Sari la conținut

BH 83 FOC

INACTIV
  • Număr conținut

    75
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://
  • Yahoo
    florin_cacuci@yahoo.com

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Oradea
  • Carnet moto din
    2003
  • Motocicleta
    Honda Transalp, Suzuki GN, Suzuki DR
  • Numar Moto
    BH 83 FOC
  • Club
    Scoala Auto Oradea(SAO)

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Jawa CZ 350, Simson Sport 250, Puch 50, ETZ 250, Dnepr 650, Transalp 600, Suzuki GN 250, Suzuki DR 350
  • Interests
    SĂŁ improvizez tot ce se poate..

BH 83 FOC's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. bujiile iridium sunt be toata jena, am dat 60 de ron pe una si dr-ul meu de 350 nu merge cu nimic mai bine decat ngk-ul ce il avea inainte. in veci altu iridium. se ancraseaza exact la fel. iar chestia cu 10000de km e pt fazani. eu am invatat la facultate ca o bujie mediocra trebuie sa mearga cam 20000km
  2. E tragic, zdrobitor cand cineva moare in accident rutier, mai ales daca iti e prieten, ruda, frate, parinte. Cu toate astea cei ramasi indurerati trebuie sa ramana rationali. In societate sunt cimitirul si biserica cele care au rolul de a comemora si alina. Ganditi ca fiecare deces e o suferinta pentru cei ramasi in urma. Ce ar fi daca fiecare ar planta pentru totdeauna o cruce exact in locul in care cineva drag ar fi decedat. Societatea s-ar transforma intr-un cimitir imens. Sunt plin de cruci pe marginea drumului si cu toate astea soferii nu sunt cu nimic mai disaciplinati. Avem in mijlocul orasului in fata la piata mare amenajare funerara. De cate ori ma duc la lucru trec pe langa ea, fiind iesita din comun nu pot sa nu o abserv de fiecare data si ma deprima. Fiecare drum pana la locul de munca si inapoi il parcurg cu senzatia asta a-mpulea. Ce rost are. Ma deranjeaza amenajarea aia. Tu, oricare ai fi, daca prin absurd presupunand ai muri in accident rutier ai fi bucuros sa stii ca in memoria ta s-ar ridica o capela in locul ala. Eu unu nu. M-as multumi cu un spatiu decent in cimitir. De ce daca vrei sa comemorezi pe cineva trebuie sa o faci in gura mare si sa iesi in evidenta ca sa imi arati mie ce faci tu. Mai bine pune tacut si umil un buchet de flori si o lumanare pe mormantul omului. Fiecare isi ingroapa mortii lui asa cum mi-i imngrop si eu pe ai mei. Nu am nevoie sa mi-i ingroape si sa mi-i planga nimeni. Fiti Rationali !
  3. Mai da-le ma de filtre, ca toate or fi cu supape... maine poimaine va scrie careva ca sunt electro-pneumatice cu senzori de vascuozitate. Ai strecurat vreodata un ceai? Cam asa functioneaza si un filtru ca doar nu o fi supapa de sens doamne bate-l. E clar ca materialele filtrante sunt de diferite calitati. Dar tinand cont numa de cativa factori simpli care iti sar in ochi si te zgarie pe retina si anume : uleiurile moto folosite in general sunt foarte subtiri de ex. 10 w 40, sunt de calitate cel putin buna daca nu foarte buna, schimbi ulei si filtru in general cam la 5000. Daca sunt masini care ruleaza 30000 cu un schimb de ulei si cu un filtru explica-mi tu logic ce posibilitate e ca un filtru auto sa iti distruga tie motoru in nenorociti de 5000 km. cate depuneri pot sa apara ca sa inbacseasca filtrul respectiv? sau cat span sau impuritati pot sa patrunda prin el ca sa erodeze angrenajele motorului. Nu vezi ca in multe din cazuri nici nu apuca uleiul sa se innegreasca si deja il si schimbi. Crezi ca motorul e facut din ciocolata ca sa se strice asa usor? Daca ai sti ce nenorociri de uleiuri am folosit pana acuma la tot felul de motoare ce le-am avut, gen ulei de trensmisie sau de strung sau ulei ce l-am scos din Transalp dupa 8000 km, in amestec benzina la motor in 2 timpi racit pe aer sau in masina cate am bagat.. Nu mi-ar ajunge o zi sa tot povestesc. Si nu am gripat nici un motor din cauza uleiului, de curiozitate am si desfacut motor ca sa vad cum se prezinta cilindru si am fost uimit sa vad ca se prezenta neasteptat de bine, nici joc in biela. Te asigur ca motorul meu la 43000 km nu papa ulei si schimbul la el se face conform cartii tehnice la 12000. Nu te supara, parerea mea e ca astea sunt superstitii gen: nu cumpar filtru sau ulei numa de la reprezentanta sau nu schimb simering numa original ca alea de la Fratii Oprean sunt naspa si se strica motocicleta si e pusa in joc siguranta mea, e ca si cum ai zice mi-a trecut pisica neagra prin fata si daca nu fac trei pasi in spate si trei cruci o sa am ghinion sau daca am fumat o tigara am pierdut 7 minute din viata. Imi pare rau ca nu am si eu magazin moto asa de bine mi-ar merge cu o clientela naiva ca voi..of Doamne Mesaj completat Prietene, baiatul a luat filtrul cu 10 ron tu spui ca la magazin moto filtrul era 15. Asta inseamna cu 50% mai scump. Daca eu ti-as vinde tie un motor in loc de 6000 de euro cu 9000 ai zice ca e specula. Traiasca Romania dodoloata si infloreasca specula. Asa am schimbat sapt trecuta 2 telescoape haion spate la un opel si m-a costat 80 ron total comandat de la piese auto si la reprezentanta mi-au cerut 100 eur pt acelasi lucru. nu vezi ca acolo tind si magazinele moto? Trist.
  4. BH 83 FOC

