Jump to content

vlad_cozma

INACTIV
  • Content Count

    47
  • Joined

  • Last visited

About vlad_cozma

  • Rank
    Incepator

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sacele
  • Carnet moto din
    2001
  • Motocicleta
    Aprilia Red Rose 125
  • Numar Moto
    BV-40-ELI
  • Club
    "na-m"

Profile Fields

  • Motociclete detinute
    Foste: Yamaha DT125, BV 000226
  1. E o doamna pe Nicolae Balcescu, chiar inainte de GuitarShop, care are un atelier de marochinarie. Dar am fost si eu acum si cica 2 saptamani de acum nu are timp. Daca nu rezolvi pana atunci, poti sa dai o fuga.
  2. Socu merge. O sa ma iau de bujie si carburator next. Nu sunt in Bucuresti. Mersi de raspunsuri. Ma gandeam ca in iarna asta sa-l fac bucatele. Nu de alta, da' mai invat si eu ceva mecanica.
  3. Electromotorul...periiles...bobinajul - astea pentru partea electrica. Dar la pedala de ce porneste asa de greu?
  4. Pornesc motorul destul de rar (1 data la 2-3 saptamani) si atunci cand il pornesc petrec 10-15 minute dand la pedala. Moturul e Yamaha DT125 (in 2 timpi). Baterie pare sa fie, si odata pornit si incalzit un pic nu mai sunt probleme la pornire. Care ar putea fi cauza? Am incercat si impinsa si tot nu a pornit mai repede. Electric starterul mi s-a stricat mai demult, cand apas pe buton se aude un sunet ca un scurt-circuit dar nu invarte. As fi interesat si de cauza acestei probleme. Mersi.
  5. Sa revin la o intrebare anterioara: Parerea mea e ca vinurile se impart dupa regiuni, apoi dupa soi. N-am un simt foarte rafinat al gustului si nu fac vreo diferenta intre Merot si Cabernet Sauvignon de la Murfatlar, de exemplu. Dar, au contraire la ce am zis mai sus, am remarcat si as putea identifica vinul facut din Mavrud. Wikipedia cam identifica soiul cu regiunea, si poate de aceea. E un stugure se pare exclusiv bulgaresc. Rezultatul e un vin foarte 'corpolent' i-as spune, si mi se pare ca se apropie ca aroma si consistenta de Shiraz. Diverse podgorii din Bulgaria au traditie indelunga in productia de Mavrud, printre ele Assenovgrad (la sud de Plovdiv) fiind bine cunoscuta. Melnik e un oras cunoscut datorita cramelor de pastrare sapate direct in stanca. Acum stau si ma intreb de ce n-am vizitat zona pana acum!? Lasa ca-mi iau eu un motor mai mare. Cum ziceam mai devreme, sunt nemultumit de productia artizanala de vin din RO, din 2 considerente. Vinurile rosii facute in sud raman tulburi probabil datorita igienei scazute a strugurilor (oamenii lasa frunze, struguri stricati, etc...) iar vinul facut de tata e alb e alb~roze si cam dulce. Dar anul acesta chiar ma gandeam sa-mi fac si eu un butoi al meu, propriu si personal, si as avea nevoie de ceva sfaturi: 1. As vrea rosu. Se gaseste la piata soi nobil pentru vin (Feteasca Neagra)? 2. Este indicata dezciorchinarea? (sau cum s-o numi procedeul) 3. Trebuie lasat zdrobit cateva zile si apoi stors? 4. Cand trebuie pus in butoi? Cum se invecheste in damigene de sticla sau de fibra? 5. Care e productivitatea? Cate kg struguri -> 1L vin? 6. Ce fel de chimicale trebuie puse(SO2 etc)? Cat? 7. Cum se folosesc aromele?
  6. au doar vinuri albe? gen Grasa? Cam ce preturi? Rusii zic ca sunt contaminate. Da' probabil e doar un boicot politic.
  7. Off, nu-ntelegi nimic. Mergi si cumpara-ti-l TU atunci . Se gaseste si la Carrefour parca.
  8. Daca nu l-ai vazut inca, mai ai timp, ca esti tanara. Da' cu sticla de vin tot prin alta parte ai mai multe sanse.
  9. Asta se poate rezolva mai repede . Nu trebe sa stai dupa mosu'...
  10. Nu stiu cand au inceput sa planteze Shiraz in Romania, de au ajuns si la traditii . Dar nu sunt un connaisseur. Shiraz din Australia am gustat mai multe podgorii, si am retinut numele de Jacob's Creek. Vinuri exceptionale, aspre si cu gust pamantiu, insa la 10-20E/sticla. Se gasesc in aeroporturi. Din RO am ramas destul de fidel sticlei de Red Paradox de la Vila Zorilor (Dealu Mare) Are un pret convenabil (~25RON). Face parte dintr-o serie de la Vila Zorilor, Assolato fiind cel mai ieftin - un vin mai simplu la gust, dar totusi in categoria vin fin. Prince Matei este la categoria superioara din toate punctele de vedere (in special pret). Ca si vinuri albe (care nu sunt preferatele mele) pot nota Gewurztraminer de la Jidvei. Pe vremuri imi placeau si cele de la 3 Hectare de la Murfatlar, dar nu mai stiu cum sunt acum. Daca aveti alte sugestii, as fi foarte interesat sa incerc. P.S.. prefer vinurile cu sulfiti si nu prea suport home made tulburel.
  11. Am fost la standul Gas Gas, dar n-am avut casca. Mi-au oferit o casca ce aveau ei pe'acolo, dar pe caldura aia am refuzat. Cu alte cuvinte, drive test-ul era real si oamenii iti dadeau motoru' daca vroiai.
  12. Dupa cum am vazut la Limanu, publicul este putin numeros. Cel putin la mare, daca evenimentul nu este pe faleza, nu se deplaseaza nimeni. Iarasi, daca nu e promovat agresiv, s-ar putea sa fie la fel si la Busteni. Organizarea mi s-a parut exemplara, fara dubii, neclaritati sau lipsuri. Preturile sunt care este. Daca vrei ceva de calitate, atunci trebuie sa platesti. Daca nu, astepti 1 Mai si sarbatoresti cu Vanghelie. Probabil ca, la cat popor a fost pana acum, la anu' n-o sa mai vedem astfel de festival, caci nu cred ca a ramas cineva cu bani dupa eveniment.
×
×
  • Create New...