Sari la conținut

CBR

Membru
  • Număr conținut

    243
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de CBR

  1. Salut Tavi, Scopul meu nu a fost sa judec prin ceea ce am afirmat. Accidentul e clasic, urmarile sunt aceleasi, asta e problema! Viteza in oras, pasager fara casca, RIP-uri... aceleasi afirmatii: "omu' mergea tare dar bine", care nu mai ajuta la nimic. Ideea e sa invete fiecare din experientele altora. Iar concluzia mea era ca un fel de strigat catre cei ce nu inteleg ca soseaua (cel putin la noi in Romania) nu e un loc de joaca. "Salvati-va vietile", ziceam. Asta e tot. Stima si tie si tuturor celor care impartasim pasiunea pentru motoare. Si ma ales, ride safe !! » Post actualizat in 22 Jul 2016 21:29 !! pentru cunoscatori
  2. Fara sa fiu lipsit de respect, imi permit sa reiau afirmatia ta "mergea tare, dar bine". La ce i-a folosit faptul ca mergea bine? Cand amesteci RIP-uri cu "se dadea bine", inseamna ca undeva e o problema. Inseamna ca faci o mare confuzie intre pista si sosea. Inseamna ca nu esti suficient de constient de pericolul din trafic. Ca poate de undeva apare unul care se "da bine" cu masina si te transforma intr-un "RIP" pe forumuri. I-am vazut de multe ori pe "racerii" de pe Poiana. Acelasi comportament si in oras: blana cat pot, prea siguri pe talentele lor. Se dau bine. Singura "mica" problema ar fi faptul ca se dau tare. Se dau tare, dar se dau bine. Pana cand? Mergeti pe pista, oameni buni, si dati-va bine si tare cat puteti. Va salvati vietile !!! Baietii astia doi care au plecat azi dintre noi, sa-si gaseasca odihna. Iar cei care va dati tare dar bine, ganditi-va macar de doua ori inainte sa va testati reflexele pe strazile noastre. Salvati-va vietile! Conteaza mult mai mult decat cateva momente de faima si glorie.
  3. CBR

    In loving memory

    E ok topicul, Arthur. Este FORUM, adica acel loc unde oamenii isi exprima ideile, parerile, bla bla-urile. Nu va place, nu cititi, nu va obliga nimeni, cum spunea si un amic mai sus (si da, si el luat la "alea alea" din pacate...). Omu' a scris despre un prieten (si sper ca multi sa o faca aici) pe care l-a pierdut. Este un REMEMBER, este un omagiu adus celor care au insemnat ceva pentru noi. Nu vad cu ce va incomodeaza ideea. Amatorii de poze gen "ogrish" sau subiecte de scandal, cautati in alta parte daca nu va satisface indeajuns ideea comemorarii prietenilor nostri. Cei care n-au nimic de facut sunteti voi, cei care scrieti "nimic". Adica doar afirmatii contradictorii, de dragul de a posta. Nu v-a invitat nimeni sa postati ! Va credeti destepti. Realitatea demonstreaza contrariul... +1 Arthur.
  4. CBR

    .....

    Snatate amicului cu motor.
  5. CBR

    Unde S-a Ajuns...

    oa !!! asta e tare! ... da' poti fi si prost si sa ai mult bulan, sau sa fii destept si sa si ghinion. Right?
  6. CBR

    Unde S-a Ajuns...

    Esti optimist! La cum involueaza lucrurile in Romania, nu cred ca poporul asta isi va mai reveni vreodata... Si stii de ce? Uita-te la unii dintre cei care au plecat in "afara". Au dus cu ei proastele obiceiuri, mitocania, primitivismul, manelele.. s.a.m.d. Tzarani de prima clasa! Arunca o privire in scolile noastre... ai sa intelegi imediat. Apoi uita-te si la scolile din "afara". Si ei sunt liberi si ei sunt "la moda", sunt trendy dar sunt educati. Sunt BINE educati! La noi prostia, tzaranismul, fitzele, mitocanismul, s-au propagat mai repede decat gripa A... iar educatia s-a dus naibii. Nu mai e nimeni interesat de asa ceva. Valorile noastre s-au dus o data cu cei care le-au sustinut. Acu' nu prea mai are cine. Bafta tuturor!
  7. CBR

    Unde S-a Ajuns...

