Sari la conținut

Raliul Tunisiei Optic 2000


Postări Recomandate

Marcel Butuza- locul 18 in Raliul Tunisiei, Cel mai bun rezultat romanesc intr-un rally-raid de talie mondiala.

 

 

Dupa doar doua luni de la revenirea acasa din raliul Dakar, Marcel Butuza a inceput pregatirile pentru editia 2008 a celui mai greu rally-raid al lumii, concurand in Rally Optic 2000 (Raliul Tunisiei).

Primul raid mondial, din sezonul 2007, a debutat pe 30 martie in orasul francez Brignoles unde au avut loc verificarile tehnice si a continuat cu drumul catre Marsilia, port unde concurentii s-au imbarcat pentru a ajunge in Corsica, pentru prima proba a raliului. Din Corsica s-a mers in Tunisia unde au fost parcursi 2632 de kilometri in perioada 2-8 aprilie.

Pentru Marcel Butuza (KTM 525), Raliul Tunisiei a debutat cu probleme tehnice, in proba speciala din Corsica reusind cu greu sa se claseze, insa ajungerea in Africa a imbunatatit lucrurile in doua etape reusind sa termine in primii 15.

Pe 8 aprilie, chiar in ziua in care se celebreaza cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, Marcel Butuza a ajuns la finisul Raliului Tunisei, terminand primul raid international dupa Dakar pe locul 18.

Pentru a parcurge cei 2808 km cat a masurat cea de a 19-a editie a Rally Optic 2000, Marcel a avut nevoie de 28h18'20" cu doar 6 ore mai mult decat castigatorul Marc Coma.

 

Locul 18 obtinut de Marcel Butuza in Rally Optic 2000 este cea mai buna clasare romaneasca intr-un raliu de talie mondiala. Performanta anterioara - locul 19 in Desert Challenge (2006) ii apartine tot pilotului brasovean.

 

Dupa ce a petrecut Pastele in saua motocicletei concurand prin nisipurile Africii Marcel Butuza va reveni astazi in Romania cu o cursa Milano-Bucuresti care va ateriza pe aeroportul Otopeni la ora 18:30.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...