Sari la conținut

tiberiu.anghel

Membru
  • Număr conținut

    60
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de tiberiu.anghel

  1. Informatia legata de ActEvo nu mai este de actualitate de foarte mult timp. In acest moment uleiul recomandat de catre BMW pentru toate boxerele, pana la K50, este 15W50, semisintetic, culmea cu aditiv JASO MA2. Asa ca, din punctul meu de vedere, alegerea unui ulei mineral poate avea doar ratiuni economice. Nu vad de ce sa se foloseasca un asa ulei, eventual si 10000 km, cand pe piata sunt variante mult mai bune, mai potrivite. 15W50 de o calitate cat mai buna, sintetic, mi se pare alegerea potrivita. Simeringurile nu vor fi atacate de un ulei sintetic. Spre exemplu, simeringurile de supapa care sunt folosite la R1100 R sunt folosite si la S1000 RR....
  2. "recomand obligatoriu MINERAL si 20W50" ? Imi poti spune de ce?
  3. Modulul DWA (alarma) este de 2 feluri: contine sau nu contine modul RDC ( presiune in anvelope ). In cazul in care ai RDC, atunci trebuie sa comanzi o alarma care sa contina modulul RDC si sa o codezi in consecinta, respectiv sa reinitializezi senzorii din roti. NU vei avea telecomanda la alarma.
  4. Poate nu reiese atat de bine din poza, insa nu a fost supraincalzit si suprafata este afectata. Este necesar sa fie inlocuiti cand valorile sunt depasite. Tot ce doresc sa subliniez este ca sustin sa se puna distantieri noi, in special avand in vedere ca nu costa chiar o avere.
  5. A aparut nuanta de albastru din cauza luminii artificiale probabil. In realitate e o alta nuanta de gri specifica otelului. Este normala nuanta pentru o pastila uzata.
  6. Stanga - distantier nou; dreapta - distantier folosit 27000 km. E posibil sa nu se vada in poza toate detaliile, insa suprafata celui folosit este afectata.
  7. 3160 lei, cu tot cu butuci Celelalte variante vor implica si alti suporti, deci costuri suplimentare.
  8. In principiu, va fi nevoie sa desfaci ambreiajul si sa masori uzura componentelor. Anunta-ma dupa ce se desface ambreiajul. In cazul in care nu ai mai facut asta pana acum, du-te la un service.
  9. Senzorii RDC sunt in dreptul valvelor. Sunt similari ca dimensiuni cu cei folositi la turisme. Daca ii atentionezi inainte, nu ar trebui sa fie probleme.
  10. Salut! Cati km are la bord motocicleta? Din cunostintele tale, a umblat cineva la ambreiaj? Cand ai schimbat ultima data uleiul? Ce tip de ulei ai pus? Maneta are joc liber 3 mm la capat? Tija de actionare a ambreiajului are joc liber la capat 0.1-0.15 mm?
  11. Eu am gasit la una 5 sutimi dupa ce au fost folosite 50000 km. Istoria ei este ca la 40000 km nu a fost nevoie de inlocuire; s-a uzat accelerat in 10000 km. Asta e unul din motivele pentru care evit sa refolosesc pastilele uzate. Nu stiu daca dupa rectificarea lor este din nou tratata suprafata. La urma urmei nu costa o avere o pastila, soseste relativ repede; nu cred ca este un deranj atat de mare sa stea o motocicleta in asteptarea ei 4-5 zile.
  12. La Boxer DOHC nu exista tacheti metalici de tip pahar; riscul de deteriorare al suprafetei superficiale durificate a distantierilor este destul de mare din punctul meu de vedere dupa un anumit rulaj. Daca se pun distantieri care au folositi 30000 km (de exemplu) pe un alt motor, este posibil sa fie din nou nevoie de ajustare in 5000 km.
  13. In cazul in care este nevoie de reglaj, fie te intorci pentru inlocuire, fie lasi motocicleta la atelier pana cand sosesc pastilele, In general, apare nevoia de reglaj dupa 30000 km, insa asta nu este o regula. Este posibil sa fie nevoie de reglaj chiar la primii 10000 km. Oricum, faceti verificarea asta. Este foarte important ca fluxul de gaze sa fie corect. Am avut clienti care au ramas foarte surprinsi de cum se comporta motorul dupa ce doar 3 supape au fost ajustate.
  14. Dimensiunile sunt intre 4.6 mm si 5.7 mm, in diviziuni de 0.05 mm. Costa aproximativ 25 lei bucata. Daca iei in calcul 8 supape pentru fiecare motor, ar trebui 23*8=184 pastile de raglaj pentru a acoperi toate posibilitatile. Asta inseamna ceva mai mult de 1000 euro blocati. Eu le comand, dureaza 4-5 zile. Foarte important este sa nu se foloseasca pastile vechi.
  15. @ COObra: Boxer DOHC, in fapt Adventure fabricat incepand cu sfarsitul lui 2009 ( codul 0470 ) are reglajul de joc termic prin intermediul pastilelor. Ca o paranteza, prima data motorul DOHC a aparut pe HP2 Sport, in cursele de anduranta in 2007, in productia de serie incepand cu 2008, apoi a fost preluat de restul gamei R1200 in perioada 2009-2010, in ordinea R1200 GS, R1200 GS Adv, R1200 RT, R1200 R.
  16. @shpixy: bineinteles! @dexxter: da, insa la DOHC verificarea se face la fiecare 10000 km
  17. Ajustarea se face prin inlocuirea pastilelor; verificarea jocului se face la fiecare 20000 km.
  18. @Dan Nastase: Salut, pretul lor este identic cu al celor pentru modelul cu 1 bujie / cilindru; deci tot 444 lei. Cum am spus si mai sus, se poate verifica lista orientativa pe realoem.com
  19. @ Dan Nastase: Piesa 1 se livreaza cu tot cu bumbii de cauciuc; tot 61 lei ramane pretul. @ red bandit: setul de protectii pentru R1100 costa 444 lei Intr-adevar, protectiile acelea merg pe toate oilhead cu 1 bujie / cilindru @Evol: pretul e identic pentru stanga sau dreapta
  20. Lista de preturi orientativa poate fi consultata la http://realoem.com/bmw/select.do?kind=M&arch=0. Orientativa fiindca preturile de acolo sunt pentru o alta piata, sunt in alta moneda si contin alte taxe. Pentru situatia actuala, pretul de pe realoem este conform cu realitatea din Romania. Pentru a dovedi,am atasat o oferta de pret. document.pdf Toate astea fiindca mi se pare normal ca anumite piese folosite sa fie vandute cu pretul lor real, corect. Din punctul meu de vedere, piesa asta, in conditiile in care este folosita, nu valoreaza mai mult de 20 lei. Dar repet! Fiecare are dreptul sa vanda ce doreste, cu cat doreste!
  21. o protectie noua costa 61 lei. dar fiecare plateste cat vrea pentru piese uzate.
×
×
  • Creează nouă...