Sari la conținut

Arabu'

Membru
  • Număr conținut

    46
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Mobra 50 MZ cu atas Scuter Znen Clasic

Arabu''s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Mai mult ca sigur ca nu din prima si ca va dura. N-am intrat in detalii ca n-am prea avut "teava" libera pe-aici. E destul de complicat in asemenea cazuri, stai sa umbli dupa bani de-ti ies ochii din cap. Da' nu merita sa renunti, ca intr-un fel sau altu' iti iei banii.Pana mea, de ce mai e RCA-ul obligatoriu? ( bine, la aceasta intrebare sunt mai multe raspunsuri din pacate, da' asa ca idee).
  2. Daca taximetristul n-are de unde scoate 5000 EUR, sa faca plangere penala impotriva lui, cu certificat medico-legal, care sa contina numarul zilelor de spitalizare necesare. Polita RCA a taximetristului acopera obligatoriu daunele victimei. E un plafon destul de ridicat, 5000 ar fi floare la ureche. (vorba vine, depinde de societatea de asigurare, cum si cat de repede plateste). Da-mi te rog un P.M. si spune-mi la ce societate are taximetristul RCA-ul, poate reusesc sa te-ajut cumva.
  3. Colegu', sa-ti spun un secret: cand vine vorba de tigani, sunt rasist pana-n maduva oaselor. Cu toate astea, am ramas uimit cand am auzit un copil, tigan, vorbind. Educat, manierat, curat, desi face parte dintr-o familie destul de greu incercata. Si inca ceva: din zona mea am vazut tigani saltati si bagati la racoare de multe ori in ultimii ani, numai ca exista si unele familii care nu au nicio treaba. Sunt oameni muncitori, corecti si respectuosi. Si crede-ma ca ce am spus mai sus, vine din parte unuia care le-ar da foc fara sa clipeasca (alora care merita). Copilu' e copil, cum il educi asa il ai.
  4. Extraordinar! Al doilea pe ziua de azi. Ma reprofilez vreo saptamana, ca prea e neagra perioada asta.
  5. Mi-e si teama sa mai ies... Sambata era sa ma darame unu' cu un Logan albastru, asa, degeaba... Cred ca ma reorientez... RATB, metrou...
  6. Fereasca Dumnezeu de asa ceva. Pacat, avea o viata intreaga inainte. Daca-mi permiteti sa dau si eu cu presupusul... Cum spuneau si alti colegi, nici mama echipamentului nu face minuni in situatii de genul asta. E adevarat ca si viteza e un factor decisiv, dar nu neaparat. Eu am patit-o la viteza de aproximativ 40 km/h si nu din vina mea.Circulam pe banda 2, usurel, apropiindu-ma de semafor, care era deja pe culoarea galbena.Toate bune si frumoase, numai ca la vreo 20m (sper sa fi apreciat bine), se trezeste unu' sa-si faca curat in masina ( un Cielo alb) si-mi deschide usa in fata, in nici 1 m (aici chiar nu exagerez). Mentionez ca idiotu' isi cumparase strada, era ca nuca-n perete, intre benzi. N-am avut ce sa fac, am franat cat am putut (stiu ca mi-am blocat etrieru' pe fata) si tot am dat in el. I-am facut usa muci, acordeon, cum vreti sa-i spuneti. Eu m-am ales cu o rana de toata frumusetea pe tibie, genunchiu' zdruncinat destul de tare si clavicula usor avariata. Treaba e ca pana m-am dezmeticit si i-am umplut frigideru', semaforul verde, gagiu ( ca nu-i pot spune altfel), i-a dat bice, cu usa taras. N-am apucat sa-i iau numarul, da' duca-se-n ma-sa, eu mi-am schimbat roata fata ca era cam julita, si etrierul de frana. In rest, toate bune. Sper sa si-o fi furat-o el de la altii, ca io n-am apucat sa-i modific "poza". Hai ca iar am aberat fara sa concluzionez... soryy. Din patania mea as vrea sa reiasa faptul ca am fost norocos si am scapat doar cu atat, nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca intram in plin in masina chiar si la 40 km/h.
  7. Cu multa rabdare il poti desface. Daca e ce cred eu, s-ar putea sa fie foarte usor de desfacut, cu ajutorul unei surubelnite, cu cap dret si subtire. (cum zicea si colegul de mai sus). Ai cum sa bagi o poza sa vad despre ce e vorba exact? Cu toate ca cel mai bine se vede "live"...
  8. R.I.P Pacat ca exista asemena specimene pe sosea.Pana la urma nu numarul de roti face diferenta, ci idiotu' care le comanda. Am vazut azi dimineata la stiri, am ramas mut. Dar hai sa gandim totusi din alta perspectiva (cel putin mie asa imi place) : Dumnezeu ii ia la el mai devreme pe oamenii buni. Cu riscu' de a fi catalogat nebun, sunt convins ca exista cineva acolo sus. Si mai sunt convins ca nu se termina totul atunci cand viata materiala se incheie.Am simtit chestia asta personal, nu numai odata si nu cred ca sunt singurul. Numai cand vom ajunge "dincolo" ne vom da seama ca exista lucruri si situatii mult peste puterea noastra de intelegere.
  9. Arabu'

