Sari la conținut

Hyadum

Membru
  • Număr conținut

    171
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Hyadum

  1. Salut! Ori posesorii de Xmax nu stau pe forumuri, ci doar se plimba, ori nu a gasit nici unul acest topic. Din cate vad eu pe strada, sunt foarte multe. Cred ca lumea le cumpara pentru a face naveta, dar descopera ca sunt mai misto de condus decat se asteptau, si le mai iau si la plimbare. Posesor de 300 2017, incantat 100%. Nu este primul meu scuter, am testat si m-am documentat destul de mult inainte sa-l iau, si clar este cea mai buna alegere pentru naveta, dar merge si la drumuri medii. Eu fac cam 6000km pe an doar mers la servici prin oras, si economisesc 1.5h pe zi fata de masina, iar consumul mediu e 3.2%. Spor!
  2. Si eu am cautat T63 de 21/18 si nu am gasit nimic in tara, dar in Germania/UK inca mai exista. Doar ca ajunge la pret destul de mare pana aici.
  3. Hyadum

    Honda PCX 150

    Trec la un KTM Freeride 350.
  4. Hyadum

    Honda PCX 150

    Update: 13.200 km PCX-ul a ajuns la o casa noua. Noul proprietar o sa continue povestea aici, daca considera util.
  5. Vad ca nu a zis nimeni nimic despre asta, de ce nu incerci o honda forza 300? Eu am PCX de 150, si Forza e cam acelasi lucru, doar un pic mai mare. Inca te poti strecura cu el, consumul e mic.
  6. Hyadum

    Honda PCX 150

    Update 12.000 km Dupa 4 ani, a aparut prima problema: mi s-a ars filamentul de pozitie de la stop (e bec dublu, stop pe frana inca mergea)! In rest totul merge perfect, indiferent de anotimp sau daca sta degeaba peste iarna. In continuare un plin costa sub 30 lei, si ma tine o saptamana si jumatate. Englezii au postat un filmulet: [yt] [/yt]Ca sa fac niste calcule, in fiecare an am scutit 132 de ore fata de mers cu metroul si 561 ore fata de mers cu masina la servici. Ca si costuri, am salvat 180 lei pe an fata de transportul in comun, si 3690 lei fata de mersul cu masina. In caz ca mai are cineva nevoie de argumente
  7. Hyadum

    Honda PCX 150

    Hmmm nu stiu de ce nu am mai primit alerte pentru posturi noi in acest topic. Amortizoarele le-am luat de la powerbypcx.com dar este site exclusiv pentru PCX, diferite generatii. Avantajul este ca mi-au venit direct la adresa, fara taxe vamale sau sa stau la coada la posta. Ca si preturi nu stiu, pentru ca eu l-am luat nou de la Honda. Din cate am vazut, se gasesc si pe la 1500 euro mai vechi, pana pe la 2500 euro mai noi. Cu 3000 deja iei ultima generatie. Update: 10.000km! Cu amortizoarele YSS a mai crescut confortul si stabilitatea, cele stock sunt foarte moi si nu prea fac fata la denivelari. Am mai schimbat si lichidul de frana, am aerisit circuitul si feedback-ul a revenit la normal (franele aveau fade, fara sa fie placutele tocite, lichidul se facuse maroniu si avea bule de aer). Nu au aparut probleme mecanice, si merg cu el zilnic, doar prin oras. » Post actualizat in 02 Aug 2016 14:51
  8. Hyadum

    Honda PCX 150

    Update: 9000km La 8000 am facut a 2-a revizie, la care am schimbat si bujia pe langa ulei si filtru. Pana in 10mii o sa schimb si lichidul de frana, ca deja s-a colorat. Mi-am comandat si placute de frana, just in case. Luna viitoare schimb amortizoarele spate, am comandat din Thailanda YSS Z-Series Gas Black Adjustable. Lumea zice ca e diferenta mare fata de cele stoc.
  9. Hyadum

    Honda PCX 150

    Update 7500km: Dupa o iarna in care nu prea l-am pornit, i-am bagat doar benzina noua si a luat-o imediat, fara ezitari. L-am tinut in casa la temperatura constanta si nu s-a descarcat bateria. Daca tot e cald, am inceput sa merg cu el zilnic.
  10. Hyadum

    Honda PCX 150

    Update 5000km: In curand fac 2 ani de cand l-am luat pe al meu, si am facut doar 5000 km. Am mers doar in oras, la servici si inapoi. In continuare imi consuma pana in 2.5l si economisesc timp si bani. Pana la urma, daca il tin vreo 5 ani, imi recuperez investitia initiala (multi se plang ca e foarte scump). Ajung mai repede decat cu metroul, si aproape la acelasi pret. Nu am schimbat pana acum decat uleiul si filtrul de aer. Nu am avut nici un incident sau defect, l-am pornit in fiecare luna iarna si nu e nevoie sa ii scot bateria, porneste din prima.
  11. Hyadum

    Honda PCX 150

    2500km, din care 1500km doar mers la servici anul asta
  12. Hyadum

    Honda PCX 150

    Da, zapada nu a fost foarte mult timp, dar a fost frig si umed, iar eu m-am operat la nas in toamna, si inca nu l-am scos de la hibernare. Astept o medie peste 15 grade ziua ca sa ies Si gata, am inceput si eu sezonul!
  13. Hyadum

