Sari la conținut

balauronul

Membru
  • Număr conținut

    142
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de balauronul

  1. Și dacă nu ai? Dacă totuși ai, se poate ridica din brațul articulat.
  2. Oligofren esti tu! Căcatul ala de piuliță are și alt rol în afară de cel estetic, ține jugul superior, (cuvant jignitor)!
  3. Vă salut! Știu că este un post mai vechi, dar am cautat pe tot forumul și nu am găsit o sursă pentru furtunuri pentru mobra mea (CBR1100XX). Am încercat prin magazinele de piese moto și abia am găsit furtunul de ambreiaj. Din întâmplare am găsit pe OLX pe cineva care face furtunuri și am zis să întreb. Nemaivorbind că prețul pe bucată a fost mai mic decât pentru cel de ambreiaj (350 de lei pentru acesta din urmă) sunt și furtunuri de calitate, GOODRIDGE. Pentru cine este interesat să-si schimbe furtunurile și nu găsește, recomand OLSON ENGINEERING, din Cluj. Detalii pe google. Succes!
  4. Salut! RAM mount, eu l-am montat pe jug, dupa ce i-am dat gauri pentru suportul de montat pe ghidon. Ca sa nu stea prea erect se poate pune ca in poza atașată. Cu stimă!
  5. Impresii de călătorie: Se pare că problema mea era de la pedala de frână improvizată. Mai exact, când am scurtat brațul care apasă pistonașul pompei, a trebuit să mut și poziția pompei pentru a se alinia cu noua poziție a găurii unde intră bolțul de legătură. Dar nu era perfect aliniată și pistonașul era puțin strâmb, chiar dacă nu era apăsat, fiind strâmb cred că ținea pompa in presiune, nu mult, dar cred că suficient ca presiunea să nu se elibereze de tot. Ieri am remodificat modul de aliniere a pedalei cu pompa, i-am lăsat și puțin joc, în sensul că pedala nu mai urcă la maxim în spațiul prin care se mișcă, dar pistonul pompei se decomprima la maxim. Azi am mers prin oraș și nu s-a mai blocat. Deocamdată nu mai frânează cu pompa spate la fel de eficient ca zilele trecute, dar e normal după ce i-am desfăcut aerisitoarele de câteva ori. Apropos, am găsit modul de aerisire al circuitului acționat de pompa spate la CBS. În pun aici, poate ajută și pe altcineva. Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri și idei de remediere.
  6. Cum știi să mobilizezi oamenii...! Mă duc.....
  7. Nu este coincidență. Înainte să-l modific, așa artizanal cum era deja de doi ani, nu se bloca. Ieri după ce l-am deconectat de la pompa nu s-a mai blocat. Azi cu el conectat, deși nu am folosit pompa spate, s-a blocat. Concluzia logică e că nu ar mai trebui să caut cauza în altă parte, ci doar la levier.
  8. Mulțumesc încă o dată tuturor! @yo4hgx, singura modificare a fost mutarea pompei din dreapta în stânga. Este așa de vreo 2 ani, numai că pedala făcută de mine nu avea brațele pârghiilor identice ca lungime cu cea originală. Mai exact brațul care apasă pompa era mai lung cu vreo 2 cm și nu aveam forță să apăs pedala suficient încât să frâneze cum trebuie. Sistemul CBS știam cum funcționează, mai puțin de valva delay. Mă gândeam că sistemul nefiind utilizat din 2010 de când am luat motorul, poate s-a blocat valva delay și nu lasă lichidul să revină. Azi însă am plecat iar și am folosit numai frâna față. Culmea....s-a blocat singură de două ori. Am desfăcut iar aerisitoarele de la pistonașele centrale și de data asta azi a scos lichid numai din partea stângă. Repet, fără să ating frâna spate. @TNG. Geo, la care orificiu de eliberare a presiunii te referi? Cel către borcanul de lichid sau mai are și altul? Tot cred că pompa este oarecum apăsată din modul de prindere pe pedală. Înainte să modific lungimea pârghiei, avea un oarecare joc, acum este fixă. Dacă este puțin apăsată, se poate crea presiune încât să se blocheze de tot?
