Sari la conținut

Sorin62

Membru
  • Număr conținut

    87
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Sorin62

  1. Sănătate multă JohnnyD! Vezi că s-a schimbat legea și pt dosar penal trebuie să ai mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale de la IML (știu din proprie experiență...), altfel trebuie să mergi în civil.
  2. Da și nu. Adică tot am ajuns să schimb pompa de benzină. Doar așa s-a rezolvat problema. Din curiozitate m-am uitat la pompa veche ca să văd ce are. Axul motorului electric se blochează intermitent, nu am mai desfăcut și motorul că a fost clar că el e buba. (PS nu e ieftin....)
  3. HD170 stealth sau Drift HD Action Camera au telecomanda. Trebuie doar să setezi dinainte dacă vrei film sau poze (9 megapixeli) Âşi la ce rezoluție. După aia doar apeÂşi pe telecomandă. Are Âşi un semnal sonor pentru confirmarea acțiunii. HD170 stealth sau Drift HD Action Camera au telecomanda. Trebuie doar să setezi dinainte dacă vrei film sau poze (9 megapixeli) Âşi la ce rezoluție. După aia doar apeÂşi pe telecomandă. Are Âşi un semnal sonor pentru confirmarea acțiunii.
  4. Cam toți producătorii (Âşi la automobile e la fel) pun un vitezometru care arată un pic mai mult. Pentru cazul în care ai anvelope cu diametrul mai mare decât cele montate din fabrică - la autoturisme se practică, la moto nu Âştiu. E o măsură de precauție ca să nu poată zice nimeni că a depăÂşit viteza legală din cauza producătorului utilajului.
  5. Întru totul de acord. Si cel mai trist este că dacă încerci să fii altfel, pînă Âşi cei indeciÂşi (care teoretic ar mai putea fi schimbați) se uită la tine strîmb Âşi fug... Unde? Cred că nici ei nu Âştiu. Condoleanțe familiei Âşi prietenilor.
  6. Meniu în limba română am Âşi la Stealth (după ultimul upgrade de soft).
  7. Luni 8 aug 2011, pe la ora 20 (Âşi ceva), pe Beller, a facut dreapta pe Floreasca. Moto neagră, părea nouă. Motociclistul cu armură. Dacă stă în zonă mă interesează să Âştiu unde face service-ul.
  8. La mine e OK (nu a mai facut figuri nici pompa de benzina - cred ca pana la urma a fost o mizerie in benzina) Dar am 6500 km.... Dar carbunii de la electromotor se uzeaza nu dupa cati km ai facut ci dupa cate porniri ai facut: 3 ani+, mers aproape zilnic, cel putin 6 porniri pe zi.
  9. După aproape o lună de joacă cu Driftul Stealth vă pot spune impresii: 1. Am o montură pe cască, cu care filmez 1080p. Deoarece fiÂşierele lungi sunt greu de manipulat, Âşi la editare pierzi rezoluție Âşi calitate (sau poate nu am găsit eu o soluție bună pentru editare), telecomanda fixată pe ghidon, pe dreapta, face toți banii. Trebuie doar să fii atent că la OPRIREA înregistrării are o latență de cca 1 sec - dacă apeÂşi butonul de mai multe ori nu se opreÂşte înregistrarea. Calitatea mi se pare mie a fi foarte bună, de asemenea variațiile de luminozitate sunt corectate prompt (ca de exemplu intrare/ieÂşire din pasaje). Cine se uită la film poate să-Âşi dea seama Âşi după ce sau cine te-ai uitat pe stradă! 2. Mai am o montură pe ghidon, pe care o folosesc pentru drumuri scurte pentru că e foarte comod de folosit, nu te mai încurci cu telecomanda că foloseÂşti direct butoanele camerei. Am filmat Âşi cu 1080p, dar din cauza vibrațiilor motorului parcă se vede mai bine cu 720p, mai ales că la rezoluția asta poți filma cu 60 cadre pe sec pentru slow-motion de calitate. Mi se pare o variantă foarte bună de a "documenta" un drum sau - doamne-fereÂşte - un eveniment. Am uitat să vă spun că înregistrarea porneÂşte practic instantaneu după ce ai apăsat butonul de înregistrare (Âşi cel de pe cameră Âşi cel de pe telecomandă). 3. A treia montură este pe bordul de la maÂşină. Filmez impecabil cu 1080p, telecomanda fixată pe volan, poți sta cu capacul din spate deschis Âşi alimentare de la brichetă (pentru drumuri lungi). Atenție că înregistrează Âşi toate "cuvintele dulci" adresate participanților la trafic. În plus, oricum camera o iau cu mine în buzunar Âşi pot filma Âşi din mână, cu avantajul vizualizării pe ecranul din din dotare. Mă gândesc acum dacă să dau banii pe o ventuză (pentru moto, pentru fixat pe rezervor) dar mă mai gândesc, nu sunt convins că merită banii.
