Sari la conținut

balauronul

Membru
  • Număr conținut

    142
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de balauronul

  1. Vă salut!

    Știu că este un post mai vechi, dar am cautat pe tot forumul și nu am găsit o sursă pentru furtunuri pentru mobra mea (CBR1100XX). Am încercat prin magazinele de piese moto și abia am găsit furtunul de ambreiaj. 

    Din întâmplare am găsit pe OLX pe cineva care face furtunuri și am zis să întreb. Nemaivorbind că prețul pe bucată a fost mai mic decât pentru cel de ambreiaj (350 de lei pentru acesta din urmă) sunt și furtunuri de calitate, GOODRIDGE.

    Pentru cine este interesat să-si schimbe furtunurile și nu găsește, recomand OLSON ENGINEERING, din Cluj. Detalii pe google.

    Succes!

    20190211_220336_resized.jpg

    20190212_000913_resized.jpg

    20190212_000928_resized.jpg

    20190212_001013_resized.jpg

    20190212_183913.jpg

    20190218_215313_resized.jpg

    20190220_170039_resized.jpg

  2. Impresii de călătorie:

     

    Se pare că problema mea era de la pedala de frână improvizată. Mai exact, când am scurtat brațul care apasă pistonașul pompei, a trebuit să mut și poziția pompei pentru a se alinia cu noua poziție a găurii unde intră bolțul de legătură. Dar nu era perfect aliniată și pistonașul era puțin strâmb, chiar dacă nu era apăsat, fiind strâmb cred că ținea pompa in presiune, nu mult, dar cred că suficient ca presiunea să nu se elibereze de tot.

    Ieri am remodificat modul de aliniere a pedalei cu pompa, i-am lăsat și puțin joc, în sensul că pedala nu mai urcă la maxim în spațiul prin care se mișcă, dar pistonul pompei se decomprima la maxim. Azi am mers prin oraș și nu s-a mai blocat. Deocamdată nu mai frânează cu pompa spate la fel de eficient ca zilele trecute, dar e normal după ce i-am desfăcut aerisitoarele de câteva ori.

     

    Apropos, am găsit modul de aerisire al circuitului acționat de pompa spate la CBS. În pun aici, poate ajută și pe altcineva.

     

    Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri și idei de remediere.

    post-20025-0-59638800-1527077564_thumb.jpg

    post-20025-0-81186400-1527077573_thumb.jpg

  3. Am vazut multe cazuri in care levierele aftermarket si in special chinezariile ieftine au cauzat blocarea franelor... ori in cazul de fata levierul este artizanal! Coincidenta?...

    Nu este coincidență. Înainte să-l modific, așa artizanal cum era deja de doi ani, nu se bloca. Ieri după ce l-am deconectat de la pompa nu s-a mai blocat. Azi cu el conectat, deși nu am folosit pompa spate, s-a blocat.

    Concluzia logică e că nu ar mai trebui să caut cauza în altă parte, ci doar la levier.

  4. Mulțumesc încă o dată tuturor!

    @yo4hgx, singura modificare a fost mutarea pompei din dreapta în stânga. Este așa de vreo 2 ani, numai că pedala făcută de mine nu avea brațele pârghiilor identice ca lungime cu cea originală. Mai exact brațul care apasă pompa era mai lung cu vreo 2 cm și nu aveam forță să apăs pedala suficient încât să frâneze cum trebuie. Sistemul CBS știam cum funcționează, mai puțin de valva delay. Mă gândeam că sistemul nefiind utilizat din 2010 de când am luat motorul, poate s-a blocat valva delay și nu lasă lichidul să revină.

     

    Azi însă am plecat iar și am folosit numai frâna față. Culmea....s-a blocat singură de două ori. Am desfăcut iar aerisitoarele de la pistonașele centrale și de data asta azi a scos lichid numai din partea stângă. Repet, fără să ating frâna spate.

     

    @TNG. Geo, la care orificiu de eliberare a presiunii te referi? Cel către borcanul de lichid sau mai are și altul?

    Tot cred că pompa este oarecum apăsată din modul de prindere pe pedală. Înainte să modific lungimea pârghiei, avea un oarecare joc, acum este fixă. Dacă este puțin apăsată, se poate crea presiune încât să se blocheze de tot?

  5. Mulțumesc pentru explicații!

    Există posibilitatea ca delay valve să se blocheze si să mențină presiunea între ea și pistonașele centrale de la etrierii față?

    Sau să mai insist cu jocul de la pompa de frână spate? În sensul să-i las câțiva milimetri mai mult joc în pedală?

