TNG Postat Februarie 1, 2007 Share Postat Februarie 1, 2007 SAE{society of automotive engineers}cei care se ocupa cu clasificarea internationala a viscozitati uleiurilor .Viscozitatea uleiului se alege in functie de tipul si gradul de uzura al motorului,si de mediul ambiant in care lucreaza.Utilizarea uleiului multigrad si sintetic,face posibila folosirea aceluiasi tip de ulei,indiferent de anotimp. API {american petroleum institut}casificarea uleiurilor in functie de performanta,ele au mai fost inpartite conform API ,dupa cum urmeaza:clasaC(uleiuri pentru motoare diesel)clasa S(uleiuri pentru motoare pe benzina)de ex.CE,CD,CF,etc.si SH,SJ,SK,SL,etc.unde fiecare a doua litera reprezinta dezvoltarea ulterioara a performantelor,adica cu cit este mai inaintata in alfabet,cu atit uleiul este de generatie mai noua, si mai performant Sper ca v-am fost de ajutor 6.gif Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vladdiac Postat Februarie 2, 2007 Share Postat Februarie 2, 2007 SAE{society of automotive engineers}cei care se ocupa cu clasificarea internationala a viscozitati uleiurilor .Viscozitatea uleiului se alege in functie de tipul si gradul de uzura al motorului,si de mediul ambiant in care lucreaza.Utilizarea uleiului multigrad si sintetic,face posibila folosirea aceluiasi tip de ulei,indiferent de anotimp. API {american petroleum institut}casificarea uleiurilor in functie de performanta,ele au mai fost inpartite conform API ,dupa cum urmeaza:clasaC(uleiuri pentru motoare diesel)clasa S(uleiuri pentru motoare pe benzina)de ex.CE,CD,CF,etc.si SH,SJ,SK,SL,etc.unde fiecare a doua litera reprezinta dezvoltarea ulterioara a performantelor,adica cu cit este mai inaintata in alfabet,cu atit uleiul este de generatie mai noua, si mai performant Sper ca v-am fost de ajutor 6.gif Mie chiar mi-ai fost de ajutor ... ca tocmai vroiam sa fac schimbul de ulei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate