Sari la conținut

unvis

Membru
  • Număr conținut

    56
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://
  • Yahoo
    unvis210

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2007
  • Numar Moto
    B xx VIS

Informații profil

  • Motociclete detinute
    BMW F800S

unvis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Merita vazut filmuletul asta: https://www.facebook.com/qleggo/videos/10152921716284011/?fref=nf Pt toti cei care se plang de cat de periculos se circula la noi, de riscurile pe care si le asuma un motociclist cand se avanta cu vitejie in trafic, etc etc etc. E o intersectie din Vietnam, Ho Chi Min... Motociclisti/scuteristi valuri, valuri... Si nimeni nu se injura, nimeni nu se ia la bataie si, paradoxal, aproape nimeni nici macar nu se opreste... toti se impletesc, trec unii printre altii si, culmea, nici un accident... Astia nu ie uameni! )))
  2. Va salut! Chiar daca eu si Adi ne-am alaturat grupului mai mult din intamplare, plimbarea a fost o placere! atat zimbraria, cat si compania!
  3. Oau! 3 benzi dintr-o data, dintre care 2 cu vehicule apropiindu-se... Pe principiul: lasa ca m-or feri ei... Pt tine a mai fost cum a mai fost, ca erai si mai in spate, si pe banda 3 si ai avut timp sa il vezi... Dar uite ce i-a facut aluia de pe banda 1 !! Uh!! Ia zi, ce gen de sofer era la volan (daca ai avut timp sa il vezi), ca eu as avea o banuiala....
  4. La soare te uiti atunci cand te orbeste? nu cred! ba mai pui si parasolaru (cand esti cu masina) ca sa nu il vezi... Faza lunga (din spate) deranjeaza tot pt ca te orbeste! Si ghici ce: orbindu-te, te impiedica sa te asiguri cum trebuie in oglinzi. Pe mine de asta ma deranjeaza faza lunga din spate: fiindca ma incomodeaza cand ma asigur in oglinzi... (eventual ma face sa ma uit mai putin timp sau chiar sa nu ma mai uit in oglinda in care bate becu puternic). So, cu faza lunga din spate ce vrei sa rezolvi? sa reduci vizibilitatea soferilor cand se asigura? sa ii faci sa nu se mai uite in oglinzi? Ok, poate ei te vad (adica isi dau seama ca e o lumina puternica in spate), dar e mai greu sa urmareasca ce ai de gand sa faci: depasesti? te bagi pe dreapta? te apropii etc. Castigi pe de o parte, dar pierzi pe altele (pe langa faptul ca te mai si enerveaza). Parearea mea e ca acel "nu te-am vazut" nu vine din cauza luminilor motocicletei. Mai degraba din cauza manevrelor bruste/gresite/imprevizibile. Poti foarte bine sa te faci vazut/vizibil si fara nici un far aprins (ziua), la fel cum poti sa nu fii vazut (a se intelege prin asta: sa nu stie soferu ala ce ai de gand si sa te acroseze eventual cand treci pe langa el) chiar si cu xenoane si faza lunga.
  5. Cei care au tobe sport pot spune exact acelasi lucru pe care il spui tu referitor la xenoane. Si mie faza lunga/xenoane/ba chiar si proiectoare de ceatza aprinse aiurea mi se par semne de nesimtire. Iar daca mai sunt si intr-o dispozitie mai nasoala, chestiile astea chiar imi cresc iritarea si ma determina sa ii fac si eu respectivului diverse sicane (legale dealtfel...). Adica de ex daca as vedea pe unu care vine din spate cu faza lunga avand pretentia sa i se faca partie, fiidnca asa e el, mai jmeker, iaca numai pt faza aia lunga si nu l-as lasa sa treaca nici de-al dracu. Asa ca aveti mare grija ce reactii obtineti cu faza lunga/xenoanele (s-ar putea sa fie o mare diferenta intre ceea ce ati dori sa obtineti cu asta si ceea ce veti obtine defapt) In rest, ce sa zic: fiecare circula cum considera, dar atunci nu ar trebui sa ne miram ca si ceilalti circula tot cum considera ei... Iar sa ceri celorlalti sa fie gigea atunci cand tu mergi cu faza lunga, mi se pare ipocrizie.
  6. unvis

    Incident

    Bun, inteleg ca ai facut procesul verbal exact cum sau intamplat faptele (cu toate urmarile: retinere permis, deschidere dosar etc). Intrebare pt cei care cunosc partea legislativa: Poate in situatia asta (loveste un caine) sa dea in judecata (pt recuperarea daunelor) pe: 1) administratorii drumului - pt ca nu au montat semne de avertizare pt animale (domestice/salbatice whatever); 2) primaria locala pt ca nu a luat masuri pt a rezolva situatia cainilor comunitari care reprezinta un pericol public (lucri evident in acest caz)? PS: in privinta politistului nu cred ca ai avea ce sa ii reprosezi: omul a incercat sa ii ofere si o alternativa mai "usoara" din pdv al birocratiei, dar i-a spus si ce implica declaratia reala. Nu l-a fortat in nici un fel sa declare intr-un fel sau altul.
  7. Eu sunt perfect de acord! Nu cred ca e locul unde sa ne apucam sa criticam felul de a conduce al celui care filmeaza. Pentru ca nici el nu a postat aceste filmulete pt a ne da un exemplu de cum trebuie sa circulam. Ceea ce am inteles eu este ca filmuletele incearca sa arate (posibile) pericole ce pot aparea in trafic, ceea ce mi se pare o idee foarte buna. Din astea putem trage multe concluzii si chiar putem invata la ce sa fim mai atenti cand circulam! Am mai zis si o mai zic: aceste filmulete (chiar si fara comentariile uneori gratuit rautacioase) sunt mai utile decat toate discutiile de la "Accidente".
  8. haha, da, eu eram ala din dreapta din Tico, care si-a luat injuraturile! (pacat ca nu e coloana sonora originala la filmulet... cred ca era mai delcios sa auzim si dialogurile...) (glumesc, in cazul in care s-or gasi vreunii care sa ia de buna) Da, sunt de acord ca Ticoul a intrat complet aiurea si neregulamentar... insa idiotenia i se citea de departe... Din momentul in care il vezi ca nu semnalizeaza, ca se deplaseaza oblic din intersectie, banda 3 si nu da nici un semn ca ar indrepta directia de deplasare, ci continua in diagonala si pe banda 2... Toate semnalele pentru a fi remarcat din prima idiotul (si de la distanta). Iar cu idiotii parerea mea e ca nu prea merita sa iti pui mintea. Mai ales daca esti pe motocilceta (hai sa zicem ca daca esti cu masina, iti mai permiti, fiindca nu risti decat pagube materiale).
  9. Topicul e oricum foarte misto. Si eu ma gandisem la un topic de genul asta (care, by the way, mi se pare mult mai educativ decat comentariile de la Accidente unde fiecare isi da cu presupusul despre niste fapte pe care nimeni nu le cunoaste defapt), insa deocamdata nu am camera si nici nu stiu cat de curand voi avea, avand in vedere ca sunt destul de scumpe... Oricum, tare mi-ar placea sa nu se ajunga la "atacuri la persoana" sau la injurii pornind de la comentariile filmuletelor. Rog moderatorii sa stea geana pe topicul asta si sa nu lase discutiile sa degenereze, pentru ca ideea este foarte misto si mi-ar placea sa ramana asa. Imediat ce o sa fac rost de o camera, o sa particip si eu cu placere la postarea de filmulete. Felicitari pt topic!
  10. Eu as propune sa postam si momente in care adoptam o "conduita preventiva". Adica sa vad si eu cum atunci cand intuim ca unu ne va taia calea/ va intra pe banda noatra etc, vom incetini si poate chiar il vom lasa sa isi faca damblaua in liniste, ca sa nu ne mai punem in pericol. Nu vreau sa comentez la filmuletele postate, pentru ca adevarul mi se pare undeva mai spre mijloc... E adevarat ca "legea e de partea ta", dar incearca sa te gandesti ca in aceleasi filmulete, tu ai fi fost cu masina... Cum ai fi procedat? Nu vreau sa o iei ca pe un repros, ci mai degraba ca pe un comentariu: In cazul Tico-ului argintiu care a intrat in diagonala pe strada, eu zic ca l-ai vazut de muuuuuult ce avea de gand sa faca. Insa in loc sa il lasi(fara mare efort - nici macar nu trebuia sa pui frana; era de ajuns frana de motor) sa intre pe banda si sa faca dreapta, te-ai ambitionat si tu, ai accelerat si te-ai bagat langa el... Nu cred ca intrecerea in ambitzie e cea mai fericita alegere, mai ales pentru un motociclist... Ia gandeste-te ca poate si ala cu Tico voia sa fie mai ambitzios ca tine, mai ales ca in cazul asta el era ala cu autovehicolul mai mare (si nu des i se intampla asta). Sau poate era beat mort... In cazul asta cel putin, cred ca tu ai facut alegerea gresita... Mi-ar placea sa fac si eu rost de o camera si sa filmez ceva trafic prin Bucuresti...
  11. haha, da, eu i-am gasit o denumire si mai misto: "Carte-Moaca"
  12. .. nu-i nimica, e o greseala "prezidentiala"
  13. unvis

    Clasic

    Din cate vad si eu poza, si mie mi se pare ca ar fi o singura banda pe sens. Intr-adevar, o sosea nemarcata, dar cu latime mai mare de o banda pe sens, se imparte in maxim 2 benzi pe sens, indiferent de cat de lata este (dar nu cred ca e cazul aici, soseaua nefiind mai lata de 1 banda pe sens). Pe de alta parte insa, (nu mai am chef sa caut acum in legislatie) eu stiu inca de cand faceam scoala de soferi (era o "capcana" pe care ti-o intindeau politistii ca sa te "prinda") ca nu este voie sa iesi (din parcare, curte etc) cu spatele intr-un drum public!! Deci nici masina nu a iesit din parcare in mod regulamentar (ar fi trebuit sa parcheze cu spatele)... Iar din pacate, majoritatea parcarilor din Bucuresti amenajate cu bordurile lui Videanu, sunt practic neregulamentare: majoritatea sunt pe marginea drumului public in unghi, obligandu-te sa intri in parcare cu fatza si in concluzie sa iesi din parcare in drumul public cu spatele = neregulamentar!!! Dar ce conteaza, borduri sa fie!!! si sa se bata unii cu pumnul in piept ca cica au "amenajat" parcari...
  14. Salut Am ceva probleme la un motor F800 din 2007. Dupa aproximativ 100km parcursi fara oprire, din senin si din mers, se opreste motorul (ca si cum as intoarce cheia in pozitia off). Nu mai porneste din starter. Trebuie sa intorc cheia in pozitia off, sa o trec iarasi pe pornit si de-abia apoi porneste din starter, fara nici o problema, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat... Iar la fiecare aprox 100km faza se repeta. Cei de la reprezentanta nu prea stiu de unde e problema. La diagnoza cica nu a aparut nici o eroare. Softul zic ei ca e updatat. A mai avut cineva astfel de probleme la motorul F800? Aveti idee ce ar putea fi? sau ce ar trebui facut ca sa nu se mai intample chestia asta? Orice sfat/idee e binevenita. Multumesc, unvis
×
×
  • Creează nouă...