     

    Apropos de site-ul pe care l-ai trimis.........DELAY VALVE This delays the pressure to the front calipers’ middle pistons when the pedal is applied, thus minimising fork dive. Positioned between the rear brake’s master cylinder and the centre pistons of the front brake calipers, the delay valve engages the left-hand caliper first. As pressure to the pedal is increased, the valve introduces pressure to the right caliper until both calipers bite with equal force.

     

    Zice că acționează mai intâi etrierul stângă și după aia pe cel din dreapta. Când s-a blocat în seara asta, am deschis aerisitoarele pistonașelor centrale. La cel din stânga nu a ieșit lichid de frână dar a ieșit la cel din dreapta. Mă gândesc că totuși de aici ar putea fi problema, deschide spre dreapta dar nu lasă lichidul să revină.

  6. Salutare tuturor!

    Din anumite cauze (picior drept marca Ottobock), nu pot să frânez roata spate. Asta a fost și unul din criteriile pentru care prin 2010 am ales să iau o moto CBR1100XX, care are sistemul CBS și teoretic mă ajută la frânare.

    După câțiva ani pe mers doar cu frâna față am încercat să mut frâna spate pe piciorul stâng. După mai multe încercări am reușit să încropesc o pedală de frână, care nu era însă prea eficientă din cauză că făcusem brațul forței rezistente prea mare (6 cm în loc de 4). De două zile însă l-am refăcut cu lungimile pedalei originale de pe partea dreaptă. Azi am plecat cu motorul și......eram un mare zâmbet. Motorul se oprea ca niciodată în viața lui (mai exact a mea).

    Numai că după vreo 2-3 km a început să meargă înfrânat, după care abia am reușit să ajung la un refugiu. Concluzia...roata față blocată, pompa mea de frână spate era tare. Am scos bolțul pompei de la pedală (crezând inițial că pistonașul pompei era ușor apăsat de pedala mea și de aici și blocarea) și roata s-a deblocat. Am continuat drumul doar cu pompa față.

    Crezând că problema a fost din cauză că pompa era ușor în presiune de la lipsa jocului pedalei, am ajuns acasă și am refăcut legătura pedalei cu pistonașul pompei cu un șurub mai mic în diametru față de bolțul inițial, ca să aibă puțin joc.

    Am plecat iar la drum, am testat frâna spate, față, față+spate și pentru primul kilometru toate bune, dar tot pe la aceeași locație ca dimineață a început să se frâneze singură, tot pe față, fără sa mai acționez eu vreuna dintre frâne.

    S-a deblocat numai după ce am desfăcut aerisitoarele centrale de la etrierii față, stângul nu a aruncat lichid ci numai dreptul. Am revenit acasă numai cu frâna față.

     

     

    Acum dacă nu v-am plictisit după toată polologhia de mai sus, care ar putea fi cauzele probabile de blocare a circuitului din CBS de la pompa spate la etrierii față? Între pompa și etrieri pe jamba dreaptă este un fel de pompa la care mă gândesc că se poate bloca, dar sincer nu știu ce rol are.

    Lichidul de frână l-am schimbat de două săptămâni, toate circuitele sunt aerisite.

     

    Atașat foto.

    Mulțumesc!

    post-20025-0-60647900-1526917422_thumb.jpg

    post-20025-0-02394400-1526917451_thumb.jpg

    post-20025-0-80551900-1526917464_thumb.jpg

  7. Bună ideea de conectare prin VPN!

     

    Am reușit să setez routerul pe PPTP. Interesant este că după conectarea la VPN se poate accesa rețeaua locală. Trebuie să redefinesc butoanele pentru a avea link la pagini cu IP din rețeaua locală.

     

    Cred că este cel mai bun mod de prevenire a accesului neautorizat. :)

  8. In cazul butoanelor de actionare a releelor exista feedback, in sensul ca butoanele isi schimba culoarea din verde in rosu sau invers atunci cand starea pinilor este activa sau inactiva. De exemplu, cand lumina porneste singura conform programarii dintrun script, butonul de actionare a acelui bec isi schimba singur culoarea din rosu in verde. Sau daca un user actioneaza un buton, alt user logat vede automat starea acelui buton in timp real, nu trebuie refresh.