  10. AÂşa cum am promis, iată trei filmulețe scurte, needitate, încărcate direct pe YouTube. Am uitat să vă spun, fiÂşierul original este *.mov Primul este filmat cu 720p, 60FPS, camera montată pe ghidon, La început mă joc cu zoom-ul. Nu merită prea tare că e zoom digital. Al doilea cu 1080p, 30FPS, tot pe ghidon. ÂŞi al treilea cu 1080p camera montată pe cască.
  11. A pierdut foarte mult calitativ la upload. "Valurile" de pe asfalt nu sunt prezente în fiÂşierul original, iar imaginea nu este pixelată de loc. La rezoluție mare Âşi la vibrații apare o modificare minimă a dimensiunilor nu a culorilor (ca la un efect video). Am editat fiÂşierul original Âşi am pierdut din calitate Âşi la editare. O să fac niÂşte fiÂşiere mici (3-4 minute) pe care o să le încarc direct, să vedem cum iese.
  12. Mi-am făcut Âşi eu damblaua Âşi mi-am cumpărat o cameră Drift HD 170 Stealth. Am făcut mai multe filmulețe, am pus pe YouTube 3 variante cu diferite rezoluții Âşi prinderi: Primul este filmat cu 1080p, 30 fps, montură pe ghidon cu clema din pachet. Video1 Al doilea cu 1080p, 30 fps, montură pe cască cu clema din pachet. Video2 Al treilea cu 720p, 60 fps, montură pe ghidon Video3 Ce am observat: Calitatea imaginii mi se pare foarte bună (se pierde mult din calitate la upload pe YouTube - încă mă strădui să aflu de ce Âşi cum). Sonorul nu este grozav - nici nu mă interesează, pentru cei interesați există un microfon extern ce se poate monta în cască. Montura pe ghidon produce un film mai uÂşor de vizionat, dar la rezoluție mare vibrațiile transmise de la motor produc un efect de "vălurire" a imaginii. Efectul nu este perceptibil la 720p. ÂŞi dacă îl Âşi setezi la 60fps - rezultatul este grozav. Montura pe cască permite menținerea unei calități impecabile Âşi la 1080p dar trebuie să ții capul drept. Oricine se uită la film îÂşi dă seama când ai întors capul după ceva, cineva... PS. Cu se poate încorpora filmulețul într-un post? Mesaj completat Gata, m-am prins: Primul este filmat cu 1080p, 30 fps, montură pe ghidon cu clema din pachet. Al doilea cu 1080p, 30 fps, montură pe cască cu clema din pachet. Al treilea cu 720p, 60 fps, montură pe ghidon
  13. WRONG Yamaha YBR 250 are 138 kg masă proprie vezi aici
  14. Azi, pe la (?) 17:30 pe Iancu de Hunedoara, motociclistul venea dinspre Dorobanți spre Roma, Âşoferița cu VW iese de pe Brazilia Âşi "nu îl vede". Băiatul e aruncat pe linia de tramvai, fractură deschisă gambă dr. Când am ajuns eu Smurdul Âşi Poliția erau la fața locului. Mai era o fată cu motorul care cred că văzuse accidentul (mii de scuze - i-am dat numărul meu de telefon dar am uitat să o întreb cum o cheamă) care era acolo Âşi îi luase băiatului casca, rucsacul Âşi împreună cu încă un alt băiat care lucrează în apropiere (birou asigurări ?) îl aÂşteptau pe un văr al accidentatului ca să-i predea motorul. Inițial m-am aÂşezat pe linia de tramvai ca să fac "scut" pentru că toți cretinii treceau la 10 cm de accidentat Âşi echipajul Smurdului ce îi badaja Âşi îi imobiliza piciorul. Accidentatul conÂştient, dar, cum se întâmplă în asemenea situații, nu avea timp Âşi de mine aÂşa că l-am lăsat în pace Âşi nu am mai intrat în vorbă cu el. Pasagera din maÂşină (o femeie pe la 50+) comenta că "erau doi motocicliÂşti, veneau unul după altul" ... !! Îmi pare rău că nu am fost pe fază să îi zic să se ducă repede la polițiÂşti să le facă dezvăluirea senzațională! Oricum, cred că s-a dus din proprie ințiativă... După ce a plecat ambulanța, poliția ne-a zis să mutăm motorul (bloca linia de tramvai). Motorul: YBR 125. Echipament, am văzut casca, un adidas, nu mai Âştiu de rest (nici nu m-a interesat) MaÂşina oricum era mutată lângă bordură. Am făcut repede câteva poze că deja apăruseră prieteni ai Âşoferiței care "făceau scenarii" Având o "Mărie" în familie (Âşi ziua de naÂştere) am plecat.
