Sari la conținut

Sarmizegetusa Regia


Postări Recomandate

   Planul exista, mai era nevoie de oameni si zile libere. Pe 1.2.3 mai s-au aliniat astrele si am placat, 3 - una bucatata T7 + una bucata KTM 790 adventure R + una bucata Kawasaki 250  . Ca in orice excursie de genul asta finalitatea era doar o scuza sa vedem niste drumuri noi. Plecat din Bv,pe asfalt,  pe sub munte (Fagarasi),ca pe DN mergi doar cand te grabesti. In fine dupa Talmaciu am intrat spre Raul Sadului  urcat pana in Paltinis pe valea Pinului si TransCindrel, coborat prin Cheile Cibinului la Gura Raului ,urcat pe forestier spre Crint apoi muchia spre Jina iesit in Transalpina -urcat in niste sate  coborat la lacul Canciu  unde am pus si corturile dupa ce in Sugag facusem aprovizionare cu bere si ceva de mancare. Bucata dinaine de Crint a fost ceva mai grea dar ok.Scurta. Bucata de la Crint spre Jina a fost peste drumurile pe care venisem pana acolo, din orice pct. de vedere.

A 2 a zi plecat spre Cugir ,alimentat plecat spre Sibisel pe un forestier usor dar fain. Mai departe trebuia sa ajungem la Gradiste de Munte ,ceea ce am si facut (tot pe drumuri nemodernizate) o bcata a fost grea , era plina de cregi,pietre,noroi ,sleauri (fusese ceva transfer la Arsenal hard enduro) . Nu credeam ca se va termina,dar intr-un final am iesit la un forestier forte bun (asta dupa ce am scos aer din roti si am mai prins ceva curaj)

Daca tot am ajuns la Gradistea de munte am zis sa dam o fuga si la cetate. Nimic impresionant, mai ales felul in care era restaurat . in fine asta depinde de fiecare , cred ca o idee mai buna ar fi fost sa mergem la cetatile dacice de pe dealurile din zona. Noaptea am petrecuto pe un deal  de unde aveam panorama peste valea de sub noi. Numai ca aveam sa aflam in curand ca eram pe proprietatea cuiva, dar i-am ascultat oftul si i-am dat o bere si lucurile s-au rezolvat.

Din pacat dimineata a inceput ploaia asa ca am urmat asfaltul pana la Bv  ,planul era sa mai bantuim cateva ore inainte sa ne intoarcem .

Inca mai sunt drumuri de aflat ,aventuri de trait . Timp sa fie .

Un link cu traseul gpx

https://www.wikiloc.com/trail-bike-trails/rau-sadului-orastioara-de-sus-170671651

 

 

 

 

IMG_3635.jpg

IMG_20240501_223440.jpg

IMG_20240502_130429.jpg

IMG_20240502_130632.jpg

IMG_20240502_154455.jpg

PANO_20240502_082058.jpg

PANO_20240502_173259.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...