Sari la conținut

scuteristu

EX+
  • Număr conținut

    83
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Carnet moto din
    am doar B

scuteristu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Am o problema electrica la scuterul meu chinezesc. Nu porneste la automat adica e mort, nu misca deloc. Il pornesc la pedala si nu mai am lumini. Nici la frana, nici la semnalizare. Unde sa caut problema? am observat ca de cand am problema a crescut si turatia de relanti.
  2. La masini am vazut niste fiaturi brava/bravo de prin 97-98 cu motor de 1400 sunt cu 12valve/3 valve pe cilindru. Nu stiu exact daca sunt 2valve pe admisie sau 2 pe evacuare.
  3. Greu de crezut ca un motor de 100 cc in 4 timpi prinde 120 la ora. Pentru capacitatea aia as da o viteza maxima de 90 la ora. In conditii speciale 100 la ora (aplecat peste ghidon si drumul in usoara coborare). 120 nu are cum, pentru viteza asta iti trebuie motor de 200 cc. Referitor la scutere chinezesti, de acord cu tine, sunt bune. Am si eu unul si sunt multumit.
  4. scuteristu

    Delimitari

    Nu stie nimeni despre ce e vorba?
  5. Eu am avut iarna trecuta probleme la pornire. Erau dereglati tachetii.
  6. scuteristu

    Delimitari

    Am o intrebare legata de carburatorul de pe scuter chinezesc. Am citit despre deristrictionare pe http://www.manualz.info/Manuals_pdf/BAOTIA...an_BT50-QT9.pdf si am vazut ca in carburator exista un ac cu 5 santuri iar in unul de santurile alea este pusa o siguranta de tip saiba. Acel ac este actionat de membrana de cauciuc care se vede cand desfaci capacul carburatorului. Ce rol are ansamblul membrana-ac? Eu am pus siguranta de pe ac in santul cel mai de jos daca te uiti cum e pus acul in carburator( cu varful in jos si santurile in sus). Astfel i-am dat acului o pozitie mai inalta. Prin aceasta miscare ,teoretic ce se intampla? Am facut o proba si mi se pare ca scuterul merge ca inainte, nici o imbunatatire. Din fabrica a venit cu siguranta pusa pe santul din mijloc.
  7. scuteristu

    Cub

    uite aici: http://www.lifan.com.ro/50q-2.php http://www.lifan.com.ro/50q-2a.php si la http://www.firstbike.ro/ vezi modelele ACTIV si EXPERT
  8. nu inteleg de ce ai mai schimbat setu daca mergea bine. cine desface motoru daca merge bine?
  9. nu inteleg de ce ai mai schimbat setu daca mergea bine. cine desface motoru daca merge bine?
  10. in principiu se scoate bateria si se depoziteaza intr-un loc ferit de inghet. eu am fost in ianuarie la +2 grade la o plimbare de vreo 100km si nu mai vreau sa repet. Cand am ajuns acasa eram aproape teapan. Mi-au trebuit cateva zile sa-mi revin complet.
  11. motorul merge f bine, stai linistit. Dacia are intervalul de schimb la 15000km (desi ar merge si mai mult), intra 3 litri dar are si 4 pistoane. Eu am controlat recent uleiul la scuteru meu, la 3000km, si pare in stare buna. e de culoare maro (un ulei uzat e negru) si are proprietati de ungere f bune. Uleiul se controleaza astfel: iei de pe joja o picatura de ulei si il pipai intre degete, daca il simti unsuros, mai merge. E o risipa sa schimbi uleiul la 1000km. Un ulei degradat e negru si se simte la pipait.
  12. eu zic ca merge peste 5000km. Ca sa pastrezi motorul in stare buna, conteaza ca pana se incalzeste motorul sa-l lasi mai usor. Dupa, poti sa-i dai forja cat doresti. Un alt aspect de care sa tii cont este sa nu-l supraincalzesti. Asta se poate intampla daca urci un deal mai mare, fara pauza, cand e cald afara. La drum intins cu acceleratia la maxim nu se supraincalzeste.
  13. eu zic ca merge peste 5000km. Ca sa pastrezi motorul in stare buna, conteaza ca pana se incalzeste motorul sa-l lasi mai usor. Dupa, poti sa-i dai forja cat doresti. Un alt aspect de care sa tii cont este sa nu-l supraincalzesti. Asta se poate intampla daca urci un deal mai mare, fara pauza, cand e cald afara. La drum intins cu acceleratia la maxim nu se supraincalzeste.
  14. eu in scuterul meu am pus ulei mineral 15w40. L-am luat din hipermarket cu 12 lei. Am facut deja vreo 3000km cu acest ulei si ma gandesc deja sa-l schimb. desi ar mai merge inca, nu e degradat.
  15. Bre atunci si scuterul meu e conceput de honda, si e facut in china. La fel si gopopul de 22 de milioane e dupa un model honda si e facut in china. Merita sa dai in plus vreo 12 milioane doar pentru a avea sigla peugeot pe scuter?
×
×
  • Creează nouă...