  9. Eu m-am gandit la o solutie asemanatoare, prin telefon (VOIP, deci tot dependent de internet), dar n-am avut unde s-o incerc. Un Linux si un Asterisk legat la ceva provider de numere VOIP. Asa ajungi sa ai un nr. accesibil din orice retea de telefonie din tara si cand suni Asterisk-ul poate fi configurat sa preia apelul. Dupa, cu PHPAGI (sau ceva similar, sunt pt. mai multe limbaje) poti controla flow-ul apelului, poti face un meniu interactiv (ex.: apasa 1 sa deschizi usa de la garaj, 2 sa uzi gradina...). Pot fi initiate apeluri catre numere de telefon (se poate configura comportamentul in caz ca nu raspunde - suni in cateva minute, suni la alt nr., etc.) si puse inregistrari sau chiar "text to speech" daca trebuie sa zica unele valori preluate de la senzori. Ar fi ceva costuri cu apelurile, dar cred ca sub 10 euro / luna.

     

    M-am jucat și eu cu Asterisk numai cu telefoane soft și este interesant. Dar tot la un sistem linux ajungi și ai nevoie de pinii programabili care să execute sarcini.

    Deci raspberry este ideal pentru consumul mic, pret, existența pinilor. Este utilă interfața vizuală pentru că știi care este starea butoanelor, închise sau deschise. Butoanele de acțiune ale releelor sunt create în javastript și au proprietatea că dacă un client apasă un buton și își schimbă culoarea în verde-pornit sau roșu-oprit, alt client vede instantaneu schimbarea stării butonului, nu trebuie dat refresh.

    » Post actualizat in 06 Jan 2015 17:25

    Salut,

     

    interesanta treaba.

     

    Interfata web s-ar putea inlocui cu o aplicatie Android. Sa ai un sistem de tip client-server (client: aplicatia de pe tel; server: un program C, care sa ruleze pe Pi-ul de acasa).

     

    Web interface:

    + nu depinde de telefon (android, Win, etc)

    - apare adresa web in browser

    - ai nevoie de conectare la un web server (rulat de pe Pi, in cazul tau) => doar cu un Arduino, mai greu (eventual arduino conectat la altceva, vezi mai jos).

     

    Aplicatie pe tel (client-server):

    + scapi de afisat adresa din browser. Poate fi ascunsa in ceva meniu de Setari ale aplicatiei (sau hardcoded :) )

    - Client app: trebuie creata specific pt OS-ul telefonului. Daca folosesti doar Android de ex, e simplu. Daca altcineva din familie are alt OS pe tel, mai ai putin de lucru :) .

    + Server app: cum ziceam, se poate face in C de ex (serverul doar sa stie sa ruleze asa ceva)

    Salut. Mulțumesc de apreciere, dar și eu m-am inspirat e la alții.

    M-am gândit și eu la o aplicație dedicată. Există deja câteva aplicații care funcționează (RasPiChek) pentru android, dar tebuie adaptate ca interfață după nevoie. Eu am folosit .html pentru că este singurul mod în care știu să fac o pagină web de la 0.

     

    Se pare că Webiopi are suport pentru aplicații. https://code.google.com/p/webiopi/wiki/PYTHONCLIENT.

    Mai trebuie doar încercat. Îmi place potențialul pe care îl are raspberrypi. De când îl am, numai odată am avut o eroare la boot, și a trebuit să rescriu imaginea sistemului de operare și asta la o fluctuație de curent.

  10. Gasesti in manual, daca routerul tau are suport de asa ceva. Oricum trebuie sa fie la vedere in meniu (in administrarea web a routerului) o intrare cu VPN.

     

    Eu am un ASUS N600 si folosesc OpenVPN.

    Da are suport vpn, este un TP Link TL-ER6120. Am citit despre modurile de lucru prin vpn, dar nu am apucat să-l încerc. M-am lovit de faptul că trebuie introdus IP-ul public, ori eu fiind prin PPPoE, nu am același IP mereu. Nu știu dacă în loc de IP pot să pun numele de domeniu.

  11. sa inteleg ca daca cineva aprinde becul de la intrerupator si il lasa asa, atunci comanda din RPI nu mai poate stinge becul.

    » Post actualizat in 06 Jan 2015 15:54

    asa da...daca o faci de la inceput, te poti juca. Iti recomanda sa mai tragi si cateva cabluri UTP pe care le poti folosi la comanda (nu circuit de forta), sa iti fie util la extinderea ulterioara: senzori proximitate, lumina...etc.

    Asa este, dacă este pornit de la înrerupator, atunci nu mai funcționează și de la releu.

    Cabluri UTP am tras și în garaj unde am pus deja 3 prize ethernet, pentru utilizări ulterioare. Alarma e pe circuite separate. Am tras chiar și cablu coaxial pentru un potențial tv.

     

    Foarte interesanta initiativa, in schimb trebuie sa fii atent la posibilitatea in care cineva suficient de priceput si suficient de motivat, poate sa intre in sistemul tau si chiar sa il controleze, moment in care poti deveni captiv/neputincios in propria casa.... and then...what?!