    Accident Sos Oltenitei

    Doamne Fereste! Fara nici o exagerare,sunt socat de numarul mare de accidente moto din ultimele 2 saptamani.Cred ca pluteste ceva in aer,da-o-n balarii de treaba.Nu trece zi sa nu aud de cel putin unul. Sanatate multa si mult noroc,ca grija avem toti astia pe 2 roti,da' n-au altii din pacate.
  10. Nu vreau sa intram in polemici aiurea,dar cred ca esti de acord cu mine cand iti spun ca ce e scris in carte difera foarte mult de ce se intampla cu adevarat cand circuli pe strada. Conform Codului Rutier,actualizat si reactualizat,intr-adevar,asa e,dar iti spun din experienta traita de un amic de-al meu,ca la ce boala au si gaborii pe motoristi,uneori s-ar putea sa ramai uimit de decizia finala. A patit o chestie asemnatoare,numai ca pe el l-a trantit bou' care traversa aiurea si se uita dupa cai verzi.Urmarea: o carena ciobita(pe partea stanga),el ok,putin prafuit,dar...surpriza: pietonu' julit rau la un picior(a cazut peste el si s-a lovit de scarita si de pedala de frana,da' cum s-a lovit asa naspa,greu de explicat).ca sa fie tabloul complet,tocmai trecea un echipaj de burtosi,chiar la vreo2 minute dupa ce s-antamplat.Si din nou,surpriza: martorii au declarat ca amicu' meu a intrat cu motoreta in idiotu 'ala(am uitat sa mentionez,in mare majoritate bosorogi) si ca dupa ce l-a trantit,a coborat dupa motor si i-a dat si doua palme.S-a ajuns la chestii naspa,in sensul ca voiau sa-i faca omului dosar penal pentru vatamare corporala(nu-mi explic cum pana mea s-o fi lovit ala asa de tare),cu toate ca nu era vinovat si tot el a chemat ambulanta sa-l panseze pe idiot la picior si sa-l duca la spital(mai bine la balamuc).Pana la urma s-a clarificat situatia,dar omu' s-a ales cu timpu' pierdut,motoreta julita si cu degetu-n gura,ca tot pe banii lui a reparat-o(nema CASCO,model mai vechi). Cred ca asta e un caz la cateva milioane,dar,din pacate e posibil(cel putin la noi). Inca o data,perfect de acord cu tine in privinta legislatiei,dar,la noi la romani,teoria ca teoria,da' practica ne omoara. Referitor la baiatu' asta,nu ma pronunt,ca n-am fost acolo. Posibil sa nu fi vazut trecerea de pietoni,posibil s-o fi vazut-o,da' berbeca sa-i fi sarit in fata in ultimul moment(clar n-avea ce sa-i faca) sau,sau,sau...Faptul e deja consumat si ca sa fie toate ca inainte,ar trebui dat timpul inapoi,ceea ce nu e posibil. Multa bafta tuturor.
  11. Off: inca sunt socat,de vreo 2 saptamani incoace,nu trce zi fara sa aud de cel putin un accident. On: urata situatie.In urma anchetei sunt sigur ca rider-ul va fi gasit vinovat. Dar hai sa va intreb altfel(caz concret,patanie personala): Mergeam cum maxim 10km/h,in zona pietei Rahova.La trecerea de pietoni si nu numai,oamenii ciorchine,mai ceva ca atletii in block-start-uri.La maxim 2 m de prima trcere de pietoni,ma trezesc cu unu' calare pe mine,pe partea stanga.Nu conservar,nu motorist,nu scuterist,ci pieton.Noroc ca sunt mai tapan pe picioare,altfel ma tavalea ceva(si nu era nici vreun silfid). Intrebarea mea este: daca bou' ala a intrat in mine,in lateral si se intampla sa ma darame(sa zicem la 30km/h),traversand prin loc nepermis,oare cine era de vina? Treaba asta cu pietonii e mai mult decat relativa.Care sunteti din Bucuresti,bagati o tura pe la Obor,pe langa magazinul Obor si vorbim dupa aceea. Exista riscu' sa iei pe ghidon vreo 3-4 odata,sau mai rau,un ciorchine intreg sa se suie pe tine,fara menajamente. Si-n cazul baiatului astuia e disutabila treaba,numai ca legea e asa cum e. Bafta multa si sanatate tuturor!
  12. Salutare! Off:@OveR-omule,nu-ti mai pierde timpul cu "Gica Contra",e risipa de timp.Are un talent deosebit sa se bage-n seama ca musca(stii vorba aia) si peste tot unde a postat a deviat cu multe sute de grade de la subiect.S-a ajuns la polemici care chiar nu-si au rostul,cel putin nu pe-aici. On: cred ca pluteste ceva-n aer zilele astea,ca au fost destule accidente in cartierul Militari la intervale foarte scurte de timp.Chiar ma gandeam sa ocolesc zona un timp,ca nu se stie cand se aliniaza planetele si in directia mea si la cat sunt de "silfid",nu m-as risca sa cad. Ar fi o treaba daca ar cunoaste cineva numarul masinii,macar sa stie si altii de cine sa se fereasca si eventual sa-i mute putin falca la urmatoarea "escapada" de genu' asta. Pacat ca se lasa si cu pagube "corporale" in asemenea cazuri.Fieru' se repara repede,da' omu' mai greu si peste cativa ani se simt toate loviturile,ca asa e omu' facut,are "istoric" incorporat. Sanatate multa "calaretului" si sincere felicitari omului care a intervenit. Diferenta nu consta in 2 roti in plus,ci in caracter si-n spirit. Bravo omule,mai rar oameni ca tine pe strada.
  13. Asta tine de gusturile si pasiunile fiecaruia. Poate tu ai da 5000 de euro pe o croaziera in jurul lumii, eu as da pe o chitara si un amplif, tot asa si el a bagat banii astia din pasiune, in scuter. Corect,adevarul e ca gusturile nu se discuta si intr-adevar,pasiunea nu cunoaste limite.
  14. Hai ca s-a ales prafu' de ideea principala a topicului. Dar,referitor la acel scuter de 5000 de EUR...chiar daca a costat atat(nu contest nici nu aprob),parerea mea e ca nu prea merita,decat daca ai bani de aruncat. In legatura cu "alergatu'" pe scuter la 100km/h...mai oameni buni...aia e sinucidere curata.In primu' rand,rotile sunt prea mici pentru asemenea viteze;in al doilea rand franele(la toate scuterele) cam lasa de dorit.Poate sa fie si mama lui de disc Malossi sau ce alte marci or mai fi(recunosc,nu le am cu tuningu' la scutere),daca e diametru mic...PA-PA! Recunosc,e frumoasa ideea de tuning tehnic,inclusiv cea de tuning vizual,dar....scuterul e "ceva" ce trebuie tratat ca atare,mai exact,libertatea si senzatia placuta de a merge pe doua roti si de a simti curentul de aer,care de la 60km/h in colo,devine destul de neplacut. Si cam atat,nu prea am inspiratie.Oricum,injuraturile la mine,nu ma supar.
  15. Am vazut si MZ ETZ inregistrat ca moped si ARO inregistrat ca utilaj agricol,dar asta nu inseamna ca e legal;se facea asa ceva inainte de a fi necesara CIV. Dupa lege cred ca nu se poate. Va multumesc frumos pentru raspuns,dau o bere,nu stiu cand si unde,da' o dau.
×
×
  • Creează nouă...