Sari la conținut

uzunu

Super Membru
  • Număr conținut

    2.131
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de uzunu

  1. Horsehead Nebula (IC434), aflata la 1500 de ani-lumina de Pamant. Forma capului de cal este data de un nor foarte gros de praf, iar glow-ul rosu vine de la ionizarea hidrogenului de catre steaua Sigma Orionis (cea mai luminoasa din dreapta). In stanga sus, steaua Alnitak din centura lui Orion.

     

    45 minute, ISO 800, 8", montura ghidata activ automat, Canon 40D.

    post-25459-1289751099_thumb.jpg

  2. Noi cu cainii, americanii cu cerbii si caprioarele. Hmmmm... Prefer sa dau peste un caine ;)

     

    Am patit-o o data cu o pisica in Pucioasa, la vreo 40 la ora, noaptea. Pur si simplu a tasnit catre roata fata si n-am avut cum s-o evit. Am tras de gaz ca disperatu' sa ridic roata fata si am trecut peste ea. S-a simtit ca o piatra mare. M-am oprit imediat dupa si m-am uitat ce-a patit. S-a zvarcolit de vreo doua ori pe sosea, apoi a rupt-o la goana spre o curte, fara semne vizibile de trauma.

  3. si care-s alea cu decompresor automat....ca si eu am avut niste valori aiurea la un test d-asta de compresie.

    Numai monocilindricele. Toate care au electrostart au si decompresor automat. Cele cu pornire la carja, daca nu au inca o maneta deasupra ambreiajului, au tot decompresor automat.

  4. Mno, eu tot consider tank-cover-ul o pierdere de bani. Transforma formele sexy ale unui rezervor in curbele de bere ale unui zilier cu geaca de piele. Singura chestie practica: poti agata mai usor un tank-bag.

  5. Daaaaaa... si nu. Depinde la ce accesorii ne referim. Si, sa nu uitam, ne referim la BMW. O sa modificata, o pereche de proiectoare, manerele incalzite, chiar si un parbriz touring, astea aduc valoare unei mobre. Rizoame, LED-uri si alte bling-uri, nu.

  6. Intrebare (numai) pentru posesori:

    din necesitate tre sa renunt la al meu naked (inegalabil in oras si pe curbe) pt un sport touring, datorita disconfortului la drumurile lungi.

    Inca oscilez intre k1200rs si 1100xx de la honda, fiind un adept al 4 in linie. ca am putut observa fara a calari la drum lung vreunul, este:

     

    Plusuri xx: putere mai mare (drept, dar toata puterea e concentrata peste 7000rpm. fueling-ul e cel mai bun pe care l-am gasit la o mobra), e mai usoara (probabil, in mers pe curbe se simte ca un VFR 800), fiabilitate mai mare (poate, dar nici Ku' nu sta rau), se poate comporta ca supersport (deh imi place viteza) (mai degraba ca un tourer cu oo foarte mari. motorul e cel mai smooth 4 in linie pe care am mers, iar pana in 7000 l-as putea cataloga chiar ca "bland"), comenzi normale (fata de ciudatele comenzi ale bmw-urilor) (depinde de tine. cu semnalizarea la bmw te obisnuiesti intr-o saptamana dupa care n-o sa mai vrei altceva. I know I do...), cbs (cea mai mare prostie de pe piata. am o intreaga feuda cu CBSu'), dimensiuni mai mici (tind sa cred ca-s cam la fel), 2 tobe una pe fiecare parte - usor de 'updatat' (greutate in plus), piese/consumabile mai ieftine si mai usor de gasit (e un mit ca-s mai ieftine. mai usor de gasit sau care sa vina mai repede pe OEM, asta poate)

    Minusuri xx: lipsa cardan (depinde cat ai de gand sa mergi pe an. sub 20 kkm nu prea merita cardanul), lipsa coburi stock (in sensul ca orice cob/topcase ai pune pe ea arata ca dreq si-i modifica mult comportamentul la drum intins) (nu prea ii modifica ciclistica, dar daca pici si spargi un cob, macar poti sa-ti iei unul nou ieftin), pret de revanzare mult mai mic decat al bmw (XXu' nu e tocmai un motor cautat, a fost surclasat de 'Busa, de asta isi cam pierde valoarea. BMW, in special la boxere, si-o mentine foarte bine)

     

    Plusuri k-rs: protectie mai buna la vant (asa mi se pare), cardan, abs (mare avantaj), coburi integrate/potrivite perfect (superb as spune, unic la bmw) (sa nu fii nevoit sa cauti altele doar), protectie mai buna la vant, pret de revanzare mai mare, amortizor suplimentar de ghidon, parbriz reglabil (sper ca ultimile 2 exista si la rs)

    Minusuri k-rs: 285kg..., dimensiuni, comenzile aiurea ale bmw (dar nu cred ca e o mare drama), cobul stanga e mai mic din cauza tobei, schimbarea tobei este f scumpa iar cea originala se aude mult prea putin (e BMW, e normal, e facut pentru confort la drum, nu pentru Magheru)

     

    As dori niste pareri realiste despre k1200rs, de la posesori.