    Oricum, e ceva aparte ce ai reusit sa faci.

    Salut!

    Există posibilitatea să intre cineva în sistem, dar pentru asta cred că soluția este cum spunea @jc66 utilizarea conexiunii VPN. Am deja un router, mai trebuie să învăț setarea pentru VPN. Apropos, știe cineva care sunt pașii?

  12.  

    » Post actualizat in 06 Jan 2015 13:49

     

    cu sarmele cum ai facut, aici sa ne arati!

    Salut!

     

    Cu sârmele....păi eu am montat raspberrypi în garaj pe care abia l-am construit în vară și instalația electrică am facut-o un pic diferită, adică de la cutia de siguranțe am tras fire la întrerupătoare, de la întrerupăoare înapoi la cutie și de aici la becuri. Așa am legat în palalel pe fiecare bec înrerupător clasic dar și releul de la pi, deci dacă îmi crapă sistemul, rămâne cel clasic.

     

    Da, am consumat mai multe fire decăt la un sistem clasic, dar asta e soluția la care m-am gândit pentru conectare. O sa intre la un moment dat și casa ân renovare și o să fac în toată casa tipul ăsta de instalație.

     

    Mai jos poze. În poza unde este cutia de siguranțe am încercuit cu verde firelele care vin de la întrerupătoare, legate în paralel cu fire care merg la relee.

    post-20025-0-18247100-1420558879_thumb.jpg

    post-20025-0-35173500-1420558910_thumb.jpg

    post-20025-0-48119900-1420559035_thumb.jpg

    post-20025-0-98460100-1420559056_thumb.jpg

    post-20025-0-87202100-1420559082_thumb.jpg

  13. Interesant subiectul.

    Eu as vrea sa imi fac jaluzelele exterioare automate. Sa se inchida la o anumita ora (apusul soarelui - posibil sa fie luata de pe net) si sa se deschida la o anumita ora ( nu neaparat rasaritul soarelui :) ).

    Momentan aleg jaluzelele... :laugh:

    Stima.

    Eu am lumina programata sa porneasca si sa se opreasca la anumite ore, deci se poate.

  14. mai nasol e sa-l suni si sa-i zici: vezi ca nu-i place in pozitia asta :haha:

     

    Super interesant topicul dar in special proiectul in sine, doar ca am niste curiozitati:

    1. Automatizarea respectiva este in permanenta dependenta de accesul la internet?

    2. Se poate lega/controla si prin serviciul GSM/SMS incat sa poata lucra simultan? (suni si dai comanda: elibereaza cainii ca a venit vecinu')

    3. Are baterie vreo de memorie? Ce face sau ce se intampla in cazul unei pene de curent? a. intra in stand by (modul asteptare)? b. se inchide tot sistemul (aspersor, centrala, porti)? c. se produce haos. :D

    4. In cazul in care cade netul, se mai pot folosi intr-un mod "manual"? sau sunt dependente de releele conectate si controlate prin internet?

     

    Nu-i chiar bun controlul vocal. Daca vii beat sau nu esti de-al locului, o sa stai mult pe langa usa :lol:

     

     

    Salut.

    1. Nu este dependent de accesul la internet, poate functiona in reteaua locala, eu asa am folost-o o perioada. E nevoie de internet initial pentru setarea si instalarea anumitor programe pe raspberrypi in line de comanda gen sudo apt-get inslall apache2 pentru instalarea serverului de web.

    2. Cred ca se poate conecta la GSM prin arduino GSM shield http://www.instructables.com/id/Arduino-GSM-shield/.

    3. Nu are baterie, dar se alimenteaza la 5Vcc prin micro USB, recomandabil de 2A. Se poate face o solutie de backup ca UPS sau altceva. Neavand nici baterie nici RTC (real time clock) nu stie care este ora (asta pentru aplicatiile care trebuie sa execute o sarcina la o ora anume) dar se poate seta sa-si ia timpul din internet pentru fusul orar din Romania. Cand cade curentul, evident cade si centrala si poarta devreme ce si ele au nevoie de curent electric. BIne am generator pentru backup.

    4. Cu spuneam, nu este nevoie de internet decat daca vrei sa controlezi prin internet. Daca stai acasa, merge in reteaua locala.

     

    Salut.

     

    Daca sunt mai multi senzori de temperatura, pe zone diferite gen : demisol + parter + mansarda, incalzire electrica - convectoare electrice , pot controla independent inchiderea / deschiderea circuitelor pe cele 3 zone ?

    Salut!

