Sari la conținut

shining

Membru
  • Număr conținut

    72
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de shining

  1. Evident, cei de la APA NOVA se spala pe maini si spun ca au avut o lucrare acolo, dar ca au comandat firmei SC DIMAR SRL o lucrare de reparație în jurul acelei găuri de scurgere în data de 9 martie si ca cei de la firma de reparatii nu si-au facut treaba. Directorul de la APA NOVA zice ca in contract era prevazut ca firma SC DIMAR SRL să acopere groapa în termen de 72 de ore. Am sunat si la nenorocitii de la DIMAR si am dat chiar de seful care e responsabil cu lucrarea si care mi-a zis ca "motocicleta nu s-a lovit de gura de canal pe care ei ar fi trebuit s-o repare si ca sa mai terminam cu prostiile astea". Pastrati toate pozele, pentru ca cine credeti ca dadea in zor, azi pe-acolo? Lucratorii de la DIMAR. Stergeau urmele.
  2. Canalul ala apartine APA NOVA. In urma cu cateva zile au avut o lucrare si l-au lasat asa, nenorocitii. Nu trebuiesc lasate lucrurile asa. Trebuie sa ne implicam, iar vinovatii trebuie sa fie trasi la raspundere. Doi tineri si-au pierdut viata pentru ca in Romania de face treaba de mantuiala. Nenorocitii naibii!
  3. http://www.ziuaveche.ro/editorial/1804-romania-ca-o-groapa o opinie corecta. Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei doi si condoleante familiilor indurerate
  4. Degeaba mergi la sala, tragi de fiare, iti lasi plamanii pe aparate, daca vii, apoi acasa si devalizezi frigiderul. Conteaza foarte mult si regimul alimentar ales. Apa plata cu lamaie
  5. cu timpul... Sanatate maxima! Il cunosc pe motoretist. Imi pare rau de accident si bine ca n-a fost mai rau.
  6. Nu e vorba de doi motociclisti, ci de unul singur care avea pasager. Accidentul a avut loc in Pasul Tihuta, pe DN17, intr-o curba deosebit de periculoasa. Cei doi tineri au 22, respectiv 24 de ani. Pilotul avea viteza cam mare si cand a ajuns in curba, n-a putut sa se incline cat ar fi trebuit si s-a izbit de parapet. Motocicleta s-a rostogolit pe sosea, iar cei doi au fost proiectati intr-o rapa adanca de 30 de m. Cand a venit SMURD-ul amandoi erau in stare de inconstienta si prezentau multiple traumatisme si fracturi la nivelul membrelor si toracelui. In momentul asta comunicatul SMURD-ului spune ca cei doi sunt stabili. Castile le-au salvat viata. Mai trist este ca in urma cu putin timp, doi motociclisti s-au ciocnit frontal la TM, pe portiunea unde se construieste soseaua de centura. Din nefericire, au murit amandoi.
  7. Doi motociclisti au cazut intr-o prapastie in Pasul Tihuta. Se pare ca sunt din Bistrita, mergeau la Vatra Dornei. Au fost scosi din rapa de un echipaj de la SMURD si au fost dusi la Spitalul Judetean Bistrita Nasaud. Nu stiu in ce stare se afla. Starea lor e...incerta, motocicletele au ramas in prapastie. O sa revin cu amanunte... cam intr-o ora, cand se vor pronunta medicii...
  8. N-au gresit cei care au scris articolul, ci cei care au intocmit "procesul verbal" de info-trafic si l-au trimis prin redactii dimineata la prima ora. Institutiile statului au niste Birouri de Presa in care s-au adunat multi competnti
  9. In Baneasa a avut loc accidentul. Vestea buna este ca in momentul de fata ambii motociclisti sunt stabili si ca vor trai. Vestea proasta este ca unuia dintre ei i s-a amputat un picior, iar cel de-al doilea va intra in cateva minute in operatie. Are clavicula rupta, nu gatul frant! Sa le tinem pumnii!
  10. Am trantit-o ieri, din prostia mea pentru ca am derapat pe macadam si nu mai porneste la prima cheie. Nu aveam viteza, maximum 20/h. La prima vedere singura "avarie" vizibila este o julitura pe carena dreapta si oglinda dreapta indoita. Mi-a luat-o un prieten si a dus-o la un service. Azi m-am dus si eu sa vad ce are, pentru ca ieri am stat pe la spital pentru radiografii si alte alea. Mecanicul, dupa ce m-a pus sa-i reproduc sonor cum "se auzea mobra" inainte de tranta, zice ca nu a identificat deocamdata ce are, dar ca se va stradui in urmatoarele zile. Ce o fi asa de complicat?
  11. shining

    Accidente !

