Sari la conținut

liviud.zamfir

Membru
  • Număr conținut

    14
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Motocicleta
    Kawasaki W800

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

liviud.zamfir's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Cautand ceva clasic, pentru ca doar asta ma ‘emotiona’, am ezitat intre T100 si W800. Cred ca la un moment dat diferentele dintre ele s-au atenuat in mintea mea; senzatia era cam aceeasi; asa ca am ajuns la W800 pur intamplator: motor bun (2016) cu 2000 km si pret bun. Pe scurt, eu am cumparat pe feeling in functie de 2-3 criterii. La 3 ani distanta concluziile ar fi: - acelasi feeling de la inceput - buna de oras/ture scurte - pt ture mai lungi e ok la 80-100 si cu opriri. Nu ca nu poate mai mult; dar isi pierde farmecul - garantat la stop iesi in evidenta . Fiind clasica si cu totul la vedere, pt bikerii seriosi pare o jucarie, desi sunt multi suprinsi ca nu e asa mica precum pare, iar taximetristii 60+ te-ar lua si gratis doar sa povestesti despre ea. - merita pentru emotie chiar daca pt naveta poto gasi si variante mai practice (scooter), iar pt alt fel de ture ar fi bine sa mai ai o alta (eu inca visez la Rocket 3 )
  2. Incorect - politia e obligata sa raspunda la orice petitie in termen de 30 de zile (daca include toate elementele conform legii). Si o face; chiar daca politistii au multe cazuri sau mai importante. Iar daca vb cuiva frumos, macar arati ca esti bine crescut / deci multumirea ar fi fost intrinseca (chiar daca ala radea) ref la prima afirmatie - ambii participanti la trafic din film au avut comportament nepotrivit; deci nu doar un singur hot.
  3. Nu vad nicio diferenta intre tine si conducatorul auto in acest caz. El stie ca nu e legal sa depaseasca linia dubla, tu stii ca nu e in regula sa distrugi bunul altuia. Daca as fi in locul lui, as face plangere la politie pentru distrugerea (asta daca m-as fi dat repede jos sa iti vad numarul sau sunt camere in zona). E dosar penal si amenda penala. Daca as fi fost in locul tau alegeam fie varianta in care opream si ii vorbeam politicos despre riscurile l care ne-a supus pe amandoi manevra, fie faceam reclamatie cu filmuletul la politie. deci in ambele cazuri as folosi cadrul legislativ (bun/rau) pe care il am. De ce? Pt ca nu am nicio autoritate de a sparge oglinzi sau impune sanctiuni asupra nimanui. Pt ca platesc taxe pot in schimb sa fac push la autoritati, sa ii fortez sa lucreze pt a lua masuri. Da, nu e usor mereu; dar cred ca e singura cale. Altfel, ne-am sparge geamuri, oglinzi etc dupa bunul plac sau proportional cu forta fiecaruia. altfel, despre ce e filmul postat? Sincer, chiar nu inteleg pe cine si in ce directie vrei sa educi. Dup mine e o descarcarea nervoasa similara cu spartul oglinzii. Vorba cuiva: acum se manifesta pubertatea si cauti aliati care sa valideze un act de distrugere constient.
  4. liviud.zamfir

    Motor

    Vespa, Lambretta...sau similar. Funky chic
  5. E o problema de legislatie. In alte tari cand iti cumperi echipament iti dau diverse abtibilduri de liput pe ele. De ex, in Franta trebuie sa iti pui pe casca semne reflectorizante in fata/spate si stanga/dreapta. apoi, e o chestiune legata de cum motociclistul e tot participant la trafic. Adica nu are nici privilegii, nici obligatii suplimentare. Dar cum noi credem ca daca avem BMW/Audi/etc lumea trebuie sa se dea la o parte, la fel si cu motocicletele: daca sunt sport, strada devine circuit.
  6. Asta daca nu ii pui mileu pe ghidon; cu mileu o folosesti in trafic fara griji
  7. De aproximativ 1 an. Eu am luat-o cu sufletil si fara sa merg cu ea inainte. Era ori asta, ori Bonneville pt ca ma interesa ceva retro. imi pare mai potrivita pt oras sau distante scurte. Long term, ma mai gandesc la un Indian pt ture lungi.
  8. Parerea mea e ca peste 110 kmh pierzi toata distractia cu acest motor. Nu as merge mai tare de atat. Personal imi pare ca pur si simplu nu e facuta pt asta. A mea (tot W800) nici nu cred ca prinde atat vad si cateva inconveniente la viteze mari cu acest motor: 1. Pozitia face sa iei tot vantul in fata; peste 110 kmh deja devine deranjant. Apoi, dintr-o pozitie de condus relaxata, devine neplacut 2. Tot de pe la 110-120 kmh agilitatea ei trece de faza de stabilitate. Devine deja nervoasa si as zice rigida; merge din inertie si e greu sa schimbi directia my 2 cents
  9. Guys & Girls, Cineva a cerut ajutor pentru a testa motociclete; altfel, cred ca parerile sunt bune daca pleaca de la premisa onesta ca cel care a pus intrebarea poate decide cel mai bine singur pentru el. Nu spun ca detaliile suplimentare nu sunt utile. Ci doar ca discutia pare o dezbatere in loc sa creasca de la un comentariu la altul. Altfel, ca in multe alte cazuri important e care buton al satisfactiei il apasa achizitia motocicletei. Iar aici, aspectele rationale tind sa nu mai conteze; pt ca de multe ori e vorba de emotie. Si din perspectiva asta am vazut oameni cool si pe scooter, dar si pe o super sportiva. my point is: hai sa intelegem de ce vrea Niko A si anumite motociclete si sa construim de acolo. Ca altfel, pareri despre de ce mergem pe drumuri publice cu 210 sau de ce 90% din magazinele moto de la noi vand echipment cu aspect sport cand ~75% din motociclete sunt conduse pe strada, pot face subiectul unei beri
×
×
  • Creează nouă...