    Comunitatea asta are acelasi destin ca si poporul roman. Ii urmeaza indeaproape directia... Se destrama pentru ca "adevaratii" gonesc dupa imagine, recunoasterea "valorilor" de catre societatea care e scarbita deja de atatia "fitzoshi". Se poarta! E la moda! Era doar o chestiune de timp ca "bunurile obiceiuri" sa apara si in randul comunitatii motociclistilor, acea comunitate din randul careia ma bucuram ca fac parte acu' ceva vreme... Nu mai e cazul, nu ma mai pot identifica cu asa ceva. Au ramas doar cativa pe care-i poti numara pe degete, restul s-au retras in cercuri care merita tot respectul. Suntem putini, e adevarat, putini cei care mai apreciaza pasiunea la adevarata ei valoare. In rest... impresari de Poiana BV, Padurea Bogatii, Cheia samd... Kamikaze pe doua roti! Bafta!
  8. Beatrice, zau asa, dai tu un stalp pt un cocalar?
  9. Patent? Ai remarcat cumva daca in mers (inainte de a se opri motorul) semnalele clipeau mai repede? Intensitatea farurilor este aceeasi? Cand dai la demaror scade intensitatea farurilor? De ars nu-ti poti arde "bordul". Sigurantele joaca rolul de protectie (primele pt verificat). Baterie, alternator (periile), releu de incarcare... BAFTA!!!
  10. CBR

    Accident Lascar Catargiu

    Cat timp pierdut... Nu iau partea nimanui (mai ales a astuia cu gipanu', care pt mine nu e decat un alt manelar pe care-l doare in supozitor de legi, circulatie, masini, bla bla-uri, noi...etc ). Este un accident. Atat. Un accident. Daca intorcea 'nea Sile cu Trabantu' acolo intreaga aberatie se stingea in cateva posturi. Pt ca are o gramada de bani, BMW si muuuulta influentza nu schimba cu nimic cauza si nici efectele accidentului. Asta-i sistemul! Mentalitate romaneasca, fie ca este vb despre un sofer de TIR, taximetrist ori carutzas. Pe oricare dintre astia ii doare in basca! Asa e la noi...fiecare pentru el. Pacat ca trebuie sa plateasca oamenii aia... Si n-au nici o vina. L-as fi linstat pe tzaran, instinctiv, ca pe oricine altul care ar fi fost la volanul tancului. Da' nu ar fi schimbat cu nimic modul in care se circula la noi. Justitia sa-si faca treaba. Atat! Cat despre cei doi accidentati, le doresc recuperare rapida si mult curaj.
  11. Pentru ca romanu' este o specie aparte, scolit in cea mai buna scoala de manelisti miserupisti, pentru ca romanului i se insufla in fiecare clipa ideea de a fi cel mai smecher, pentru ca imaginea conteaza atat de mult incat, fara niciun scrupul, romanu' incepe sa-si arate muschii in fata celor mai slabi... si pt inca alte zeci de motive care ne mentin in stadiul primate... no... parerea mea...
  12. Amice, daca te "doare la basca", prefer sa nu fiu langa tine cand esti on the road... Prefer sa fiu langa cineva care a invatat si respecta macar cateva dintre regulile codului rutier... Imi amintesti de sfatul unui sofer din Bucuresti: "fii atent inainte, lasa spatele, au aia grija"! Atitudinea asta tzine exact cat "pasiunea" celor pe care-i amintesti tu mai sus. Hai, bafta! .. si sanatate colegului cu girofar!
  13. Imi pare sincer rau, sebastiansss, dar nu ma pot identifica cu asa un element pt a-mi cere scuze in numele lui. Nici macar atata nu merita. Nu este un motociclist, este unu' care "se da cu motoru'", atat... Un frustrat care si-a mutat jucariile pe spatiul public. Eu nu-mi voi cere scuze si cred ca nimeni altcineva nu o va face in locul acestui individ. Nu-mi voi exprima aici primul impuls, ceea ce simt in momentul asta, ca nu mai serveste la nimic. Pacat insa de baiatul ala.. saracu'... RIP!
  14. .. chiar daca risc sa fiu offtopic, replica mea era dintr-un banc cu ardeleni... nu o sa-l spun aici, vroiam sa raman doar in acelasi cadru, adica "pe langa"...
  15. Update: 2008 - sfarsit de sezon si pt mine. Ma bucur sa regasesc vechi brasoveni printre calaretzii din BV, desi sunt pe alte meleaguri acu'... Mobra-i a mea, test driver - fratele (deci tot al meu ) Bafta tuturor. La anu' as vrea sa vin sa dau o tura cu voi!
  16. Salut! e doar o ipoteza.... pasagerul pe ce parte sta mai mult? Intreb nu pt ca sa-mi dau cu parerea ci pt ca la mine, de ex, sta inclinat pe stanga (deh.. ca sa vada inainte, ca prin derapta cica nu-i place...) asa ca trebuie sa compensez putin din ghidon. Bafta!
  17. CBR

