optiuni, ori le curat si incerc ori le schimb. Stie cineva cum le pot verifica si cutata? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotoS Garage Postat Octombrie 28, 2020 Share Postat Octombrie 28, 2020 bobinele nu se curata, ma rog, poti curata doar contactele. bobinele se masoara. platinele se curata. e o intreaga veselie la motoarele astea, se curata platinele, se regleaza distanta si dupa aia se regleaza avansul cu un ceas comparator. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Martie 6, 2021 Share Postat Martie 6, 2021 Nu uita distanta dintre electrozii bujiei... Si sa iei modelul potrivit de bujie, pentru ca unele, mai noi, au electrodul central conectat printr-o rezistenta, si sunt dedicate anumitor tipuri de CDI (Capacitor Discharge Ignition) Eu la IZH, pe vremuri, foloseam bobine de Dacia 1300. Acum nu stiu ce ai mai putea folosi, pentru ca bobinele CDI functioneaza pe la vreo 400V, nu la 12V ca cele vechi care mergeau la sisteme cu "platina". Iti recomand, oricum, sa-i adaptezi niste senzori HAL in loc de platine si sa-i pui CDI. Senzorii astia au avantajul ca sunt imuni la factori externi, precum umezeala si pierderile inertiale ale sistemului mecanic cu platini la turatii mari. Multe sisteme CDI au si curba Dwell incorporata in software si ajuta acolo unde sistemul original nu era prevazut cu avans centrifugal ca la modelele IZH. La unele chiar poate fi modificata in functie de necesitati. Uite si un exemplu: https://asdd.net/index.php?route=product/product&product_id=69 Succes! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate