Sari la conținut

UrsuCarpatin

Membru
  • Număr conținut

    49
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de UrsuCarpatin

  1. Bai, tu esti poponar !!! Frumusete interioara.... auzi la el... Ba ! 99% din lume zice ca a fost un mare kkat si te gasesti tu sa sari la ei. Spune-ti parerea si nu ataca ceea ce au spus altii, ca-ti rupem rozeta. Bulangiule. <small>--- Mesaj completat în 17 Mar 2008 17:01 -------------</small><br/> Foarte bine spus. <small>--- Mesaj completat în 17 Mar 2008 17:03 -------------</small><br/> Ba Reverse... (uite ca acum observ ca te cheama "reverse", deci am intuit bine ca esti bulangiu, adica pe invers). Nu tu hotarasti, ma poponarule, cine pleaca si cine ramane. Calmeaza-te, ca-ti rupem rozeta, ti-am zis !!!
  2. Bai, da' esti jale la gramatica limbii romane... Dar... tu sa fii fericit. Si nevasta-ta.
  3. Cum ti-am zis si in PM, stickerele originale AU CULOARE DE FOND. Astfel, daca la vopsire culoare difera cit de putin de cea originala (si nu are cum sa difere), stickerele originale o sa arate ca porcu'. Asa ca hai sa tinem legatura si sa apelam ca astia care fac stickere pe suport transparent (imprima modelul dorit de noi pe folie transparenta). Atasez 2 poze de DUPA vopsire.
  4. UrsuCarpatin

    Ture Moto

    Dati si voi un semn cand mai veniti prin Sighisoara, sa venim si noi sa va salutam.
  5. Hai ca esti tare, bre. Da' ce-ti veni nasule sa torni 5 prichindei ? Nu stii s-o scoti la timp ? Glumesc... Mi-a placut comentariul tau.
  6. Ma bag si eu... daca vom fi destui... Dati-mi PM daca e sa se faca.
  7. Copii !!! Cotele de prima difera de la firma la firma, asa cum ati spus si voi. Dar diferentele sunt mari in fucntie de RISCURILE ACOPERITE. Cota de 3.5% de care zicea careva ca o are la ASTRA, in mod sigur ii acopera doar o o parte a riscurilor, presupun o parte neinsemnata. In general, cotele de prima sunt mari la motociclete, fiindca si riscurile sunt mari. La firma mea, de exemplu, cota de prima pentru motoare noi este 9.9%, la motoare cu an vechime 10.45%, motoare de 2 ani vechime 11% si asa mai departe. La motoare de 12 ani vechime, cota de prima e 20.9%. Deci.. scump. Unde mai pui ca fransiza in caz de dauna e de minim 15% sin suma asigurata.
  8. Si daca ai citit manualul de ce naiba mai intrebi prostii, ca fraierul ? Scoate-i bujiile si da-i la automat de cateva ori. Daca e benzina in cilindri o sa zboare afara.
  9. Mai baieti, am citit cu interes topicul fiindca sunt direct interesat. Mie TA-ul mi-a facut o mare surpriza. La cat e de vaca ma asteptam sa se preteze la asfalt si la maxim un drum forestier fara cratere prea mari. Am fost surprins insa cand bagandu-l prin padure, fara drum tasat, ba chiar prin noroi afanat, crengi de copac, frunze afanate... si-a facut treaba si m-a adus acasa. E adevarat, nu e usor sa-l tii cand se baga prin mocirla (e greu baiatul, desi e puternic), dar daca ai un pic de vointa tii pasul cu bazaitoarele de cross. La asfalt.. exemplar. I-am dat 190 km/h si mi-a fost frica sa-i dau mai mult. Putere incpe sa aiba imediat dupa 1700-2000 de ture, iar cand ajunge la 5000 iti vine sa-l pupi pe ambreiaj pentru ceea ce stie sa faca. Si eu am avut EXACT aceeasi dilema, sa iau TA600 sau BMW-F650. Nu regret nicio secunda ca am luat Honda.
  10. Vand talon de Hoinar (pe bune). Talonu e de tip vechi. Hoinarul nu mai exista nici macar in amintire, dar talonul da... si platesc impozit la primaria ca fraierul. Daca nu gasesc unul sa-l cumpere, il radiez.
  11. Am o intrebare.... N-am mai fost niciodata la SMAEB si de asta v-as intreba daca expozantii mai si vand din marfa expusa. As face drumul pina la Bucuresti (din Ardeal) mai ales ca sa-mi pot cumpara cate ceva echipament. Deci ? Am ce cumpara de acolo ? (cizme, coburi...)
  12. Boaba ! Se pare ca ai dificultati la citire. Libertatea ta se termina acolo unde incepe linertatea mea. Adica atunci cind deranjezi mai mult de jumatate din cei din jurul tau, atunci te afli ilegal in arealul de libertate al celor pe care-i deranjezi (si vei fi indepartat). Cind din 10 insi care au un anumit scop, 6 vor intr-un fel si 4 vor intr-altfel, cei 4 vor face ca ceilalti 6. Ei, la intruniri, cei care tureaza fiarele la 2 noaptea nu sint 4 din 10 ci 2 din 100, iar in cazurile astea.. aia 2 zboara.
  13. Foarte bun topicul acesta... Adi P spunea ca nu e usor deloc sa organizezi o intrunire. Mai mult ca sigur asa este. Insa se pot elimina cu usurinta manifestarile mentionate de ceilalti tovarasi. Fara motoare turate toata noaptea, preocupare pentru admiterea de comercianti suficienti ofertanti de mancare, multe concursuri care se se desfasoare mai mult decat 30 de minute pe parcursul celor 3 zile etc. Faptul ca unele trupe nu stiu sa comunice cu publicul nu e vina organizatorilor. Organizatorii nu ar trebui sa se indeparteze de ceea ce ar trebui sa insemne o intrunire, adica o manifestare din care nu trebuie neaparat sa faca avere, ci sa-si amortizeze cheltuielile si sa ramina cu un profit de bun-simt, ca sa mai aiba chef si anul urmator. Eu sint motociclist "adevarat" doar de anul trecut (am avut toata viata motoare, dar doar de anul trecut am trecut la motocicleta si la spiritul care sint necesare pentru a ma numi motociclist), insa am participat la intruniri si mi-am format o imagine. Principala problema a noastra e ca nu ne respectam unii pe altii. A tura motoreta in miez de noapte e o dovadaclara de nepasare fata de cel din cortul de linga tine. A te plimba beat printre corturi, e de asemenea lipsa de respect fata de ceilalti. Problema mare nu este neaparat organizarea proasta, ci imbinarea nefericita intre organizarea proasta si nesimtirea unora din noi. Ceea ce trebuie sa preocupe organizatorii este instituira unor reguli minime. Spun minime, pentru ca prea multe reguli ne vor priva de acea libertate inspirit specifica motociclistilor. Totul e ca organizatorii sa fie deschisi la ceea ce spunem noi si sa ia ce-i bun din toate. Ar fi incorect sa-mi dau cu parerea despre cea mai reusita si cea mai nereusita intrunire de anul trecut, dar ceea ce a spus Pavel in primul post e adevarat, unii au tintit doar profitul, in timp ce altii s-au preocupat ca intrunirea sa iasa cit mai bine... Astept cu nerabdare sa ne intilnim. --- Mesaj completat în 26 Feb 2008 08:56 ------------- Bai nene. La intruniri nu vin doar defecti. Greutatea intrunirilor e data de participarea celor ca Pavel sau ca ceilalti dintre cei ce au scris aici, care simt ca-si pot simti spiritul mai liber, macar timp de 2-3 zile. Astia de care zici tu, adica cei care tureaza fieru', care borasc pe cortul tau, care.. care.. care, ei, astia ar trebui aruncati afara. Placerea unei intruniri consta in a cunoaste tovarasi noi, a "povesti motociclete", a asista sau a participa la jocuri relaxante si de ce nu, a bea o bere in relaxare... Exaltatii care se menifesta in afara unui minim de respect fata de ceilalti, vor fi dati afara. Inclusiv tu, daca nu esti in stare sa pricepi ca libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea mea. --- Mesaj completat în 26 Feb 2008 09:08 ------------- Frumos ce spui, dar ai omis niste amanunte neinsemnate: UNDE dormi, CE si UNDE maninci (tu si inca 300 de oameni), CE faci in afara de a merge pe sosea ? Mai screme-te un pic si vino cu ceva posibil...
  14. Bai frate, da' esti jalnic la limba romana.... Despre problema ta, iata raspunsul: s-a stricat defectu', frate !
  15. Asa cum stim cu totii, inainte de schimbul de ulei la masina, se poate adauga o conserva cu ceva aditiv in ea, care curata (probabil) motorul si odata cu eliminarea uleiului vechi, motorul ramine mai curat pe dinauntru... (eu am folosit la masina chestia. Practic se adauga chestia aia,se lasa motorul sa mearga 10-15 minute si se da drumul la ulei). Ei, la motociclete se poate practica treaba asta ? Ati folosit careva asa ceva ? Dupa golirea uleiului de anul trecut o sa bag Motul 300V 4T Factory Line si n-as vrea sa-l bag degeaba, ca stim cu totii cit costa...
  16. S-a trezit si L.U.V. asta sa dea din gura. Topicul nu e imbecil. Imbecili sint aia care care se gasesc vorbind fara sa-i intrebe cineva, ceva. Daca nu te intereseaza ce se discuta sub topicul asta, cara-te si lasa-ne sa vorbim despre ce ne intereseaza. Astia ca tine ar trebui exclusi definitiv de pe forum.
  17. Oamenii vor sa te ajute, iti dau solutii, iar tu, amaratule, te dai cunoscator. Evacuarea inseamna galerii. De "galerii de evacuare" ai auzit ? Galeriile sunt cele care ies din motor si merg pina la tobe. Tobele sunt tobe, iar galeriile galerii. Sistemul de evacuare inseamna tot, de la iesirea din motor si pana unde se termina toba si incepe lumea din spatele motoretei tale. Eu nici acum n-am inteles ce vrei sa lustruiesti. Cred ca nici tu nu stii foarte precis...
  18. AlexM, Iti trimit mesaj privat in care te rog foarte mult da-mi numarul de tel. la care te pot suna. Multumesc.
  19. Dragi prieteni, Am cumparat un lant Regina care trebuie inchis prin tesirea bolturilor zalei de capat. Stie cineva daca in orasele din jurul Sighisoarei (Tg. Mures, Sibiu, Brasov, Odorhei, Medias) are cineva o presa speciala cu care se capuiesc bolturile zalei de capat ? Va multumesc.
  20. Dragi prieteni, Am cumparat un lant Regina care trebuie inchis prin tesirea bolturilor zalei de capat. Stie cineva daca in orasele din jurul Sighisoarei (Tg. Mures, Sibiu, Brasov, Odorhei, Medias) are cineva o presa speciala cu care se capuiesc bolturile zalei de capat ? Va multumesc.
  21. Curata alama total cu flexul si sudeaza apoi cu argon. Alamirea tine la piese care nu sunt supuse solicitarilor variabile. Cum zicea prietenul nostru mai sus, te trezesti ca-ti crapa cadrul in mers si tre' sa ne deplasam cu totii la inmormantare. Eventual, daca poti cracana destul de mult ruptura, baga pe interior un segment de teava al carei diametru exterior e cu citeva zecimi mai mic decit diametrul interior al tevii care ti-e rupta. Prin sudura se prinde si dublura interioara si astfel ai o imobilizare mai trainica. Du cadrul la orice service auto si se rezolva usor, ca aia au scule si tot ce trebuie...
  22. A iesit dupa 3 zile de spray si ciocaneala. Multumesc tuturor.
  23. Am cartea tehnica si in carte nu arata sa fie si alte filete. Axul se invarte in gol relativ usor, dar de iesit nu iese. Dau cu spray si curge rosu de pe acolo, deci e ruginit la greu. Teama mea e ca dand cu ciocanul in halul in care e nevoie sa dau, nu cumva sa loveasca furca in blocul motor si sa-l sparga. Partea nasoala e ca probabil si bucsele de plastic de pe furca amortizeaza loviturile si de asta nu-si da drumul... --- Mesaj completat în 03 Jan 2008 22:07 ------------- M-am uitat si la bujii. Sunt NGK. Sa le desfac ? Se pot curata cum se curatau pe vremuri bujiile la Dacie ?
  24. E nasoala treaba. Nu iese axul. I-am dat spray, l-am batut de l-am omorat cu dorn de bronz si nici nu misca. Ma tem ca daca bat mai tare loveste in blocul motor si-l sparge.
×
×
  • Creează nouă...