    Honda PCX 150

    Pai, in gaura ei, sub filtrul de aer, pe scuter. Nu mai postam daca o scoteam si o tineam in casa
  14. Hyadum

    Honda PCX 150

    Update de iarna: Iarna-i grea, omatul mare, semne bune anul are: PCX-ul porneste la prima cheie dupa ce a stat 3 luni nepornit
  15. 4.5, 6, 4.3...mi se par cifre foarte mari pentru un scuter de 250. Atat consuma si un SS de 600. Mie scuterul imi ia 2.2-2.3 in oras.
  16. Hyadum

    Honda PCX 150

    Probabil te referi chiar la asta: http://www.motoshopitalia.com/product_info.php?products_id=8491&marca=m1&modello=PCX%20150 Mi se pare foarte scump 280 euro, in conditiile in care pe alte site-uri exista la 135: http://www.bikerzbits.com/yss-shock-absorber-pcx-125-150-g-euro.html Transportul este 26 euro pana in Bucuresti.
  17. Hyadum

    Honda PCX 150

    Interesant. Asta ma gandeam si eu, sa vad cum fac sa schimb suspensiile. Am ajuns si eu pe la 1100km, si o sa fac prima revizie (care se pare ca e gratis ). Noi am luat deja uleiul original Honda din vara, asa ca in afara de verificari nu ar mai fi nimic de facut. Pana acum toate bune. Media la consum pe 1000km este 2.27. Stefan, tu ce modificari i-ai facut, si de unde ai comandat piesele? Pentru amortizoare am gasit doar din Thailanda, cu 135 euro fara transport. Si nu stiu cat de incredere sunt site-urile alea.
  18. Hyadum

    Honda PCX 150

    Am ajuns si eu la aproape 500km Am inceput sa cresc viteza, si se simte si la consum, si la vant. 2.6% in conditiile de mers doar prin oras, la orele de varf. Sa vedem dupa prima revizie, cu uleiul nou cum o fi.
  19. Hyadum

    Honda PCX 150

    Erata: nu scrie nicaieri, dar se pare ca din momentul in care clipoceste ultima liniuta la rezervor, mai are 1l. Cam mult as zice eu pentru o rezerva, dar banuiesc ca sunt niste reglementari, sa mai ai 50km, ca la masini. Deci 240km cu 5l. In legatura cu amortizoarele, daca le schimb doar pe cele pe spate, ca sunt usor de scos si pus altele, se simte diferenta, sau trebuie sa caut si alta furca? Nici nu stiu daca exista furca cu amortizoare aftermarket pentru PCX.
  20. Hyadum

    Honda PCX 150

    Da, si mie mi-ar fi placut, dar cred ca mai mult estetic, discul spate. Orice vehicul franeaza 70% fata si 30% spate, iar 30% din 129kg chiar nu are nevoie de disc. Sunt alte chestii care ma deranjaza mai mult, si la 3000 euro ar fi trebuit sa le aiba: - roti ceva mai mari, ca simti orice denivelare - suspensii reglabile, sau ceva mai bune (roti mici+suspensii tari=hard ass pe gropi) As fi dat linistit sistemul idle stop pentru lucrurile de mai sus. Dar totusi, am terminat primul rezervor: 240km cu 6l. Mai mult decat incantat. Iar intretinerea este pe masura. In jur de 100 lei o revizie
  21. Hyadum

    Honda PCX 150

    Am inteles, o sa-i transmit. Dar de ce condoleante, ca inca are si Burgman-ul, si merge cu el in afara orasului. Am mai mers si eu inca 100km si toate bune pana acum. La 210 km inca mai am 2/9 liniute la rezervor, deci am un consum de 2.22l/100km la primul plin
  22. Hyadum

    Honda PCX 150

    Salut! Imi cer scuze, eu inca nu am avut timp sa testez cum se cuvine modelul, cu atat mai putin sistemul start-stop si diferentele de consum. Asa este, daca nu faci sute de km pe zi prin oras, probabil diferenta de consum este insesizabila. Cred ca mai mult ma incanta faptul ca 0 rpm inseamna 0 poluare. Bateria este diferita fata de un scuter normal, ca sa faca fata la porniri repetate. Probabil si alternatorul e altul. In rest nu am auzit de probleme la sistemul idle stop, in afara de modelul de 125 din 2011, la o persoana care mergea prin trafic bara la bara doar 5-10km pe zi, si nu avea timp bateria sa se incarce. Colegul meu "aventura" cu PCX-ul, dl. George, a mers aprox 1500km pe el, si are un consum mediu de 2-2.1l/100km, in conditiile in care merge mai mult prin oras, si are aprox 90kg. Eu zic ca este foarte bine.
  23. Hyadum

    Honda PCX 150

    Merci, din pacate din cauza unor interventii chirurgicale am stat in spital si apoi acasa toata luna, si nu am mai putut sa merg deloc. Imi pare rau ca acusi trece vara, si eu am facut doar 120km
  24. Nu este zapada decat pe unele portiuni pe vaile mai intunecoase, peste 2400m. Soseaua este uscata. Ultima data am fost acum 2-3 saptamani. Este deschis tunelul si se poate ajunge la Sibiu, chiar daca pe bariera jos la Capra scrie Transfagarasan: Inchis. Starea drumului: -Pitesti-Arges-Vidraru: foarte prost; -Vidraru-Capra: prost -Capra-Balea Lac: bun -Balea Lac-Sibiu: bun, chiar foarte bun pe unele zone.
×
×
  • Creează nouă...