Sari la conținut

suzuki_pill

Membru
  • Număr conținut

    420
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de suzuki_pill

  1. vb de gsx-r sau de comuniste<recunosc ca planeta 5 a mea care o mai am nu are reglaje la fuca si da mere si pe viraje>

    nu e vorba de comuniste ,sunt motoare cat de cat noi cum e kawa z750 pana in 2006 , hornet ,triumph speed triple 2005 astea doar cateva pe care le stiu ca le-am avut eu ,dar sunt mult mai multe .

  2. daca esti din bucuresti te ajut eu sa-ti setezi suspensia. sunt f multe chestii de care tr sa tii cont, deaceea nu-ti pot explica aici.

    si inca ceva

    cum drkku setati voi ca in manual ca acolo iti da doar un exemplu de setare<cum a iesit din fabrica>dar la livrarea mobrei dilaru este obligat sa-ti seteze suspensia pt tine.

    suspensia tr obligatoriu reglata chiar daca mergi toata ziua pe strada , gropi etc. si nu uitati ca in manualul de rep spune f clar sa se schimbe uleiul din furca la 2 ani<multi zic ca daca nu am probleme nu umblu acolo>

    sa nu uitam ca foarte multe modele de motociclete nici macar nu au telescoape reglabile, aia ce fac? nu se pot da?

  3. ]

    nu-ti pot raspunde la asta pt ca nu stiu ce ulei a avut mobra in ea cand am luato, dar un lucru e sigur; intre modelele de ulei <soft,medium,hard sau intermediare este o diferenta sesizabila<nu tr sa fii f meserias sa vezi ca lucreaza altfel>, acum vascozitatea o alegi in functie de greutatea ta, a mobrei, de uzura suspensiei , de temp exterioare<o medie a zonei>si binenteles de carosabilul pe care o folosesti<circuit, sosea normala sau bucuresti>

    tu ai 78kg, eu am 90, altul mere mai mereu cu pasager si au inpreuna 150kg. toti putem mere pe aceiasi mobra cu aceleasi setari fara probleme, dar in viraje se va simnti diferenta<aici as vrea sa spuna si cei care au fost pe circuite si au incercat mai multe setari sau au facut schimb de motoare intre ei daca au simntit dif>

    pai exact ce spuneam pt circuit trebuie setari speciale ,si nu cu o medie de temperaturi reglajul de face la termometru sa zic asa la temperatura din momentul cursei ,dar pentru mersul pe strada o reglare a arcurilor in functie de greutate e cam suficienta .desi cand ai luat un pasager si asta sa dus....

  4. Nu sunt chiar atat de afon in electronica...

    Din ce stiu eu magnetoul debiteaza tensiune alternativa , deci imi trebuie si o punte redresoare dar... ce fel de releu imi trebuie pt ca nu am nevoie de curent de excitatie daca este cu magneti permanenti

    pai tu vrei sa pui un bec nu ?problema ta nu e sa redresezi curentul alternativ ca becul merge ori e curent continuu ori alternativ ,problema e stabilizarea tensiunii la 12 v ,ca magnetoul tau in turatii mari scoate si peste 60 v,deci doar o punte redresoare nu cred ca te ajuta...

  5. Dupa cum spune si numele topicului , am si eu o problema

    Mi`am luat anul acesta o mobra numai sa ma dau pe dealuri (aprilia tuareg 125) , am dat cat mai mult jos de pe ea pt a o face mai usoara, printr`e care si instalatia electrica care nu era functionala. Acum mi`a venit sa ii pun un far in caz ca ma prinde noaptea pe undeva.

    Din vechea instalatie a mai ramas doar magnetoul si CDI`ul..

    Ce as putea sa fac pt a monta acest far fara sa ma complic prea mult ?! Am inteles ca magnetoul poate debita tensiuni mult prea mari pt un bec de 12v..

    Sper ca nu ma sfatuiti sa pun bec la 220 :angryfire:

    motorul e cat se poate de nepotrivit pt dealuri dar ma rog... iti trebuie un releu de incarcare care va tine tensiunea la 12 -14 v si un acumulator cat de mic nu conteaza , dar deja asta inseamna sa te" complici destul de mult " .....sa nu mai vorbim ca trebuie si legate cum trebuie...

  6. m-a interesat s ma intereseaza mult modul in care se seteaza suspensiile, pre-load-ul am inteles cum se seteaza si l-am setat pe greutatea mea dar revenirea si compresia le-am setat dupa manual pentru ca nu am inteles cum se face, mentionez ca am un gsxr 750 k1. imi poate explica cineva cum se fac celelalte setari?

    in mod normal ar ajunge setarile date de manual ,acum ca cineva sa explice cum se fac setarile care le vrei tu este aproape imposibil ,pentru ca sunt prea multe variabile , depinde de uleiul folosit ,temperatura de afara ,tipul "pistei" pe care vei vrea sa rulezi motocicleta si ce anume doresti tu sa obtii de la aceste setari ..... acum voi ma puteti contrazice dar setarile speciale au rost doar pt sportul de peformanta pt cei ce se lupta cu sutimile de secunda .