  15. Mulțumesc pentru ajutor. Ăi-am trimis datele mele de contact pe ymess. Sincer, nu Âştiu dacă se auzea pompa că nu am fost atent la asta. ÂŞtiu doar că becul de la motor se comporta ca deobicei - adică se aprindea pentru 2-3 sec Âşi apoi se stingea. Probabil că ăsta e defectul, eu inițial am crezut că s-a dezamorsat pompa de la căldură că a fost foarte cald în ziua aia. Apoi mi-am dat seama că în Brazilia ar fi fost o zi răcoroasă... O să vorbesc mâine la service.
  16. Eu am fost. La 14:05. La fântână. Nu era nimeni...
  17. Mulțumesc, deocamdată văd că merge foarte bine. Înțeleg că defectul este inconstant Âşi greu de depistat - adică doar atunci când începe să cadă mai des. ÂŞtii cumva dacă sistemul ăla de autodiagnoză are Âşi memorie? Oricum nu o să mă mai aventurez în afara BucureÂştiului singur, iar dacă se mai opreÂşte odată mă duc la ei. Încerc să o mai lungesc până spre sfârÂşitul sezonului.
  18. Mulțumesc uitasem de povestea aia, probabil că asta e. Oricum azi a mers fără greÂşală. Mai stau un pic să mai vedem ce o fi.
  19. Revin cu un link MODEL Cam aÂşa ar trebui să arate calculul de estimare a vitezei după deformarea caroseriei
  20. Vă din "raport" că "stabilirea" vitezei motociclistului nu este justificată prin nimic, nici o referință, nici un argument ci doar o afirmație seacă. De la asta pleacă apoi tot eÂşafodajul concluziei. Contestă expertiza.
  21. Din câte Âştiu eu, părțile vătămate pot contesta raportul de expertiză tehnică Âşi rechizitoriul procuratorii. Dacă sunt avocați pe listă poate ne pot spune care este procedura.
  22. Ieri am avut prima problemă cu motoraÂşul meu: Venind dinspre BaloteÂşti spre Tunari, la intersecția cu ÂŞoseaua de Centură, mi s-a oprit motorul la relanti. Încercând să o pornesc din nou, aveam senzația că nu vine benzină (pornea 1-2 sec Âşi apoi se oprea chiar dacă încercam să o turez) am deschis capacul la rezervor (plin făcut cu 100 km în urmă) am stat 15-20 minute Âşi apoi a pornit. A mai avut câteva întreruperi pe drum dar nu s-a mai oprit. Cred că a fost ceva mizerie în benzină. Sau poate că am pus benzină de 100? (de la omv) Idei ceva?
  23. La lovit pe banda II, l-a luat pe sus Âşi a mai înaintat puțin. Până a prins frâna, până s-a oprit maÂşina... Nu am văzut accidentul, dar Âştiu intersecția Âşi Âştiu ce se întâmplă la orele de vârf: Vw vine pe Lacul Tei, vrea să facă stânga pe Județului, se opreÂşte un pic peste axul drumului să prindă un "gol" între maÂşinile ce vin din față. Skoda vine pe Județului, înaintează până pe banda I ca să vadă ceva Âşi practic rămâne un culoar îngust (banda a II-a da' Âşi aia îngustată) prin care trec maÂşinile pe Lacul Tei. Dacă scuterul a venit pe partea dreaptă a benzii a II-a Âşi a mai Âşi fost "mascat" de o dubă, SUV etc, Wv vede un spațiu liber, după ce trece duba se înfinge în accelerație, apare scuterul Âşi îl ia în bot. Combinația dintre inerția vehicolului Âşi faptul că era cu piciorul pe accelerație Âşi nu pe frână face ca maÂşina să mai înainteze după impact încă 1-2 metri Âşi ajunge în poziția din poză. Că scuteristul, dacă era atent Âşi ar fi mers încet, ar fi putut teoretic evita accidentul, asta e altceva. Dar de câte ori ai văzut că se opreÂşte cineva care vine pe drum cu prioritate ca să-l lase pe unul să treacă, mai ales dacă are drum liber în față? Am postat accidentul ăsta pentru că intersecția e periculoasă. Acum vreo două săptămâni unul cu maÂşina care venea pe Lacul Tei pe banda a II-a Âşi a vrut să facă dreapta pe Județului "s-a urcat" pe un biciclist care mergea regulamentar pe dreapta dar care avea "impertinența" să vrea să meargă înainte...
  24. Înainte de intersecție sunt deobicei maÂşini parcate care ocupă banda I (în prima poză se vede după intersecție maÂşina de poliție oprită pe banda I cu botul spre intersecție - pe contrasens). Mai sunt Âşi mulți care virează dreapta pe Județului Âşi se opresc să lase pietonii - e o trecere de pietoni chiar la intrarea în Județului. Dacă mergi înainte nu prea poți să mergi pe banda I ci doar pe banda II. Skoda era ieÂşită ocupând banda I dar stătea pe loc aÂşteptând să dea prioritate Âşi banda II era liberă. AÂşa cum am zis Âşi în postul inițial, dacă vrei să ieÂşi din Județului, nu ai vizibilitate decît din poziția aia.
×
×
  • Creează nouă...