    Cum spuneam mai sus, poti sa pui 1000 de senzori pe acelasi pin. Problema nu este de conexiune hardware si partea de soft. Daca te uiti pe linkul urmator http://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=37&t=24115&sid=0c9c9679c691ff31497f69be67fb95a8&start=25

    la comentariul unuia @ialbizu, spune ca a reusit sa controleze mai multi senzori si relee.

     

    Exemplu de script pentru numai un senzor, luat de aici http://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=37&t=24115 pe care l-am adaptat si eu.

    Evident ca scriptul se poate adapta pentru mai multi senzori.

     

    Singurele variabile care trebuie schimbate dupa nevoi sunt cele cu albastru, unde 18 este pinul care comanda releul, Furnance on/off se poate defini ca Centrala pornita/oprita iar 28-0000044ac28e este adresa specifica a fiecarui senzor.

     

     

    import RPi.GPIO as GPIO

    import time

    import math

     

    def main():

     

    GPIO.setwarnings(False)

    GPIO.cleanup()

    GPIO.setmode(GPIO.BCM)

    GPIO.setup(18, GPIO.OUT)

    GPIO.output(18, GPIO.HIGH)

     

    # This reads the temperature from the DS18B20 and rounds the value to the nearest decimal.

    def currtemp():

    tfile = open("/sys/bus/w1/devices/28-0000044ac28e/w1_slave")

    text = tfile.read()

    tfile.close()

    secondline = text.split("\n")[1]

    temperaturedata = secondline.split(" ")[9]

    temperature = float(temperaturedata[2:])

    temperature = temperature / 1000

    temperature = round(temperature, 1)

    return float(temperature)

     

    #Set desired temperature by reading /var/bin/thermostat file

    def settemp():

    readtemp = open("/var/bin/thermostat", "r")

    settemp = readtemp.readline(4)

    readtemp.close()

    return float(settemp)

     

    # Hold the temperature at the settemp

    def holdtemp():

    if currtemp() >= settemp():

    GPIO.output(18, GPIO.HIGH)

    print "State 1",settemp(),"Furnace is off.",currtemp()

    time.sleep(10)

    else:

    if currtemp() + 0.5 <= settemp():

    GPIO.output(18, GPIO.LOW)

    print "State 2",settemp(),"Furnace is on.",currtemp()

    time.sleep(60)

    else:

    GPIO.output(18, GPIO.HIGH)

    print "State 3",settemp(),"Furnace is off.",currtemp()

    time.sleep(10)

     

    # This constructs an infinite loop to monitor the temperature

    infloop = 1

    while infloop == 1 :

    holdtemp()

     

    if __name__ == '__main__':

    main()

  15. Aspersoarele sunt telescopice de la gardena cu sistemul de automatizare de la ei pe care nu l-am scos, e numai oprit pe timp de iarnă și funcționează pe bază de timp, câte 4 udări maxim pe zi. La el se poate atașa senzor de umiditate în sol. Electrovalva este pe 24 Vca.

     

    În plus am atașat și releul pentru comandă web de la distanță când este foarte cald. Pe viitor vreau să atașez și un senzor de umiditate cu interfață web.

     

    Portul 8000 nu este singurul mod de oprire a eventualelor accesări neautorizate ci user și parolă. În plus la trei accesări cu credențiale greșite, este oprit accesul pentru acel ip pentru o perioadă de timp.

     

    VPN este următorul pas, abia am luat un router gigabite de la TP Link și acum învăț cum se utilizează VPN, IPsec,PPTP.

  16. (Nu pot să atașez link-uri)

    Centrala termică este controlată printrun releu conectat în locul termostatului de cameră care s-a stricat (receptorul lui).

    În casă este senzorul despre care vorbeam. El comunică prin protocolul 1 wire, mai exact are trei pini, doi de alimentare și numai unul de date, conectat pe pinul 4 al raspberrypi. Interesant este că poți să conectezi și 1000 de senzori pe același pin, ei având câte o adresă unică pe formatul 28-0000044ac28e.

     

    Toată automatizare este prin internet. Inițial a funcționat în rețeaua locală dar acum l-am pus on-line. Dacă ai internet de la RDS, există opțiunea de dinamic DNS, unde adresa de acasă va fi de genul adresamea.go.ro. Dacă ai IP static, este mai simplu să intri din internet în rețeaua de acasă.

     

    Dacă sunt doritori pot să explic pas cu pas cum se conectează și ce scripturi trebuie și unde. Nu strică cunoștințe de utilizare linux în terminal prin ssh (Putty), pentru că după instalarea sistemului de operare, nu mai este nevoie de monitor și tastatură conectate la el.

×
×
  • Creează nouă...