    Itp - Asigurari

    La ASTRA am intrebat azi si era la 305 RON la motor pana in 250 cmc si 360 RON la motor intre 250 si 750. Erau trecute motoarele pe categorii functie de cilindreie am ramas blocat cand mi-a spus preturile, nu am mai indraznit sa mai intreb nimic m-am grabit sa ies ca sa plec. Femeia de la asigurari mi-a mai aruncat pastila uzuala pe care o aud mereu si cu care nici dupa un an jumate nu pot sa ma obisnuiesc, cum ca "De la anul se vor scumpi , oricum mai ieftina ca la noi nu ai sa gasesti.."
  5. PINIĂN, pinioane, = s.n. Roată dințată cu un număr mic de dinți, care intră în componența unui angrenaj, servind la punerea în mișcare a altor roți din angrenajul respectiv. [Pr.: -ni-on] – Din fr. pignon. Acuma pinionul l-ai pierdut sau zala de blocaj a lantului (lacatul de la lant)? Daca ai pierdut siguranta de la pinion o gasesti pe toate gardurile, la magazine gen Victor pe Tudor Vladimirescu sau unde sunt suruburi.
  6. BH 83 FOC

    Accidente

    Bine ca mi-ai zis, ma duc din start sa discut cu un avocat sa intermedieze el discutia cu ei ca eu sunt mai impulsiv de felul meu. Sa vedem cum reusesc sa ma inteleg cu un avocat.
  7. BH 83 FOC

    Itp - Asigurari

    se tine acuma cont si de cilindree?
  8. BH 83 FOC

    Itp - Asigurari

    M-am razgandit, de 6 ani jumate de cand circul continuu cu motorul nu am avut nici un eveniment si de o luna in coace am avut 3. Un rau nu vine niciodata singur.(cu masina am agatat o oglinda cu oglinda mea (vinovat), cu motorul am evitat impactul cu un ford si in franare am cazut (nevinovat), opel astra am incercat sa evit, dar degeaba, am intrat in plin in el (nevinovat)). Cred ca voi circula numai pe jos si numai prin parc macar anul asta. In situatii de genu ti se cere sigur verificarea si ti se verifica toate actele + fiola. O sa fac asigurare si pe moped firar al dracului.
  9. Intra aici pt reparatii: /index.php?showtopic=447116 Si eu am un Transalp. Mi l-a rasturnat un smecher ce a vrut sa parcheze in locul meu, l-am reparat bibelou, apoi l-am zgriat cu genuncherele, iar reparat bibelou, acuma iar am avut accident cu el, carene distruse. Mai repara-le D-zo de le crape, le prind cu popnituri ca tiganul. Motorul sa meargta, e enduro ce naiba si asa nu prind 6 luni sau un an sa nu dau macar o data cu el de pamant. Da ce eu sunt sluga lui sau el sluga mea !? Picatura, Bison, pop-nit de 2,8 + tabla pe interior + abtibild, de acuma in colo pt mine astea sunt baza. Si cand va fi ca la tarani motorul "super imbunatatit si abtibilduit" ma duc la Romcolor in Parcul Magnoliilor si cumpar 150 g vopsea metalizata +lac +intaritor+diluant, un chit mic si un smirghel; platesc pana in 150 ron si ii troznesc un vopsit complect. Fara crash-bar frumusetea motorului e sortita pieirii.
  10. BH 83 FOC