    Din raportul Politiei reiese ca nu s-a gasit nici cea mai mica urma de franare, ceea ce intareste supozitia ca soferul camionului nu avea lumini pe spate. Condoleante familiei si prietenilor!
  12. Stirea e construita tendentios, mai ales ca cei doi au fost martori la accident, dupa cum spune si titlul, si se presupune ca n-aveau de ce sa se mai uite in gura babelor. Pentru ca de obicei, jurnalistul nu e martor ocular la un accident. El isi construieste stirea pe baza declaratiilor martorilor, ale autoritatilor si pe ceea ce vede si e evident. Ajunge la fata locului si se nimereste ca persoanele care au vazut ce s-a intamplat sa fie chiar babele care jura cu mana pe suflet ca motociclistul mergea cu 10 milioane de km/h. Apoi vine si politistul care ii spune cu juma' de gura ca..."mda, din primele cercetari rezulta ca motociclistului i s-a taiat calea si nu i s-a acordat prioritate, dar vom deschide o ancheta ca sa vedem cauzele exacte ale producerii accidentului. Daca soferul va fi gasit vinovat, risca sa i se intocmeasca dosar penal ". Apoi se pronunta cei de la Ambulanta care dau cateva detalii despre starea accidentatului si un eventual prognostic legat de sansele de supravietuire. Se mai strang si cativa motociclisti. Cei care cunosc victima si incearca sa-i recupereze motocicleta de pe asfalt si cei care n-o cunosc, dar vor detalii. Cum jurnalistul nu este Mafalda ca sa stie la perfectie mecanica, electronica, fizica si nici nu are la el manualul de pilotat motocicleta, casca si el gura si trage cu urechea la ce spun ceilalti motociclisti si aduna cateva opinii, pe care le foloseste sau nu ca sa-si scrie stirea. Cam asa se intampla...Sunt si cazuri, ca cel de fata unde exista rea credinta. Situatiile de genul asta nu aduc cinste meseriei de jurnalist, dimpotriva...Numai ca de obicei, ziaristii care fac asta sunt "sanctionati" destul de aspru in interiorul breslei de catre confrati, si aici e vorba de ceva la care tine orice jurnalist-credibilitate si respect-pe care daca le pierde, risca sa nu le mai recapete vreodata si sa ramana pentru tot restul carierei lui ziarist de fapt divers.
  13. filmare de pe stanga panoramare de pe drepta efect de bolovan de mijloc zumm pe gaura din fata cadru larg si multa vorbarie.......................... pun camera pe casca si dau gaz pana la urma filmez unde ajung NU filmez ca sa merg............... hehe, stim cat de pasionat esti si de una si de alta sa dai un pupic la mobra, ca la cat e de mare si de grea, tine loc de amortizor faine imagini!
  14. Princpiul asta de filmare nu se aplica numai pentru o motocicleta in miscare, ci pentru orice obiect care se deplaseaza pe o traiectorie. Hai sa ne gandim putin. Camera de filmat, metaforic vorbind si nu numai, se comporta precum ochiul uman, deci si perceptia imaginilor stranse cu ajutorul ei trebuie sa fie la fel de fireasca. Mai pe romaneste, fiecare miscare a camerei trebuie sa fie justificata. Panoramez atunci cand vreau sa vad un plan general care imi spune ceva, zoom-ez atunci cand descopar un detaliu interesant si vreau sa-l vad mai bine...etc. Fac un traw, ca sa arat ca ma dau cu mobra, ca eu sunt pe ea... De ce filmez de pe o singura parte? Pentru a avea o filmare fireasca. Pentru ca, in viata reala, nu pot fi in acelasi timp si pe dreapta si pe stanga. La asta m-am referit cand am zis de saritura peste ax.
