apasu77 Postat Martie 5, 2007 Share Postat Martie 5, 2007 Ce rezistenta omica au in general si daca se poate monta o aprindere tranzistoritata de tip (vezi mai jos) pe astfel de bobine ....( cu dubla fisa ) Aprindere tranzistorizata - Tens de lucru 14Vcc/ +/- 0.5Vcc,( garantat de la 8Vcc la 18vcc ), Temperatura ambianta de lucru -35°C/+90°C, turatia de lucru a motorului 30 rot /min , pina la 12000 rot /min ( motor cu 4 cilindri in 4 timpi). Protectie totala impotriva apei si umiditatii. Rezistenta ohmica minima a primarului bobinei de inductie =3 ohmi ( Totala la bobinele de inductie cu rezistenta aditionala), Led control care indica starea ( pozitia ) platinelor , respectiv lumineaza cind platina este in pozitia inchis Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi-mic Postat Martie 5, 2007 Share Postat Martie 5, 2007 Trebuie sa fie neaparat de la o aprindere tip TCI (tranzistorizata). In rest nu conteaza prea mult rezistenta, pentru ca majoritatea sint asemanatoare, la 2-4 Ohmi. Concret, la mine primarul are intre 2,38 - 3,22 Ohmi, secundarul 12-18 KOhmi. Cu aprinderile CDI treaba este total diferita, asa ca ai grija ce iei. Am folosit la Nipru o bobina dubla + aprindere electronica, fara probleme. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apasu77 Postat Martie 5, 2007 Autor Share Postat Martie 5, 2007 am japoneza fara aprindere CDI cu 2 platine ca la jupiter si vreau sa scap de inpuscat platine aiurea .vreau sa stiu daca mere cum mergea si la IJ cu aprindere de Dacia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi-mic Postat Martie 5, 2007 Share Postat Martie 5, 2007 Merge fara probleme... Aprinderea aia din poza e buna. Problema e ca daca ai 2 platine, ar trebui 2 aprinderi si 2 bobine. Niprul are doar o platina si bobina da 2 scintei in acelasi timp, dar poate la tine decalajul intre cilindri nu este de 360 de grade.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apasu77 Postat Martie 5, 2007 Autor Share Postat Martie 5, 2007 Nu ma interesa dechit daca rezista pe bobinele de japoneze ca cica astea au rezistenta omica mai mare (asa mi-a zis cineva )Am 2 bobine duble si stiu ca trebuiesc 2 aprinderi da sa nu le cumpar dejaba .Mersi si te anunt cum au mers. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Martie 5, 2007 Share Postat Martie 5, 2007 De rezistat rezista nu-i problema. Si eu am la motocicleta exact situatia ta( 4 cil 4 timpi 2 platini 2 bobine duble) . am luat 2 aprinderi de dacia ( nu ca aia din poza , altfel) le-am montat dar am fost f dezamagit . Mi s-a defectat una mecanic, adica de la vibratii presupun s-a rupt un picior de la o rezistenta. Cand am desfacut-o ca sa o repar am constatat ca era facuta cu un tranzistor cu performante slabe. In ture nu mergea calumea facea figuri. Pana la urma mi-am facut eu o aprindere dubla cu tranzistori specializati si merge f. bine Totusi am inteles ca aprinderile alea rosii cu led ar fi mai bune decat cele pe care le-am luat eu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate