Sari la conținut

Jocul supapelor


Lupu
 Share

Postări Recomandate

Salut!

Stie cineva care e jocul normal (conform CARTE TEHNICA) al supapelor de admisie/evacuare la Nipru ?

Stiu ca sunt niste valori la rece si alte valori la cald, lucru normal avand in vedere ca la cald jocurile se diminueaza intrucatva.

 

P.S.

Acum am (la rece) 3.5 la admisie si 4.0 la evacuare. Eu cred ca e totusi mare si din cauza asta mi se aud niste tzacanituri la schimbarea turatiei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut! Dupa cate spui tu, jocul la supape este imens!!! Normal, trebuie sa fie 0,1 mm pentru supapele de admisie si 0,15 pentru cele de evacuare. De reglat, uite cum se regleaza: se pune motorul pe punct (indicatia BMT care se vede prin fereastra carterului), se regleaza jocul, dupa care se roteste inca o data arborele cotit, CU GRIJA!!!, o SINGURA DATA!!!, pana se pune din nou pe punct. Dupa aia, reglezi din nou jocul (ai sa observi ca s-a marit putin), pui totul la loc si pleci... Poti, daca vrei, sa reglezi si avansul.

Motorul trebuie neaparat rotit dupa ce reglezi prima data jocul, pentru ca la o rotatie (360 de grade) a arborelui cotit (pistoane), axul cu came(supape) se roteste doar cu 180 de grade.

Pe de alta parte, jocul mare pe care il ai ma face sa ma gandesc ca ai scapat pastilele alea mici din capatul tijei supapelor in chiulasa. Cauta-le inainte sa incepi sa reglezi! Regleaza jocul doar dupa ce le-ai pus pe alea (daca le ai si le-ai avut vreodata! :baldy: ). Daca nu le gasesti, fa-ti jocul asa si du-te si cumpara, ca nu sunt scumpe, dar fac treaba buna, in sensul ca nu mai face tija supapei "floare".

Bafta! :baubau:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din carte jocul supapelor este 0.7.merge cel mai bine asa.inainte aveam 1.0 admisie si1.5 evacuare.tacanea cam tare.reglajul cum s-a zis mai sus

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi pt. informatie, le-am reglat cum mi-ati indicat.

Pastilele sunt la locurile lor.

Totusi culbutorii au facut joc in scaune din cauza uzurii bucselor, si se misca suparator de mult.

La cilindrul de stanga, culbutorul de evacuare e ciudat in sensul ca tija respectiva il impinge un pic oblic. O fi asa din fabrica ?

Faza e k tre' sa schimb culbutori+tije+supape...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut! Ma bucur ca ti-am fost de ajutor... Despre ce ai scris, ei bine... nu schimba totul... vezi intai ce e stricat, daca este ceva. Culbutorii de aia au bucse: ca sa fie schimbat. Bucsele, daca nu le gasesti in comert, ti le face orice strungar. referitor la faptul ca impinge tija aia oblic, nu stiu ce sa spun... poate ca e stramba tija, dar cel mai bine desfa si scoate culbutorii... tijele au la capete niste smecherii si este posibil ca, din cauza jocului pe care l-ai avut inainte sa fi iesit si sa stea stramb. Nu te apuca sa schimbi totul decat dupa ce vezi exact ce trebuie schimbat... e mai economic pentru buzunarul tau :baldy:

Noroc! :baubau:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tija respectiva nu e stramba, culbutorul e altfel decat ceilalti trei, nu stiu din ce cauza, cred ca e tampit din fabrica (deh... rusii).

O sa vad ce o sa schimb dupa ce gasesc o sursa k lumea de piese!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...