  15. Recunosc ca m-am pripit cu concluziile si imi pare rau, desi erau bazate pe o informatie data de o autoritate. De asemenea, imi pare rau pentru baiat si pentru suferinta fetei. Condoleante familiei si prietenilor!
  16. In sfarsit cineva s-a prins! In 7 august n-a murit niciun motociclist de 22 de ani care nu purta casca. Topic-ul e un fel de corazon espinado...Pacat ca s-au inflamat spiritele pe baza unei povesti lacrimogene. Asta nu anuleaza, insa, ideea de a purta echipament.
  17. M-a rupt curiozitatea si am facut o mica investigatie. Rutiera zice ca in 7 august au avut loc 5 accidente in care au fost implicate motociclete si mopede. Doar unul a fost mortal, cel de langa Baia Mare.
  18. Nu m-am referit la continutul editorial al stirii, ci la cel vizual. E o diferenta! N-am spus ca e inventie, ci doar ca nu sunt alea imaginile de pe camerele de supraveghere. Mai pe romaneste...sa nu se bazeze pe cadrele folosite de PRO TV in montajul stirii. Omul a facut un apel, aici pe forum, daca exista pe undeva acele imagini. Probabil ca doar politia le are.
  19. Poti sa spui orice doreresti aici, pentru ca daca vei ajunge in fata instantei in calitate de martor, se vor lua in considerare doar afirmatiile bazate pe ceea ce ai vazut tu, nimic altceva. In afara de asta, daca ai sa urmaresti cu atentie reportajele aparute la stiri, ai sa vezi ca au mai fost cel putin inca doua persoane(un barbat si o femeie), care au vazut cum s-a intimplat accidentul si care si-au exprimat punctul de vedere. Daca procurorul care instrumenteaza cazul va considera ca este nevoie si de declaratiile acestora, va cere identificarea lor si aducerea in instanta pentru declaratii, tot in calitate de martori. Deci, chiar daca au refuzat sa-si dea datele personale...ghinion! Este un accident soldat cu victime si sunt obligati sa se prezinte la proces, daca procurorul cere asta. Cat priveste camerele de supraveghere...hm...sper sa aiba politia imaginile de care se vorbea in reportajul de la PRO TV. Ce pot sa-ti spun foarte sigur este ca ce-au folosit ei pentru montajul stirii...nu sunt imaginile de la accident, ci doar cateva cadre din arhiva...ca sa dea greutate stirii. Bafta!
  20. Pai aici trebuie sa faci niste artificii de montaj. Se presupune ca vrei sa faci o filmare "de viteza". Si atunci tragi mai multe duble. Adica parcurgi acelasi traseu cu camera montata in mai multe pozitii. Ca sa ai incadraturi diferite si efecte diferite. Ai o data filmat drumul, in viteza pe care o dorosti. Apoi poti pozitiona camera ca sa-ti filmeze ce este in lateral. Dar o lasi mai moale cu viteza....ca sa se si vada ceva. Mai poti sa o montezi pe scarita, indreptata catre roata, astfel incat sa-ti "vada" si guma, dar si discul sau spitzele(efectul e colosal, daca te ajuta si lumina de afara). Si apoi rogi un prieten sa te filmeze de pe margine. O data, cum treci in viteza, dar fara sa te urmareasca cu camera, iar a doua oara, efectul clasic...frunze pe asfalt si treci peste ele. Poti sa treci si cu 20 la ora...ca tot iti creeaza impresia de viteza foarte mare. Trebuie sa filmezi toate astea de pe o singura parte, ca sa nu ai saritura peste ax si sa nu le mai poti monta...Apoi e simplu...le descarci intr-un calculator, folosesti un program de editare imagine si...gata! Pui si o muzichie pe fundal...iese de Zefirelli...
  21. Acum...e adevarat ca nu-ti recomand sa-ti iei un brodcast de 3 kg, pe care sa ti-l atasezi de casca...
×
×
  • Creează nouă...