Sari la conținut

vane

Membru
  • Număr conținut

    337
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male

vane's Achievements

  1. Se găsesc pe undeva sau lipim afișe "cumpăr umerașe vechi" la intrarea în blocurile de pensionari?
  2. 1. Plutește e cam mult spus dar până la urmă e corect. 2. Proastă și obosită replica asta cu fumatul.
  3. Casca oferă vreo 3-4 feluri de protecție. Cel mai important, decelerează șocul și evită lovirea creierului de cutia craniană din inerție. Spuma face toți banii, restul căștii e decor. Al doilea fel de protecție: Să nu dai cu capul, fie și mai încet, în obiecte contondente: pietre, fiare etc. Aici carcasa și viziera sunt importante. La protecția de spate, greu de crezut că se zdrobesc organele interne de coloană. Poate la aia de piept, unde, da, airbag. În schimb, să dai cu spatele de o șină înaltă sau de o bordură se prea poate. Așa că e bună carapacea hard.
  4. În subsidiar: Sper că ai ABS dacă intenționezi să călă(to)rești toamna pe răcoare. Sent from my SM-G955F using Tapatalk
  5. Nu foarte la obiect: după ultimele 2 update-uri, Waze are o grămadă de probleme. De exemplu, Android Auto nu mai poate fi folosit, practic. Work-around: Google Maps în fundal, pus pe mute. N-are nicio legătură, dar vezi dacă nu ajută și în cazul tău.
  6. Escortul: "Pentru eliminarea alertelor false provocate de noile tehnologii cu care sunt dotate anumite masini, cum ar fi sistemele de evitare a coliziunilor sau cruise control, detectorul are incorporat un filtru IVT FILTER™." Radenso: "best in class BSM filtering" Problema este că nu prea se mai aduc în România detectoare bune, cum se aduceau, la vremea lor, alte modele. Poate s-a răcit piața, cum s-a răcit și topicul ăsta. Iar de afară, eu unul nu mai am curaj să iau. GoPro, Thinkware, mă rog astea sunt camere nu detectoare, au trebuit trimise înapoi la reparat/înlocuit. Dacă vede cineva ceva bun, pe aici, prin țară, să împărtășească descoperirea. Mulțumesc.
  7. Exact, mergi în spatele unuia 5 km, 5 km orăcăie. Sent from my SM-G955F using Tapatalk
  8. De când cu BSM-ul și alte radare anticoliziune pe mașini, detectoarele vechi au cam fost scoase la pensie. Pe afară au apărut modele noi, cu false filtrate. Prin RO, a găsit cineva, ceva?
  9. Teoria te amendează și practica te omoară.
  10. 1. Nu întorci și nici nu virezi stânga decât de pe banda de lângă ax, poți să fi singur pe stradă; 2. Pentru a avea permis faci școală și dai examen cu probă teoretică și practică; 3. Accidentele rutiere sunt destul de mediatizate nu sunt rarități ca axfixierea cu GPL în garaje subterane. Rămân la părerea că neglijența, nepăsarea la volan sau la ghidon este mai degrabă decizie voluntară. Prin urmare pedepsele privative de libertate trebuiesc executate, nu suspendate. Sincer, că Guvernul/Parlamentul tot umblă la Coduri, nu credeți că ar trebui presat să umble și la partea asta: fără suspendare pentru ucidere sau vătămare corporală cu consecințe ireversibile? A dreaq Ordonanța aia cu număr cu ghinion a scos sute de mii de protestanți în stradă. Deci, se poate!
  11. ...și, în general, fiți cu ochii pe roata față nu pe tot vehiculul. Mișcarea, de orice fel, a roții față anticipează mișcarea mașinii, motocicletei, autobuzului...
  12. 1. Ăsta e genul de accident la care efectiv făptașul ți-a copt-o. Când mașina din față încetinește și trage dreapta, nu poți să oprești în spatele ei și să aștepți până iese șoferul și o încuie; 2. Pe 10 August cei 1000 motocicliști pot ajunge primii în piață, să aibă timp de antenă.
  13. Din păcate, în lumea asta, și dreptatea o obții cu trucuri. Ca să reușească mișcarea aș recurge și la manipulări neelegante. De genul atragerii electoratului considerat al PSD. Mândru că sunt român și pieton, călcat pe trecere de BMW adus din Germania lui Iohanis. Scopul ăsta chiar scuză mijloacele.
  14. Mor mai mulți pietoni și pasageri auto decât motocicliști. Clemența sistemică și suspectă arătată ucigașilor din culpă afectează mult mai multe victime. De ce trebuie executare? Pentru că omul nu învață la școala de șoferi ci la școala vieții. Merge cu viteza la care acul e la jumătatea vitezometrului că așa i-a spus lui un șofer bătrân că se merge, nu dă cu spatele în intersecție că a luat un vecin de-al lui amendă pentru asta, în giratoriu se acordă prioritate de stânga, pe asta o știe de la tata socru, taximetrist și ciripitor la poliție. N-a citit niciodată codul rutier iar proba scrisă a luat-o învățînd pe de rost chestionarele din cartea de la editura Național, alea de se dau la examen. Când vecinul, socrul sau șoferul ăla bătrân vor lipsi din viața lui câțiva ani pentru rănirea sau uciderea unui alt participant la trafic, avortonul nostru va deveni un om mult mai responsabil.
×
×
  • Creează nouă...