Sari la conținut

Cum Se Fac Carenele Din Fibra


iuliano
 Share

Postări Recomandate

ar fi bine sa faci carenele pana iti vin piesele ca oricum la vopsit dureaza,mai bine le duci din timp. :nono:

 

la un vopsitor bun e coada si mai vin cunostinte care se baga in fata !!!!!

Editat de A-L-E-X
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

buna am si eu o problema ieri am cazut cu motorul si mi sa zgariat tare carena din stanga lateral si fatza si in unele locuri zgarieturile is adanci cum as putea sa le umplusau sa le aduc la un nivel cu restu carenei pt ca nu vreau sa slefuiesc ca sa imi ramana gropi pe carena :rusinica: va rog ajutatima ms

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

buna am si eu o problema ieri am cazut cu motorul si mi sa zgariat tare carena din stanga lateral si fatza si in unele locuri zgarieturile is adanci cum as putea sa le umplusau sa le aduc la un nivel cu restu carenei pt ca nu vreau sa slefuiesc ca sa imi ramana gropi pe carena :) va rog ajutatima ms

buna, eu am reparat cu putin chit de fibra dupa ce inainte am slefuit putin locul sa curat de chitul vechi iar dupa am dat un strat de grund si vopsea in spray

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna...Am citit topicul si e f interesant...de mult timp vreau sa fac si eu niste carene din fibra da nu gasesc niciunde fibra+rasina....cine ma poate ajuta si pe mine?stie cineva unde este in CJ?sau imi poate trimite si mie?platesc nu e problema...

NUMAI BINE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

 

Pt. repararea unei carene din polyester ai nevoie de rasina, intaritor(BUTANOX sau in limbaj de fabrica MEK) si stratimat (MAT). Am vazut mai sus ca zicea cineva de "o plasa ca sacul de rafie" ... e acel material se numeste TESATURA si se foloseste ca element de intarire in structura polyesterului.

Mai ai nevoie si de NORCOL (o pasta din fibra tocata).Aceasta pasta o folosesti ca sa repari zonele unde iti lipsesc bucati din carena.Cind se intareste arata si se comporta ca un material compozit.

 

Acum: se polizeaza suprafata care se vrea reparata, se pune banda de hartie(scotch) pe cealalta parte a gaurii, se face amestecul de Norcol+ Butanox (foarte putin Butanox)si se umple gaurile. Se intinde cu o pensula rasina (+ intaritorul Btx) upa care se pune un atrat de mat (fibra).Se tapeaza bine toata zona cu pensula, pina cind rasina se impregneaza in fibra. Se mai adauga o Tesatura( pentru a da mai multa rezistenta structurii nou formate) si se toarna rasina peste aceasta dupa care se repeta operatia de tapare cu pensula.

 

Cam asta este. Apropo: Rasina de la Rompolimer este buna. Alte alternative la rasina: DSM (Olanda) si Nord Composite., dar sunt f. scumpe.

 

Sper sa va ajute cu ceva !!!

 

 

 

Ca sa faci o carena de la 0 creezi desenul 3D al acesteia , functie de prinderile disponibile pe moto si de designul motocicletei dupa care cu ajutorul unei masini de frezat CNC frezezi matrita (Aluminiu sau MDF) pe care se va lamina viitoarea carena.

Dupa ce matrita este gata se slefuieste OGLINDA dupa care se vopseste cu un strat de Gelcoat slefuibil ( pt ca sa se poata vopsi mai tirziu in culorile dorite). Dupa ce gelcoat-ul s-a uscat se fac operatiile descrise la inceput. Se poate utiliza si Norcolul la colturi (mai ales) - acolo este nevoie de o mai mare rezistenta deoarece este dificil sa laminezi (dar nu imposibil)mat-uri sau tesaturi.

 

Este bine sa folosesti Stratimat de 300 sau 450 g/m2 si tesatura de 580g/m2

 

 

 

Bafta!

 

 

 

 

 

:cheers: :cheers: :crack: Ai divulgat marele secret. ESTI CONCEDIAT !!!! :drink: :) :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in urmatoarele 3 saptamani imi voi face si eu de lucru cu niste carene din fibra si inainte de a ma apuca va intreb pe voi : e dificil mai oameni buni pana la urma ????

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 years later...
  • 11 months later...

ma gandesc si eu .. sa imi fac o carena la rezervor.. adica .. sa... peste rezervor pun o bucata de nailon dublu apoi ...pun plasa care sa vina pe deasupra rezervorului.. si apoi .. ma apuc de chituit .. peste apoi ..il las sa se intareasca apoi il scot afara oare merge? ce zicettii ?

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...