  9. Mulțumesc pentru explicații! Există posibilitatea ca delay valve să se blocheze si să mențină presiunea între ea și pistonașele centrale de la etrierii față? Sau să mai insist cu jocul de la pompa de frână spate? În sensul să-i las câțiva milimetri mai mult joc în pedală? Apropos de site-ul pe care l-ai trimis.........DELAY VALVE This delays the pressure to the front calipers’ middle pistons when the pedal is applied, thus minimising fork dive. Positioned between the rear brake’s master cylinder and the centre pistons of the front brake calipers, the delay valve engages the left-hand caliper first. As pressure to the pedal is increased, the valve introduces pressure to the right caliper until both calipers bite with equal force. Zice că acționează mai intâi etrierul stângă și după aia pe cel din dreapta. Când s-a blocat în seara asta, am deschis aerisitoarele pistonașelor centrale. La cel din stânga nu a ieșit lichid de frână dar a ieșit la cel din dreapta. Mă gândesc că totuși de aici ar putea fi problema, deschide spre dreapta dar nu lasă lichidul să revină.
  10. Salutare tuturor! Din anumite cauze (picior drept marca Ottobock), nu pot să frânez roata spate. Asta a fost și unul din criteriile pentru care prin 2010 am ales să iau o moto CBR1100XX, care are sistemul CBS și teoretic mă ajută la frânare. După câțiva ani pe mers doar cu frâna față am încercat să mut frâna spate pe piciorul stâng. După mai multe încercări am reușit să încropesc o pedală de frână, care nu era însă prea eficientă din cauză că făcusem brațul forței rezistente prea mare (6 cm în loc de 4). De două zile însă l-am refăcut cu lungimile pedalei originale de pe partea dreaptă. Azi am plecat cu motorul și......eram un mare zâmbet. Motorul se oprea ca niciodată în viața lui (mai exact a mea). Numai că după vreo 2-3 km a început să meargă înfrânat, după care abia am reușit să ajung la un refugiu. Concluzia...roata față blocată, pompa mea de frână spate era tare. Am scos bolțul pompei de la pedală (crezând inițial că pistonașul pompei era ușor apăsat de pedala mea și de aici și blocarea) și roata s-a deblocat. Am continuat drumul doar cu pompa față. Crezând că problema a fost din cauză că pompa era ușor în presiune de la lipsa jocului pedalei, am ajuns acasă și am refăcut legătura pedalei cu pistonașul pompei cu un șurub mai mic în diametru față de bolțul inițial, ca să aibă puțin joc. Am plecat iar la drum, am testat frâna spate, față, față+spate și pentru primul kilometru toate bune, dar tot pe la aceeași locație ca dimineață a început să se frâneze singură, tot pe față, fără sa mai acționez eu vreuna dintre frâne. S-a deblocat numai după ce am desfăcut aerisitoarele centrale de la etrierii față, stângul nu a aruncat lichid ci numai dreptul. Am revenit acasă numai cu frâna față. Acum dacă nu v-am plictisit după toată polologhia de mai sus, care ar putea fi cauzele probabile de blocare a circuitului din CBS de la pompa spate la etrierii față? Între pompa și etrieri pe jamba dreaptă este un fel de pompa la care mă gândesc că se poate bloca, dar sincer nu știu ce rol are. Lichidul de frână l-am schimbat de două săptămâni, toate circuitele sunt aerisite. Atașat foto. Mulțumesc!
  11. Talentat! Îmi place!Eu tot la capitolul plagiate vaza cu flori. Și sursa de inspirație.
  12. Plagiatele se pun la capitolul artă? Originalul parcă arata mai bine!
  13. Ca noutate pentru mine am transformat un raspberryPi in media player. Orice televizor prost devine deștept (smart tv).
  14. Bună ideea de conectare prin VPN! Am reușit să setez routerul pe PPTP. Interesant este că după conectarea la VPN se poate accesa rețeaua locală. Trebuie să redefinesc butoanele pentru a avea link la pagini cu IP din rețeaua locală. Cred că este cel mai bun mod de prevenire a accesului neautorizat.
  15. In cazul butoanelor de actionare a releelor exista feedback, in sensul ca butoanele isi schimba culoarea din verde in rosu sau invers atunci cand starea pinilor este activa sau inactiva. De exemplu, cand lumina porneste singura conform programarii dintrun script, butonul de actionare a acelui bec isi schimba singur culoarea din rosu in verde. Sau daca un user actioneaza un buton, alt user logat vede automat starea acelui buton in timp real, nu trebuie refresh.