    N-am calarit K12RS, dar am o experienta de ~600km cu XXu'. Cauta-ti prieteni cu cele doua modele si vezi daca te lasa sa dai o tura cu ele. Eu nu m-am inteles cu XXu' desi, pe hartie, suna a sport-tourer-ul perfect.

  7. Sa tragem niste fum in piept, sa ne calmam. Cu ocazia asta am aflat ca Posta Romana sucks. Pe track and trace vazusem coletul ajungand inca de miercuri in Bucuresti, dar nu s-a obosit nimeni sa ma anunte. Cum nu dadeau niciun semn de viata, m-am dus eu peste ei, moment in care coletul a aparut prin magie. Deci a durat, practic, 5 zile sa primesc coletul prin DHL din Germania. Cum reusesc dealerii Ducati sa aduca piese in 2 luni ma depaseste.

     

    Altfel, pentru toate modelele de Monster 600/750 exista aceeasi curea, 68 de dinti rotunzi. Cea ieftina, de 14E e produsa de Flennor (UK), cea scumpa de 35 e originala Ducati, produsa de Gates (tot UK), cu scris rosu despre care am inteles ca ar insemna ranforsare cu kevlar in loc de fibra de sticla. Cert este ca nu as avea absolut niciun stres sa tin cureaua originala 20.000km cu o intindere la fiecare schimb de ulei, in timp ce pe cea aftermarket as verifica-o la cel mult 1000km dupa ce am trecut de 10.000km si as schimba-o la 15.000. OK, poate chiar suflu in iaurt dupa ce am patit, dar 150 de lei o data pe sezon (la mine cam de doua ori pe sezon, ma rog) chiar nu e o avere. Iar varianta "pana crapa" nu exista. Cel putin in cazul meu am dat de 10 ori mai multi bani decat daca mi-as fi schimbat curelele cand am cumparat mobra.

  8. Is ca orice boxer de 1100. Protectie nu chiar ca la RT ca nu are atata carena, dar poti face o parte din mentenanta mai usor ca nu trebuie sa le dai jos.

     

    Este unul de vanzare in Vatra Dornei :hurt:

    Eh, nu chiar. 1100S are Motronic 2.4 in loc de 2.2 ca la restul de 1100 si are CAN-BUS (parca). Cutia e ceva mai scurta si are 6 trepte. Motorul scoate 98CP si se tureaza putin in plus. In principiu a fost modelul de test pentru mai multe tehnologii pe care BMW le-a introdus apoi la 1150.

     

    Ca si clasa, e in aceeasi cu VFR 800, Triumph Sprint ST (955cc) si Ducati ST4 (916cc). Nu am mers pe 1100S, dar din experienta cu GSu' ma astept sa vibreze mai tare decat toate celelalte. De asemenea, presupun ca are aceeasi livrare perfect lineara a cuplului (perfect plictisitoare daca e sa ma intrebi pe mine, la fel ca la VFR). Ma astept sa le depaseasca pe toate ca longevitate :lol:

  9. Cu 1100gs cu pasager, prima data dau cu cricu pe jos; pana la cutii nu stiu cat mai este ca nu am intors capu :lol:

    Stai linistit, cu gentile laterale originale nu atingi decat daca te dai pe jos. Dadeam cu crashu', atingeam cu bocancul fara scarita pliata si gentile nu s-au zgariat deloc.

     

    Totusi, pana la crash-bar eu nu atingeam cu absolut nimic altceva. Poate la tine era arcul la spate dus?

  10. Maine se ansambleaza, intr-un final, italianca. Ce am inteles eu din toata experienta:

     

    - dealerii Ducati, they suck. OK, baieti buni, dar e inadmisibil sa astept 2 luni+ pentru niste piese. Sau, cel putin, eu asa consider

    - schimbati-va curelele la timp. Intindeti-va curelele la timp. Schimbati rulmentii intinzatoarelor la fiecare schimb de curele. Costa cam 15 lei un rulment

    - am gasit magazin de aftermarket care trimite imediat tot ce are pe stoc, trebuie doar asteptat dupa DHL

    - este foarte naspa sa stai 3 luni fara mobra

    - monster lounge ruleaza fin

×
×
  • Creează nouă...