Jump to content

fleur

Membru
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

About fleur

 • Rank
  Nou venit pe forum!

Profile Information

 • Carnet moto din
  2008

Recent Profile Visitors

168 profile views
 1. Te-ai îndepărtat și de la întrebările adresate de Cristina in primul mesaj și de la comparația pe care am încercat sa o fac exagerând un pic proporțiile. Întrebarile ei au fost simple: Unde depun plângere? și “Are vreun sens sa fac asta?....iar de aici s-a ajuns la discuții despre posibila vina a “victimei” și despre starea de iritare pe care ar fi avut-o șoferul. Mie mi se pare foarte grav ca un camion sa încalce intenționat vreo 2 benzi ca sa bage o motocicleta in bordura sau sa o sperie.....putea foarte ușor sa cauzeze accident fara sa o atingă vreo clipa dacă Rider-ul se pierdea cu firea. Atât de grav încât chiar nu ma interesează pe ce parte a benzii rula, ca avea claxon ruginit, ca a înjurat sau nu, ca este PSD-ista, ca era cu scuter sau ca avea sau nu șapca. Eu văd o linie clară care a fost depașită (pt ca putea duce la vătămare corporală) și care, după părerea mea, deja exprimata anterior, trebuie semnalata la Poliție. Efectiv la femeia fără apărare lovită și intimidata sa nu depună plângere m-am gândit când am văzut mesajele in care era atenționată ca Poliția o sa-i faca ei probleme dacă se duce cu filmarea.
 2. Mie mi se pare ca unele din opiniile exprimate in aceste 3 pagini seamănă cu cele auzite in situațiile de violenta familială in care bărbatul își lovește femeia: era și el obosit, ea a stat cu gura pe el și l-a enervat și mai tare, nu are sens sa meargă la poliție ca nu or sa facă aia nimic și in plus risca sa își mai ia o bătaie suplimentară ..... poate data viitoare nu o sa pățească nimic femeia dacă nu-l enervează. Oare intr-o speța similară dar cu final sângeros mai vedea cineva atâtea circumstanțe atenuante pentru bietul șofer?
 3. Mi se pare aiurea sa ne plângem de România și in același timp sa nu facem nimic, nici măcar o plângere la Politie. Cat poate sa dureze sa dai o declarație la Politie in care sa povestești ca o duba a încercat intenționat sa dea peste o motocicleta sau sa o blocheze sau sa o incomodeze sau sa o sperie? Exista clar numărul de înmatriculare, exista și filmarea video. Ca o sa facă Poliția mai mult sau mai puțin, nu mi se pare un argument care sa justifice nedepunerea unei sesizări. Sunt alții care trebuie sa răspundă după ce/dacă va exista o plângere. Altfel, ramanem intr-un cerc vicios. Nu înseamnă ca eu as fi fost mai breaz, din comoditate nu as fi avut nici filmare, nici chef sa editez video-uri și nici sa scriu pe forum însă dacă tot ai deja dosarul făcut, cred ca ai face un bine societății sa depui o simpla plângere.
 4. Aftermarket NON OEM nou este 850 lei (sau atât era acum un an) ..... dacă nu găsești la dezmembrări.
 5. Sa campezi langa Lacul Capra este intr-adevăr genial. Dacă însă nu ai chef sa cari cortul in spate Vreo 45 de minute, poți campa in diferite poienite mai sus de cabana Capra. Este cam aproape de sosea însă nu sunt maneliști sau nu ii auzi și ești și mai departe de pădure.
 6. Nu am făcut poze sau filmări in pădure (eram prea entuziasmați și concentrați), atașez ceva din tabăra de baza și de pe drumul forestier. Sper sa nu mai fie urcate invers » Post actualizat in 16 May 2018 05:05 Se pot întoarce pozele cumva când sunt urcate de pe telefon? 9F3C5531-A828-468B-BF1A-FDA03C393C15.MOV
 7. Am fost weekend-ul acesta la Covasna la inițiere enduro cu Attila in următoarea formula: eu cu un an experiența pe strada, soția cu 5 ore de școala Moto făcute doar in scopul acestei excursii, un coleg care nu condusese vreodată vreun vehicul motorizat pe 2 roti și alt coleg ce era deja la a doua experiența cu Attila. Cred ca oricine dintre cei care au carnet A și o oarecare experiența (băieți sau fete) se pot descurca fantastic in enduro încă din prima zi cu Instrucțiunile primite. Colegul ce nu avea anterior nicio experiența mergea după 2 zile de zici ca tocmai își luase carnetul A Soția, care nu mai urcase vreodată pe Moto nici ca pasager exceptând cele 5 ore s-a descurcat și s-a simțit bine la cursuri in ciuda faptului ca abia ajungea cu picioarele pe jos (1.63 m) iar majoritatea opririlor neasistate le făcea sărind de pe motocicleta care cădea. Colegul ce era acum la a doua participare deja mergea singur (deschizător de drum) pe cărări și trasee prin pădure neamenajate sau ghidate in vreun fel. A fost o mare surpriza pentru mine sa văd ca, după ce cazi, nici tu nici moto nu pățiți absolut nimic având echipament enduro adecvat. Am învățat și practic acum (și fără urmări) despre acele situații in care cazi in urma greșelilor proprii clasice (wheelie, poziționare greșita in sa, alunecare roata spate pe diferite soluri, etc) Attila este un tip foarte deschis și săritor de aceea cred ca la aceste sesiuni poate participa (sau doar asista) absolut oricine, training-ul fiind customizat pe loc in funcție de Abilitățile sau interesele cursantilor. De asemenea, zona însăși este pitoreasca astfel se poate realiza cu ușurintă un 2 in 1 (sesiuni de inițiere enduro pentru unii / alte activități pt cei ce nu doresc sa participe) Probabil voi reveni si la al doilea modul ca sa facem lucruri și mai dificile. » Post actualizat in 13 May 2018 20:02 Și câteva poze
 8. Inspirat de plimbarea colegului Pandy de acum o săptămâna, am zis da văd dacă s-a mai topit zăpada pe TF și dacă pot înainta mai mult. Am ajuns la 4.5 km de Bâlea la vreo 500 metri de stația Salvamont. Cei de la Salvamont au făcut o cărare de mașina pe drum și pe lângă drum astfel încât sa poată eu ajunge cat mai aproape de stația lor. Din estimările lor, dacă nu se intervine cu utilaje, zăpada din acele locuri unde au fost avalanșe nu se topește singura in mai puțin de o luna. Însă, exceptând asfaltul murdar din ultimii 2 km, drumul este superb și merita plimbarea.
 9. S-au șmecherit între timp in sensul negativ. Unui prieten i-au cerut amenda/șpagă pe motiv ca ar fi fost depistat pe autostrada cu o viteza mai mare decât trebuie. L-au oprit la ieșire după ce a plătit autostrada. De fapt ei stăteau la ieșire iar el era pe prima banda cu numere de România - așa ca l-au oprit - a întrebat bine, bine, dar poza, filmare, etc? Nu avem dar este amenda x dinari. Avea dinari la el echivalentul a 5 euro - i-a dat și l-au lăsat in pace. Apoi, pe centura cu 3 benzi pe sens a Belgradului unde este restricție de viteza 50 (toată porțiunea de 10-15 km pe care am fost noi avea aceasta restricție) era poliție cu radar. Am mers și noi după niște camioane cu viteza cu care mergeau ei și am trecut. Ma gândesc ca o fi ca la bulgari cu poliție și radare concentrate doar lângă capitala in timp ce pe alte drumuri nu prea sunt radare sau poliție.
 10. Uitasem de asta, in Serbia am merg cu google Maps cu Harta descărcată offline ca sa nu fim taxați date in Roaming.
 11. Am mers anul trecut pe acest traseu cu mașina in Iulie. La 2 benzinării (gen Petrom-ul lor nu vreun no name) am alimentat in Muntenegru, la ambele am plătit cu cardul și au încercat sa ne ia mai mult decât scria pe pompa ca alimentasem. Aceeași pățanie au avut-o prietenii noștri care au alimentat in același loc la distanță de o ora la una din benzinării - doar ca deja erau preveniți. La Moto poate e mai greu de pus in plus însă știu ca am fost tare mirat de întâmplare...in România nu m-am gândit vreodată ca ne-ar putea fura cineva când plătești benzina cu cardul. Apoi vămile între Muntenegru și Bosnia ....... 90-120 de minute sa treci + șpagă sa treci cu cartea verde ce era imprimată pe hârtie albă nu verde. Altfel, peisaje frumoase, plăcute, prețuri acceptabile.
 12. Eu am luat Moto de la el anul trecut și a fost ok relația - luând in considerare ca aveam zero experiența. Moto fusese căzuta (la viteza mica ) și avea niște urme minore pe care mi le-a arătat. Am observat după vreo săptămâna ca farul bătea intr-o parte și ca avea ghidonul strâmb. Am dus-o înapoi, a reglat farul și a schimbat ghidonul. Are un atelier mic iar in cazul motocicletei mele clar nu a fost foarte atent la aceste probleme când a cumpărat-o sau când mi-a vândut-o mie dar măcar a încercat sa o repare după. Face activitatea asta de 10 ani și înțeleg ca este atent la feedback-ul primit pe Facebook deci poate îți poți face o impresie mai cuprinzătoare citind și acolo impresii. As recomanda ca la achiziție sa meargă cineva care se pricepe si care sa observe eventualele probleme (măcar pt a le folosi la negociere dacă se dovedește ca nu sunt grave) » Post actualizat in 02 May 2018 16:02 Romulus Necsoiu îl cheamă
 13. La 2 și 3 răspunsul este Da. Am făcut asta anul trecut in cadrul celor 30 de zile de la momentul vânzării.
 14. Daca pui problema de unghiuri de atac si degajare înseamnă ca ți-ar plăcea sa te joci un pic cu mașina măcar pe diferite forestiere. Mașina nu o alegi doar rațional deci probabil ti-ar plăcea si ar merita un 4x4. Daca mergi putini km cu ea pe an (pana in 20k pe an) nu cred ca va fi mare diferenta la consum sau alte consumabile (fără sa fac calcule) Mergând mai departe, ar trebui văzut daca ți se potrivește mai bine un Crossover (mai înalt deci cu vizibilitate mai buna si cu un acces mai ușor in ea) sau un break înălțat (ce este mai stabil pe sosea la viteze mari si astfel mai plăcut de condus la drumuri lungi)
 15. cred ca este normal si rațional sa te intrebi daca ar fi ok sa continui dupa ce faci un accident. Insa speța accidentului descris de tine pare destul de clasica in sensul ca se întâmpla daca nu suntem concentrați. Cred de asemenea ca motor de 600 si 100 cai nu este exagerat insa ar fi probabil mai ușor de controlat/învățat un naked comparativ cu o super sportiva. Daca decizi sa continui pe moto nu cred ca ar fi un gest irațional in urma accidentului, daca decizi sa renunți in condițiile in care găsesti alte activități care sa-ți dea satisfacție similară nu consider ca este un semn de slăbiciune. Pe scurt: cred ca decizia ta de a continua sau nu - nu ar trebui sa fie influențată de faptul ca ai avut acest accident.
×
×
 • Create New...