  16. M-am jucat și eu cu Asterisk numai cu telefoane soft și este interesant. Dar tot la un sistem linux ajungi și ai nevoie de pinii programabili care să execute sarcini. Deci raspberry este ideal pentru consumul mic, pret, existența pinilor. Este utilă interfața vizuală pentru că știi care este starea butoanelor, închise sau deschise. Butoanele de acțiune ale releelor sunt create în javastript și au proprietatea că dacă un client apasă un buton și își schimbă culoarea în verde-pornit sau roșu-oprit, alt client vede instantaneu schimbarea stării butonului, nu trebuie dat refresh. » Post actualizat in 06 Jan 2015 17:25 Salut. Mulțumesc de apreciere, dar și eu m-am inspirat e la alții. M-am gândit și eu la o aplicație dedicată. Există deja câteva aplicații care funcționează (RasPiChek) pentru android, dar tebuie adaptate ca interfață după nevoie. Eu am folosit .html pentru că este singurul mod în care știu să fac o pagină web de la 0. Se pare că Webiopi are suport pentru aplicații. https://code.google.com/p/webiopi/wiki/PYTHONCLIENT. Mai trebuie doar încercat. Îmi place potențialul pe care îl are raspberrypi. De când îl am, numai odată am avut o eroare la boot, și a trebuit să rescriu imaginea sistemului de operare și asta la o fluctuație de curent.
  17. Am deja subdomeniu pe go.ro. In pagina de setare, la local id, dacă selectez FQDN în loc de IP, se poate introduce domeniul? Mulțumesc!
  18. Da are suport vpn, este un TP Link TL-ER6120. Am citit despre modurile de lucru prin vpn, dar nu am apucat să-l încerc. M-am lovit de faptul că trebuie introdus IP-ul public, ori eu fiind prin PPPoE, nu am același IP mereu. Nu știu dacă în loc de IP pot să pun numele de domeniu.
  19. Asa este, dacă este pornit de la înrerupator, atunci nu mai funcționează și de la releu. Cabluri UTP am tras și în garaj unde am pus deja 3 prize ethernet, pentru utilizări ulterioare. Alarma e pe circuite separate. Am tras chiar și cablu coaxial pentru un potențial tv. Salut! Există posibilitatea să intre cineva în sistem, dar pentru asta cred că soluția este cum spunea @jc66 utilizarea conexiunii VPN. Am deja un router, mai trebuie să învăț setarea pentru VPN. Apropos, știe cineva care sunt pașii?
  20. Salut! Cu sârmele....păi eu am montat raspberrypi în garaj pe care abia l-am construit în vară și instalația electrică am facut-o un pic diferită, adică de la cutia de siguranțe am tras fire la întrerupătoare, de la întrerupăoare înapoi la cutie și de aici la becuri. Așa am legat în palalel pe fiecare bec înrerupător clasic dar și releul de la pi, deci dacă îmi crapă sistemul, rămâne cel clasic. Da, am consumat mai multe fire decăt la un sistem clasic, dar asta e soluția la care m-am gândit pentru conectare. O sa intre la un moment dat și casa ân renovare și o să fac în toată casa tipul ăsta de instalație. Mai jos poze. În poza unde este cutia de siguranțe am încercuit cu verde firelele care vin de la întrerupătoare, legate în paralel cu fire care merg la relee.
