Jebelu Postat Ianuarie 18 Share Postat Ianuarie 18 Cand vad copii si nu numai, ce se suie pe trotinete si biciclete electrice si ii dau blana la o shaorma sau orice alt fel de fast food, constat ca, s-a ridicat nivelul progresului atat de tare incat, obezitatea prinde forme alarmante si in tara asta... Ideea initiala la trotineta si bicicleta era sa faci miscare, la asta ma refeream cand am scris cele de mai sus, nu sa-ti indopi burta, apoi blana electrica. Scuze de off, Mircea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stau-De-6 Postat Martie 18 Share Postat Martie 18 (editat) Salutari, @MirceaB! Sunt mandru tata al unui junior de 7 ani si jumatate. Spre deosebire de unii care prind fluturi pe aici cu idei preconcepute, eu chiar am trecut cu juniorul prin etapele despre care ei isi dau cu parerea. Am facut si un topic, unde am "tinut un jurnal" cu evolutia lui de la prima motocicleta (electrica, Oset 16R) pe care a primit-o cadou la 4 ani, pana la Husqvarna TC50 pe care o are acum. (Merci de reminder, l-am actualizat acum). O sa gasesti acolo toate motivele pentru care am ales o motocicleta electrica pentru prima lui experienta pe 2 roti. Ca sa sintetizez. Pros: Faptul ca Oset-ul, pe langa butoanele de limitat puterea si viteza maxima, are buton/potentiometru pt a seta modul de raspuns al acceleratiei. Practic, lasat pe minim, ajuta ca piticul sa nu trimita motocicleta pe luna la primul gaz. Iar cu un motor electric, la cuplu instant, juniorii folosind gazul ON/OFF, exista mari sanse sa se intample asta. Sunetul. Cand am trecut la primul motor termic, am stat langa el 30 de minute, pana a plecat de pe loc. Pru si simplu il speria sunetul. Asa cum bine ai zis, pe langa sunet, partile fierbinti ale motocicletelor. Cand sunt mici, o sa cada. Am preferat sa stiu ca nu cade pe el motorul, toba sau radiatorul fierbinte. Cons: Autonomia bateriilor. La inceput, o sa iti fie suficiente iesirile scurte, cat tin bateriile, dar odata cu gustul o sa vina si dorinta de a sta mai mult pe motocicleta si atunci o sa simti faptul ca te-ar fi ajutat sa-i pui benzina intr-o motocicleta cu motor termic si sa se dea mai departe. Pretul motocicletei electrice la revanzare. Dupa cum bine vezi, exista reticienta cand vine vorba de achizitia uneia, sens in care, cand o s-o vinzi, o sa ai o nișă mai ingusta de potentiale clienti. Sfaturile mele: Mergi pe o motocicleta electrica, la inceput. Play it safe. Tind sa cred ca la varsta lui i-i bun un Oset 20R. Dupa unele comentarii de aici, am impresia ca unii au crescut doar pui de Rossi, cu cel putin 3 randuri de ouă. Indiferent ce alegi, urca-l inainte pe ea, sa vezi daca-i buna ca marime. Tine-te la curent cu ce ai ales si, mai important, da-ne un feedback, sa stie ce sa aleaga si viitorii parinti de motociclisti aflati in situatia ta. Daca te mai pot ajuta cu ceva, da-mi de veste. Editat Martie 18 de Stau-De-6 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Martie 18 Autor Share Postat Martie 18 Salutare, mulțumesc pentru răspuns. Clar și la obiect. Încă nu am luat o decizie. La începutul lunii Aprilie o sa am drum la Cluj împreună cu familia și atunci sper sa putem vedea câteva modele de motoare pentru copii. Primul aspect este sa se potrivească ca și înălțime. Nu vreau sa forțez lucrurile. Daca se simte în siguranță pe orice fel de motor (electric sau termic) de acolo facem următorul pas. Deocamdată este doar dorința unui copil ce urmează să împlinească 7 ani in vara, de a avea un motor. O să-l aibă, dar eu și soția vom lua in calcul cat mai multe aspecte. După achiziție o sa spun aici ce am decis și ce am cumpărat. Sa auzim de bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stau-De-6 Postat Miercuri la 12:48 Share Postat Miercuri la 12:48 La 18.03.2025 la 22:47, MirceaB a spus: Salutare, mulțumesc pentru răspuns. Clar și la obiect. Cu mare drag! Ține-ne la curent cu alegerea făcută și cu evoluția juniorului, eventual, pe celălalt topic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate