Jump to content

vane

Membru
 • Content Count

  332
 • Joined

 • Last visited

About vane

 • Rank
  Standard rider

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Nu foarte la obiect: după ultimele 2 update-uri, Waze are o grămadă de probleme. De exemplu, Android Auto nu mai poate fi folosit, practic. Work-around: Google Maps în fundal, pus pe mute. N-are nicio legătură, dar vezi dacă nu ajută și în cazul tău.
 2. Escortul: "Pentru eliminarea alertelor false provocate de noile tehnologii cu care sunt dotate anumite masini, cum ar fi sistemele de evitare a coliziunilor sau cruise control, detectorul are incorporat un filtru IVT FILTER™." Radenso: "best in class BSM filtering" Problema este că nu prea se mai aduc în România detectoare bune, cum se aduceau, la vremea lor, alte modele. Poate s-a răcit piața, cum s-a răcit și topicul ăsta. Iar de afară, eu unul nu mai am curaj să iau. GoPro, Thinkware, mă rog astea sunt camere nu detectoare, au trebuit trimise înapoi la reparat/înlocuit. Dacă vede cineva ceva bun, pe aici, prin țară, să împărtășească descoperirea. Mulțumesc.
 3. Exact, mergi în spatele unuia 5 km, 5 km orăcăie. Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 4. De când cu BSM-ul și alte radare anticoliziune pe mașini, detectoarele vechi au cam fost scoase la pensie. Pe afară au apărut modele noi, cu false filtrate. Prin RO, a găsit cineva, ceva?
 5. Teoria te amendează și practica te omoară.
 6. 1. Nu întorci și nici nu virezi stânga decât de pe banda de lângă ax, poți să fi singur pe stradă; 2. Pentru a avea permis faci școală și dai examen cu probă teoretică și practică; 3. Accidentele rutiere sunt destul de mediatizate nu sunt rarități ca axfixierea cu GPL în garaje subterane. Rămân la părerea că neglijența, nepăsarea la volan sau la ghidon este mai degrabă decizie voluntară. Prin urmare pedepsele privative de libertate trebuiesc executate, nu suspendate. Sincer, că Guvernul/Parlamentul tot umblă la Coduri, nu credeți că ar trebui presat să umble și la partea asta: fără suspendare pentru ucidere sau vătămare corporală cu consecințe ireversibile? A dreaq Ordonanța aia cu număr cu ghinion a scos sute de mii de protestanți în stradă. Deci, se poate!
 7. ...și, în general, fiți cu ochii pe roata față nu pe tot vehiculul. Mișcarea, de orice fel, a roții față anticipează mișcarea mașinii, motocicletei, autobuzului...
 8. 1. Ăsta e genul de accident la care efectiv făptașul ți-a copt-o. Când mașina din față încetinește și trage dreapta, nu poți să oprești în spatele ei și să aștepți până iese șoferul și o încuie; 2. Pe 10 August cei 1000 motocicliști pot ajunge primii în piață, să aibă timp de antenă.
 9. Din păcate, în lumea asta, și dreptatea o obții cu trucuri. Ca să reușească mișcarea aș recurge și la manipulări neelegante. De genul atragerii electoratului considerat al PSD. Mândru că sunt român și pieton, călcat pe trecere de BMW adus din Germania lui Iohanis. Scopul ăsta chiar scuză mijloacele.
 10. Mor mai mulți pietoni și pasageri auto decât motocicliști. Clemența sistemică și suspectă arătată ucigașilor din culpă afectează mult mai multe victime. De ce trebuie executare? Pentru că omul nu învață la școala de șoferi ci la școala vieții. Merge cu viteza la care acul e la jumătatea vitezometrului că așa i-a spus lui un șofer bătrân că se merge, nu dă cu spatele în intersecție că a luat un vecin de-al lui amendă pentru asta, în giratoriu se acordă prioritate de stânga, pe asta o știe de la tata socru, taximetrist și ciripitor la poliție. N-a citit niciodată codul rutier iar proba scrisă a luat-o învățînd pe de rost chestionarele din cartea de la editura Național, alea de se dau la examen. Când vecinul, socrul sau șoferul ăla bătrân vor lipsi din viața lui câțiva ani pentru rănirea sau uciderea unui alt participant la trafic, avortonul nostru va deveni un om mult mai responsabil.
 11. Tema protestului: "Fără suspendare!" Lozinci: "Cunoști regulile de circulație? Culpa ta se numește risc asumat." "Ai o armă de 2 tone: cum adică n-ai vrut?" "Zero la cimitir, unul la pușcărie. Nu invers!" Data și locul: 10 August, Piața Victoriei. Că oamenii ăia cu #rezist au nevoie de o infuzie de realitate.
 12. Stau 365x24x7 cu mici pauze la un astfel de protest!
 13. Pentru ucidere din culpă ca urmare a nerespectării regulilor de circulație se dau 2 ani cu suspendare. Indiferent de ce ”pile” are vinovatul. Normal că nu este în regulă, dar pentru asta n-a protestat NIMENI, NICIODATĂ.
 14. Penibil! Singura parte bună e că nu sunt complet nesimțiți. Încă reacționează de frică, de rușine...
 15. În concluzie, motocicliștilor, stați dreaq acasă sau luați-vă liber 4 zile numai pentru drum, de la București la Târgu-Jiu. Sau invers. Sau în altă parte aflată la mai mult de 300 km distanță de domiciliul vostru. Dintre sutele de indicatoare de limitare la 30 și 40, unul ar putea fi serios și ajungeți la spital. În localități 50 sau mai puțin, camioane și depășirea interzisă pe jumătate din orice traseu din țara asta, mai sunt și cele 2 pauze de 15-20 de minute la 100km parcurși. Vă iese o viteză medie de 40/h adică peste 7 ore pentru acest tip de drum. Cam mult pentru o singură zi. Repet ideea principală: Dintre sutele de indicatoare de limitare de viteză, permanente, temporare, de lucrări etc. este suficient unul "pe bune", care să se răzbune că nu l-ai respectat. Enjoy the freedom of riding!
×
×
 • Create New...