Sari la conținut

tamagotchy5

Membru
  • Număr conținut

    90
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Yahoo
    cr15tix

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    oradea
  • Carnet moto din
    oct 2007
  • Motocicleta
    :D
  • Club
    nu

Vizitatori Recenți Profil

490 citiri profil

tamagotchy5's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Frumos ... mi se pare o alegere foarte buna si motocicleta cu care-ai mers. Merci pt poze si randuri
  2. ;) "La multi ani!" cu sanatate si noroc!!!
    1. tamagotchy5

      tamagotchy5

      Multumesc, la fel :D

  3. tamagotchy5

    MZ

    Salut! Unde ai găsit asta? La tipul din Tg Mureș? Știi ca e identică cu cea originală (mă refer la dimensiunile interioare) sau e doar asemănătoare?
  4. Salutare! A mai intrebat cineva, mai intreb si eu: locuri de cort sunt? si care-i tarifu` PS: frumos afis
  5. Cam asta vroiam sa zic si eu. Stiu ca intercoolerul se foloseste pe motoare supraalimentate. De topit, nu s-ar topi fara intercooler ( vezi motoarele vechi TurboDiesel simplu, fara Intercooler), dar ar scade mult randamentul, tocmai datorita amestecului incalzit prin comprimare.
  6. ah, departe de mine complexele si alte cele; Deci la urma urmei, carburatorul e bine sa fie cald? (ca de aici a inceput discutia)
  7. Eu consider ca am argumentat suficient ce-am scris, cat despre citat, exact ce scrie in manual, nu e scos dintr-un context. Benzina nu se vaporizeaza decat intr-o mica masura in carburator/admisie, vaporizarea are loc la compresie, cum ziceai, cu absortia unei cantitati de caldura, caldura partial cedata de peretii camerei de ardere respectiv o alta parte rezultata din comprimarea amestecului, la nipru din cate stiu rata de compresie este 7:1, asta inseamna aprox 7bar; comprimand un fluid la presiunea asta, rezulta o cantitate considerabila de caldura; Mesaj completat deci, cand am adunat tot ce-i pe lista, pot sa cumpar motocicleta
  8. nu pot(nu vreau) sa cred ca poate fi asa rau
  9. Ma miră faptul ca zici asta. La vacuumul care se creaza in galeria unui motor aspirat, eu cred ca etansarea este perfecta si la rece, daca montarea e facuta corect. Nu mai stiu unde am citit "toate alea", dar motivatiile deriva din densitatea mai mare a amestecului aer/benzina la temperaturi mai mici, de unde rezulta o cantitate (masă) mai mare de amestec aspirat in cilindru. La urma urmei, pentru asta s-a inventat si intercoolerul, si nu interheaterul . In plus de asta, mie mi se pare ca se simte o crestere remarcabila a demarajului unei motociclete pe timp rece. Faceam referire la MZ ETZ 125 , si aici ti-am cautat si un citat, din Manualul de MZ ETZ 125/150/175, capitolul 7.1.5 "To ensure that the heat of the cylinder is not transmitted to the carburetter, a plastic flange (in the 7.5 kW (10 hp) FRG design with intake part 16 mm in dia.) and two packings (on either side of the plastic flange) are placed between intake socket and cylinder."; Mi se pare imposibil sa apara givrajul vara la un dnepr...tie nu? Sper sa nu interpretezi gresit ce-am scris, vorba aia "părerea mea" , mai mult de-atat, eu asa stiu .
  10. Pai ti se incalzeste mai mult stangul, si s-a pus bruma pe bujie pentru ca e amestecul (mai) sarac. Carburatorul e bine sa fie cat mai rece, asta ti-o zic sigur. La MZ de exemplu, este o garnitura groasa din ceva material plastic (care sa reziste la temperatura de acolo) intre flansa carburatorului si galerie, care are scopul sa izoleze termic carburatorul de cilindru. Eu iti recomdat sa-ti faci, sau sa-ti faci rost de o asemenea garnitura.
  11. Cam intuiesc ce ma asteapta...mai am un ij56 si un etz125 (la ambele am avut mult de lucru)... despre partea cu munca, pot spune ca imi place. Iar partea cu banii... nu stiu, o data pusa la punct motocicleta, banuiesc ca n-o sa mai faca atatea probleme . Adevarul e ca am o slabiciune pentru boxerele vechi, si vreau sa am unul pe care sa-l tin pt totdeauna . Iar cand o sa-mi iau japoneza, nu cred ca o sa mai gandesc sa-mi iau Nipru, ci o japo mai mare . TU de ce ai dnepr?
  12. Multumesc, dar nu este ceea ce caut. Vreau unul ieftin, nu neaparat original, nu neaparat functional, sa aiba acte si sa nu fie chiar epava. Ideea e ca nu am multi bani de dat pe el asa dintr-o data, dar o sa mai investesc in el pe parcurs ( banuiesc ca asta se va intampla chiar daca n-o sa vreau ) ) , vreau sa-l termin pe anul viitor. Mi-ar conveni si sa dau un ETZ 125 (in stare perfecta) si diferenta.
  13. Salutari! Vreau de ceva vreme sa imi cumpar dnepr, si cred ca se apropie momentul. As prefera cu motorul in stare buna dpdv mecanic si sa fie ok cu actele. Restul ma intereseaza mai putin. Stiti vre-unul?
  14. tamagotchy5

    MZ

    fa te rog o poza bateriei, cand ai timp
  15. tamagotchy5

    MZ

    Salut! Am avut si eu o problema asemanatoare. Se poate sa fie din cauza ca ai amestecul prea bogat, incearca sa muti cuiul mai jos. Se mai poate sa iti ai vreo infundatura in carburator, daca a stat mult, ar fi foarte indicat sa il cureti, eventual sa cumperi un set de reparatie pt carburator daca gasesti pt modelul respectiv (pt etz a fost vreo 25lei) si sa schimbi ce se cuvine schimbat. Sigur nu e de la ambreiaj uzat. Nici pierdere de compresie nu cred ca e. M-as mira sa fie de la avans. Bafta
×
×
  • Creează nouă...