    Accidente

    Am avut si eu un accident in 18 noiembrie. O femeie a facut o manevra de intoarcere, fara sa se asigure, pe care numai daca aveam puteri paranormale puteam sa o prevad. Eu mergeam in spatele ei. Am apucat sa franez si sa clacsonez dar din pacate in loc sa se opreasca si-a continuat manevra. M-am implantat in stalul ei lateral dintre usi. In momentul impactului nu aveam mai mult de 20 km/h. Daca mai aveam cam 1,5 m reuseam sa opresc. Consecinte: fisura os scafoid, bandaj ghipsat antebrat drept pentru o perioada de 8 saptamani, tratament medicamentos. Daca nu respect cu strictete perioada asta nu voi mai putea niciodata sa stau pe palma in pozitie de flotari spre exemplu, sa fac tractiuni etc. Motorul nu foarte avariat, mai mult carena fata, far, anvelopa, lucruri marunte. Concluzie: si asa ca am respectat toate regulile de circulatie si toate elementele conduitei preventive am patit-o. Ma gandesc ce se intampla daca rulam cu viteza [ 1) sau nu mai eram in momentul ala acolo si nu pateam nimic ; 2) sau ma nenoroceam pe viata ca si asa am dat cu capul fara sa imi dau seama martore sunt urmele de pe casca ]. Acuma trebuie sa merg la asigurator la EUROINS sa imi fac motorul. Ce stiti despre ei sunt seriosi sau nu?
  11. BH 83 FOC

    Itp - Asigurari

    Ai perfecta dreptate. Nu intentionez sa invinovatesc pe nimeni. Ce ti-e scris in frunte ti-e pus. Am buletin sunt mare si raspund de faptele mele. Pur si simplu vreau sa punctez faptul ca o informatie banala care la multi le sta la indemana si pe care din lene nu o dau mai departe poate conta mult pentru altii. Informatia ca este ITP cu 40 RON mie unu mi-a fost de folos. Daca o primeam si mai repede imi era si de mai mare folos. Sunt convins ca cine a dat-o a fost bine intentionat si ii multumesc. Sper sa nu ma inteleaga gresit.
  12. BH 83 FOC

    Itp - Asigurari

    Intr-adevar langa OLD MILL mai precis in curte la Auto LIV este ITP cu 40 RON. Sunt foarte serviabili chiar se bucura ca au clienti si nu asteapta atentii. Am facut alaltaieri itp-ul la o alta motocicleta de a mea. Daca primeam informatia asta la timp nu mai mergeam pe Iacobinilor sa platesc cu 25 RON mai mult, iar ulterior in drum spre casa nu mai eram implicat intr-un accident rutier cu o inconstienta ce mi-a taiat calea, nu mai aveam mana in ghips 8 saptamani, motorul nu mai era tot spart etc. Niste informatii primite la timp pot fi foarte importante. Vad ca foarte multi intra pe acest Topic sa citeasca dar ii dor degetele pe cei care totusi au facut mai recent un RCA sau un ITP sa scrie o informatie chiar daca aproximativa cu scop orientativ.
  13. BH 83 FOC

    Itp - Asigurari

    Am facut azi ITP pe strada Iacobinilor NR 24/A (In spate la peco AGIP de pe Mestesugarilor) cu 65 RON. Mi s-a confirmat faptul ca din ianuarie intra noi reglementari si ca nu e sigur daca vor putea sa isi mentina autorizatia.
  14. BH 83 FOC

    Itp - Asigurari

    Faza cu brokeri de asigurari mam cam lamurit. Isi fac si ei contract cu vreo 3 firme de la care primesc ei procentul cel mai mare. Te lasi pe mana lor ca doar ei sunt brokeri si iti fac mai multe oferte si cand colo ei lucreaza cu cele mai scumpe firme. Am patit-o si anul trecut si am constatat ca pana la urma tot batutul din poarta in poarta la asiguratori da rezultate mai bune. Diferentele de preturi sunt zdrobitoare. Asa am gasit anul trecut asigurari la 370 rol si la 210 ron. Chestia cu cumparatul politei de pe net nu prea ma intereseaza deoarece vreau sa cer si un formular de constatare amiabila in caz de accident pe care tot asiguratorii il au si care e la fel la toate firmele de asigurari. Recent am avut un eveniment minor si stiu ce important e sa ai un banal de formular din ala, pe care daca de exemplu ti-l trebuie sambata seara la ora 23 nu vad de la ce firma l-ai putea face rost. Ajungi sa umbli de iti sar capacele dupa un rahat de A4. Mesaj completat Pana acum vre-o luna cand am avut ceva treaba la RAR nu am remarcat sa fie nici ei dotati cu ceva stand deosebit. Traim in Romania unde numa cine e corect si cinstit nu se descurca si vei vedea ca vor fi autorizate in continuare si statiile care fac Itp la motoare.
  15. BH 83 FOC

    Itp - Asigurari

    Haideti sa incercam sa tinem o statistica referitoare la unde putem face cel mai ieftin ITP si RCA. Vine anul nou si cam incep sa expire hartogaraiele. Orice informatie e bine venita. Am rugamintea totusi sa discutam valoarea RCA-lui pe un an ca sa nu ne inducem in eroare, ca de acolo cine e interesat de jumate de an stie imparti la 2.
×
×
  • Creează nouă...