    Accident Mehedinti

    Nu cred ca din asta vor invata. Pentru ca exista suficient de multi "zmei" care cred ca-s de neatins ("mie nu mi se poate intampla, eu stiu sa merg"). Si pentru ca, mai ales pentru ca, suntem "fashion victims". Tot ce e nou si la moda trebuie halit pe paine. Chiar daca e numai o coaja... Educatia ne lipseste cu desavarsire, in general... cei 7 ani de-acasa... Suntem condusi mai mult sau mai putin de tarani cu tupeu. Cu bani... cei care au bani au si putere, fac legile, fac ce vor... pana mea! Si daca nici aia 7 ani nu exista, de unde atata educatie rutiera? Politia ar trebui sa-si faca datoria. E DEGEABA! Sunt si oameni de treaba in mecanismul asta dar prea putini. Mult prea putini. Cu cat mai putini, cu atat mai multi morti pe sosea... O sosea brazdata in lung si-n lat de, majoritatea, tzarani, fitzoshi, zmei... Ce m-am enervat... R.I.P, pustiule. Condoleante familiei. Sper ca macar fata sa scape si sa poata povesti si altor mici zmei, parintilor lor.. Cine are urechi, o s-auda. Cine nu... treaba lor! Hai, ca am scris destul. Bafta!
  18. ... fara sa fac prea multe valuri, ma gandesc totusi si sper ca nu te referi la mine. De ce as fi speriat? Sunt fericit, omule! Am postat pt ca pot sa inteleg ce inseamna trecerea de la un CBR F la un kawa ninja. Avantaje si/sau dezavantaje, upgrade sau nu, nu ma priveste. La ambele Honde am schimbat releul, la ambele intinzatorul. Asta are numai ceva bataie la distributzie si inca nu ma pot pronuntza in privintza fiabilitatzii. A, inca ceva, f important: nu-s deloc in masura sa fac afirmatzii legate de fiabilitate. Asfalt uscat tuturor detinatorilor de Yamaha, Honda, Kawa, Suzi, Ducati.. bla bla.. ce vreti si aveti! Bafta.
  19. Salutare! Ati remarcat nickname-ul? Mi se trage de la primul "EF" pe care l-am avut. Acu' motorul meu: ultimul- Kawa ZX6R 2001. Am o problema cu el: cam "trage" !! In rest... e drept ca nu suna ca cele doua "Honda" pe care le-am avut (asta e galagios) dar pare mai "tanar"! Bafta!
  20. Ok, multumesc mult baietzi! Care ai model asemanator, astept niste idei... pana atunci, voi desface sa verific starea lantzurilor Bafta tuturor!!!
  21. Scuze pt intrebarea stupida: "cate lantzuri are si cam de unde ar trebui sa incep"?
  22. Salutari la toata lumea! De curand am schimbat putzin orientarea, trecand de la un CBR 600 F3 la un kawa ZX6R 2001. Are 29k km, revizia de 24k facuta (fara jocul de supape si distri - cea din urma cica s-ar face la 48k). Pornesc motorul si ma astept sa mearga "rotund" si bland ca al unui Honda CBR 600 (model F3 am avut eu deci pe asta il stiu) - nu ma luati cu fiabilitatea, plz, stiu care este mai bun - dar constat ca dupa ce se incalzeste se aude un click click click(jocul supapelor banuiesc eu) si uneori un "clack" mai infundat, in partea de sus a motorului, in stanga. Nu-mi dau sema deloc ce poate fi. La relanti nu sta rotund dar ii voi verifica filtrul si bujiile si o sa-i fac si carburatzia. Sa continui: demarez, cu cresterea turatiei, aceleasi sunete si am impresia ca e mai zgomotos ca al Hondei (repet, sunt obisnuit cu zgomotul unui CBR 600 F model 98, un zgomot "rotund", "lin"...). Am senzatia ca este mai brutal sunetul produs de motorul de kawasaki (cel putin asta al meu). Iar clampaniturile astea par sa urmeze tot traseul turatiei, devenind mai rare cu scaderea si implicit mai dese cu cresterea ei. Nu dispar, sunt doar mai putin clare cu cresterea zgomotului produs de motor. Uneori imi aminteste de motorul de Dacie care merge "in trei" la turatie ridicata. Un fel de "bruuuuuuuumm"... Este cumva mai zgomotos motorul de kawa? Are un "harait" specific? Regret faptul ca nu am cum sa il aduc la vreunul dintre voi, nefiind in tzara... Multumesc anticipat celor care s-au obosit sa citeasca si pt orice raspuns. BAFTA TUTUROR SI ASFALT USCAT pt putzinele zile care au mai ramas din sezonul asta.
×
×
  • Creează nouă...