  7. ,parca vad cum vin italienii sa cumpere mobre de la noi,

    italienii nu vor veni ,am inteles ca la ei e un fel de taxa ,ca la noi la masini ,pt motoarele aduse din afara italiei si nu e rentabil .

    eu urmaresc de cativa ani preturile ,de vreo 2 ani a inceput si la noi sa scada mult preturile mai ales decembrie -februarie ,dar sa stiti ca din martie in colo vor creste din nou ,bine tot ieftine vor fi in comparatie cu italia sau germania ,sa nu mai vorbim de franta ,dar vor creste .anul trecut pe vremea asta aveam un cbr 600rr 2007 ,am incercat din greu sa il vand dar nu am primit mai mult de 4500 pe el ,am renuntat si primavara am reusit sa il dau foarte repede cu 5mii.

  8. Foarte posibil sa fie surubul care prinde tija de inox ce tine teava amortizorului sa nu iasa din jamba, atunci cand culiseaza. La furca mobrei mele suruburile sunt identice la ambele jambe, deci s ar putea sa fie si la tine la fel.

    ar fi trebuit sa iasa tot uleiul pe acolo......

  9. Am o honda CBR125R veche de 3 ani. Vara nu are nici o problema. Cand temperatura coboara sub 15 grade o pornesc cu greu. In manual scrie ca trebuie sa trag socul, iar dupa ce a pornit motorul sa-l imping astfel incat turatia sa fie 2-3000 rot /min. Problema este ca socul meu nu influenteaza deloc turatia. Pentru a o porni trag socul si accelerez puternic imediat dupa ce a pornit motorul. Daca nu fac asta se opreste. :) Exista o tija care leaga socul de acceleratie asa cum e la carburatorul de Dacie veche?

    da, exista un cablu ,verifica sa actioneze cum trebuie

  10. Manual de utilizare am cautat si eu dar am gasit doar de 2006 dar nu mai stiu de pe ce site...I-am dat pe google...dar nu mi se pare ca as avea nevioe de el. Eu pe cel de service chiar il folosesc in comparatie cu cel de utilizare.

    Oglinzile cu semnale nu mi se pare ca dau bine pe motor, in plus ca firele de la semnalele de pe oglinzi atarna pe langa bratele de la oglinzi si mi se pare inestetic. Macar daca erau bagate cumva prin ele ca la semnalizari sa nu se vada... parerea mea..... :)

    chiar ,oare unde ai vazut oglinzi cu semnale si cu firele pe afara?chiar si cele mai proaste oglinzi de prin piete au firele bagate prin brate ,.....

    oglizi bunicele si care sa fie anume pt un fiecare tip de moto in parte cauta pe louis

  11. am remarcat ca nu exista un topic pe tema asta, sau de fapt eu nu l-am gasit.

    Eu sunt proaspatul detinator al unui R1 din 2003, si as fi curios sa discut cu lumea diverse probleme legate de tipul asta de motoreta.

    post-14271-1209240558_thumb.jpg

    nu sunt legate niciunde(la celalalt capat),sunt pentru scurgere

  12. Nu mai stiu unde am citit trebuie sa caut revista din cate tin minte era mai grea k8, nu stiu ex, dar scriu totusi era ceva degenul 163 k2 si 165 k8 fara nimic in ele inclusiv ulei in motor, oricum caut si ma uit ca sunt foarte curios, dar un lucru nu pot sa uit cand radea de mine pritenul meu care are k2 ca a lui este mai usoara.

    Este cu totul alta motocicleta desigur alt centru de greutate alte unghiuri de acolo vine si iluzia ca este mai usoara.

    Mesaj completat

    Oricum pentru mine 01 -03 sunt adevratele motociclete cam de la toate marcile fara kawa(scuze) desigur, astea noi sunt foarte compacte si fragile, cum o atingi putin cum "s-a julit"

    pai daca le acostezi cu borduri ,garduri ,si alte alea ,normal ca s-a julit

  13. Multumesc inca o data de sfaturi.

    colegu` s@rpe tare presa de rulmenti :).

    Inca o intrebare, in manualul de reparatii una din etape este demontarea etrierilor, nu pot sa scot roata fara sa-i "dau jos" sau este altceva? Daca nu calc frana in timpul cat roata este scoasa nu vad unde este problema, sau este o smecherie undeva?

    sar putea sa iti dea janta in etrieri cand vrei sa o scoti ,si chiar daca poti sa o scoti ,cand o pui la loc te vei chinuii cam mult si sar putea sa trebuiasca sa ii dai atunci jos ,deci mai bine ii desfaci de la inceput.

  14. @dan wolf-... ca sa ii poti scoate mai usor, nu te sfatuiesc sa folosesti vreun dorn sau surubelnita mecanica, eu am incercat mult si bine aceasta metoda si nu prea da roade...cel mai bine iei diametrul interior al rulmentului si cauti la depozitele de materiale constructii un CONEXPAND (diblu beton) cu dimensiunea exterioara cat mai apropiata cu cea interioara a rulmentului. dai discurile de frana jos( e bine sa faci semne pe ele, ca mai apoi sa le pui in aceasi pozitie), introduci conexpand-ul 'in' rulment, avand grija sa nu il introduci prea mult ca sa nu prinda si distantierul, apoi strangi piulita acestuia ca sa se blocheze pe rulment. dupa ce ai blocat conexpand-ul cauti platbanda, cornier ce ai tu la indemana si dai o gaura cat sa intre pe tija filetata a conexpand-ului si doi 'butuci de lemn' pe care sa ii asezi intre janta si platbanda...sper ca intelegi 'metoda', voi posta si o poza gasita pe net dupa care m-am inspirat si eu....

    e buna metoda dar de ce sa dai jos discurile?acele bucati de lemn pot fi puse si f apropiate fara sa apese pe discuri in partea libera

×
×
  • Creează nouă...