Sari la conținut

tiz

Membru
  • Număr conținut

    102
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2001
  • Motocicleta
    Hornet

tiz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Nu am auzit, s-au rupt suporții și a căzut cutia. Aveam toate actele, cardurile, laptopul. M-am uitat pe camera când am ajuns acasă și am văzut unde a căzut.
  2. Salut, mi s-a rupt topcaseul azi pe la 9.30 la ieșirea din pasajul Victoriei către str. Dr. Felix. Dacă l-ar găsit cineva sau poate da ceva informații 0722486466. Multumesc
  3. tiz

    STATII CB Pe Moto

    M-am gandit la o solutie pentru cuplarea statiei la intercom: Folosirea unei unitati aditionale. Folosesc un intercom chinezesc, fiecare unitate are posibilitatea imperecherii cu alte doua unitati. Pana acum nu am folosit decat doua unitati, pentru mine si pasager. As putea folosi o a treia unitate care sa fie legata la statie, adica iesirea audio a statiei legata la intrarea de microfon a unitatii si iesirea de casti a unitatii legata la intrarea de microfon a statiei. Mai ramane de rezolvat problema adaptarii intre statie si unitatea intercom, dar nu cred ca e mare problema. Astfel, am intercomul legat tot timpul la telefon, ascult muzica, primesc apeluri, aud indicatiile GPS (Waze sau Here Maps). Am un buton prin care pot comunica cu pasagerul, mai am un buton prin care pot "comunica" cu statia.
  4. Da, clar. Nici camera de bord nu poate fi. Unghiul camerei nu e nici macar de 90grd. dupa cum se vede in filmare. Calitatea, dupa cum banuiam, de webcam. P.d.a.p. M10 din cate stiu este acelasi lucru cu SJ4000, doar carcasa difera.
  5. e vorba de posibilitatea pornirii automate a camerei pe Rec la cuplarea alimentarii si oprirea automata a camerei cand se intrerupe alimentarea. Gopro nu are decat modul ala "one button" adica tot trebuie sa o pornesti manual si sa nu uiti sa o opresti.
  6. Probabil ai dreptate, pe a mea nu scrie SJCAM, am luat-o anul trecut prin primavara. Pe de alta parte, eu zic ca este o camera ok, daca nu ai un rinichi de donat pentru un gopro. Nu toata lumea isi permite camere high end, asta nu inseamna ca trebuie sa stea cu buza umflata. Eu am prins un gopro 3 black la black friday dar tot mi-am luat si sj4000, de curiozitate. Pot spune ca am mers cu ambele in paralel si nu am putut spune ca e una mai buna decat alta, in limita caracteristiciolor SJ-ului, adica nu la 4k de care nu stie. Iar ca sa o montez pe casca nu m-am increzut nici in lipiciul gopro si nici in cel chinezesc asa ca am prins talpa cu doua surubele de casca, ca doar nu am de gand sa vand vreodata casca sau sa o tin bibelou. Oricum, momentan goproul se umple de praf intr-un sertar in timp ce sj-ul e folosit zilnic pe post de dashcam in parbriz - facilitate pe care gopro nu o are.
  7. Cele de la Eboda nu au nimic de a face cu SJCAM Sunt ca si clonele de Iphone chinezesti. Nu seamana nici macar la carcasa/butoane. Chipsetul si senzorul sunt probabil de webcam. Ei au doua camere, una cu Wifi si alta fara, altfel identice. Cea fara Wifi se cheama SJ4000, cea cu Wifi se cheama SJ5000W. Deci e doar o "coincidenta" de nume Deci nu sunt "fakeuri", nu scrie nicaieri ca sunt SJCAM, e doar inducere in eroare folosind acelasi nume. Dupa ce SJCAM au facut clone de Gopro si Eboda clone de SJCAM, astept sa apara clone de Eboda facute de Allview ... Apropos, nu exista configuratie de sj4000 cu 720, toate au 1080. De pe ebay ai grija, nu ai garantia ca e originala, sunt mii de fakeuri. Mai bine iei de pe un site cu renume, eu am luat sj4000-ul de pe foxoffer.
  8. Probabil e vorba de fake-urile de la Eboda, care sunt la 200 respectiv 300 lei. (le gasiti pe site) Se gasesc si in Carrefour, nu le cumpara nimeni.
  9. Nu, pentru ca e ilegal. Pe cand oprirea lor era perfect legala. Nu e vorba de nicio mica intelegere. Art. 63 (2) Nu se consideră oprire: a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane
  10. Da, s-ar putea sa fie asta. Cu toate ca atunci ar intra in conflict cu art. 102 - alin 1 - lit 27 privitor la copiii pe scaunul din fata al automobilelor. Adica ar fi doua sanctiuni diferite pentru aceeasi fapta.
  11. Buna asta. Si eu care voiam sa ma duc eu la unul sa-l intreb. ))) Baieti, multam, asta e tot ce voiam sa aflu . Pe fie-mea o mai iau de la scoala pe moto din clasa 1 dar pe stradute, maxim 1 km. Nu am iesit pana acum in trafic cu ea, ma batea gandul sa vin la salon cu ea dar pana la urma am venit cu masina, a fost urat afara.
  12. Pe moto sau pe scuter? Pe scuter si eu am mai plimbat fetita tot de pe la vreo 8 ani.
  13. Acum, ca sa complic lucrurile si mai mult, alta intrebare: Ai voie cu copii pe scuter? (moped). Legea chiar nu prevede asta. Legea se refera la motocicleta, nu la moped.
  14. "cel mai bine ar fi sa întrebi un poliţist" - asta era gluma? ) Ca fapt divers, am schimbat domiciliul si buletinul dar permisul l-am lasat pana a expirat si abia atunci l-am schimbat. In schimb permisul nevestei mai e valabil 5 ani dar are adresa veche pe el, si nu stiam daca sa-l schimbe si ea sau e bun asa cum e. Asa ca am gasit doi prosti in intersectie si m-am dus la ei sa-i intreb. Raspunsul? "Hai domne' ca nu se uita nimeni la adresa, nu suntem absurzi, trecem cu vederea" Drept urmare cand am fost sa-mi schimb permisul l-am intrebat pe nenea de acolo si raspunsul a venit prompt: "Fapta respectiva nu mai constituie contraventie, articolul respectiv s-a abrogat, deci permisul e valabil asa cum e". Alex, n-as vrea sa rascolesc rahatul, daca e cum cred eu, adica nu exista norma de aplicare, as lasa-o asa si daca m-ar opri Garcea i-as zice cu tupeu: Poftiti actele, dati-mi amenda... in baza carui articol? Dar ar trebui sa fiu foarte sigur pe mine pentru asta Altfel, mi-e ca se sesizeaza baietii si mai modifica Codul Rutier pentru asta si alte jde articole ca doar si-au facut un obicei, luna si modificarea, de le-am pierdut sirul, nu mai stii ce-i valabil si ce nu.
×
×
  • Creează nouă...