  21. Eu am lumina programata sa porneasca si sa se opreasca la anumite ore, deci se poate.
  22. Salut. 1. Nu este dependent de accesul la internet, poate functiona in reteaua locala, eu asa am folost-o o perioada. E nevoie de internet initial pentru setarea si instalarea anumitor programe pe raspberrypi in line de comanda gen sudo apt-get inslall apache2 pentru instalarea serverului de web. 2. Cred ca se poate conecta la GSM prin arduino GSM shield http://www.instructables.com/id/Arduino-GSM-shield/. 3. Nu are baterie, dar se alimenteaza la 5Vcc prin micro USB, recomandabil de 2A. Se poate face o solutie de backup ca UPS sau altceva. Neavand nici baterie nici RTC (real time clock) nu stie care este ora (asta pentru aplicatiile care trebuie sa execute o sarcina la o ora anume) dar se poate seta sa-si ia timpul din internet pentru fusul orar din Romania. Cand cade curentul, evident cade si centrala si poarta devreme ce si ele au nevoie de curent electric. BIne am generator pentru backup. 4. Cu spuneam, nu este nevoie de internet decat daca vrei sa controlezi prin internet. Daca stai acasa, merge in reteaua locala. Salut! Cum spuneam mai sus, poti sa pui 1000 de senzori pe acelasi pin. Problema nu este de conexiune hardware si partea de soft. Daca te uiti pe linkul urmator http://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=37&t=24115&sid=0c9c9679c691ff31497f69be67fb95a8&start=25 la comentariul unuia @ialbizu, spune ca a reusit sa controleze mai multi senzori si relee. Exemplu de script pentru numai un senzor, luat de aici http://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=37&t=24115 pe care l-am adaptat si eu. Evident ca scriptul se poate adapta pentru mai multi senzori. Singurele variabile care trebuie schimbate dupa nevoi sunt cele cu albastru, unde 18 este pinul care comanda releul, Furnance on/off se poate defini ca Centrala pornita/oprita iar 28-0000044ac28e este adresa specifica a fiecarui senzor. import RPi.GPIO as GPIOimport time import math def main(): GPIO.setwarnings(False) GPIO.cleanup() GPIO.setmode(GPIO.BCM) GPIO.setup(18, GPIO.OUT) GPIO.output(18, GPIO.HIGH) # This reads the temperature from the DS18B20 and rounds the value to the nearest decimal. def currtemp(): tfile = open("/sys/bus/w1/devices/28-0000044ac28e/w1_slave") text = tfile.read() tfile.close() secondline = text.split("\n")[1] temperaturedata = secondline.split(" ")[9] temperature = float(temperaturedata[2:]) temperature = temperature / 1000 temperature = round(temperature, 1) return float(temperature) #Set desired temperature by reading /var/bin/thermostat file def settemp(): readtemp = open("/var/bin/thermostat", "r") settemp = readtemp.readline(4) readtemp.close() return float(settemp) # Hold the temperature at the settemp def holdtemp(): if currtemp() >= settemp(): GPIO.output(18, GPIO.HIGH) print "State 1",settemp(),"Furnace is off.",currtemp() time.sleep(10) else: if currtemp() + 0.5 <= settemp(): GPIO.output(18, GPIO.LOW) print "State 2",settemp(),"Furnace is on.",currtemp() time.sleep(60) else: GPIO.output(18, GPIO.HIGH) print "State 3",settemp(),"Furnace is off.",currtemp() time.sleep(10) # This constructs an infinite loop to monitor the temperature infloop = 1 while infloop == 1 : holdtemp() if __name__ == '__main__': main()
  23. Este cumva anulată funcția paste? Nu reușesc să atașez nimic. Nici din butoanele paste, paste as plain text sau paste from word. Am scris manual o adresă de Youtube cu o filmare scurtă a funcționării sistemului.
  24. Aspersoarele sunt telescopice de la gardena cu sistemul de automatizare de la ei pe care nu l-am scos, e numai oprit pe timp de iarnă și funcționează pe bază de timp, câte 4 udări maxim pe zi. La el se poate atașa senzor de umiditate în sol. Electrovalva este pe 24 Vca. În plus am atașat și releul pentru comandă web de la distanță când este foarte cald. Pe viitor vreau să atașez și un senzor de umiditate cu interfață web. Portul 8000 nu este singurul mod de oprire a eventualelor accesări neautorizate ci user și parolă. În plus la trei accesări cu credențiale greșite, este oprit accesul pentru acel ip pentru o perioadă de timp. VPN este următorul pas, abia am luat un router gigabite de la TP Link și acum învăț cum se utilizează VPN, IPsec,PPTP.
  25. (Nu pot să atașez link-uri) Centrala termică este controlată printrun releu conectat în locul termostatului de cameră care s-a stricat (receptorul lui). În casă este senzorul despre care vorbeam. El comunică prin protocolul 1 wire, mai exact are trei pini, doi de alimentare și numai unul de date, conectat pe pinul 4 al raspberrypi. Interesant este că poți să conectezi și 1000 de senzori pe același pin, ei având câte o adresă unică pe formatul 28-0000044ac28e. Toată automatizare este prin internet. Inițial a funcționat în rețeaua locală dar acum l-am pus on-line. Dacă ai internet de la RDS, există opțiunea de dinamic DNS, unde adresa de acasă va fi de genul adresamea.go.ro. Dacă ai IP static, este mai simplu să intri din internet în rețeaua de acasă. Dacă sunt doritori pot să explic pas cu pas cum se conectează și ce scripturi trebuie și unde. Nu strică cunoștințe de utilizare linux în terminal prin ssh (Putty), pentru că după instalarea sistemului de operare, nu mai este nevoie de monitor și tastatură conectate la el.
×
×
  • Creează nouă...