Jump to content

DragosM

Super Membru
 • Posts

  678
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bucuresti
 • Motocicleta
  Honda CBF 600 SA

DragosM's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 1. Sper ca dupa 8 ani de UE toata lumea stie ca directivele nu se aplica direct. Ele trebuie transpuse in dreptul national. Normele nationale care transpun aceste dispozitii sunt cele care se aplica si in baza carora se pot lua, de exemplu, masuri sau aplica sanctiuni. Plus ca directiva asta a fost modificata prin 2013 pentru a fi adusa la curent cu "progresele tehnologice". Noua varianta intra in vigoare la sfarsitul lui 2015
 2. Anu' asta pe la inceput, in primavara, ma opreste politia in mijlocul orasului. D-abia scosesem mobra, nu aveam actele la mine. Opresc motorul, vorbesc cu omu', ii explic treaba, imi zice sa fiu mai atent ca e pacat sa iau amenda degeaba si ma lasa sa plec. Peste cateva luni, ma opreste politia pe la Sinaia, cu masina dupa ce o cam imbarligasem un pic sa sa trec de niste tiruri. Trag frumos pe dreapta, vorbesc cu ei, recunosc ca am comis-o (doua chestii consecutive de luat carnetul) si primesc amenda pentru ca nu am avut centura. NU am dat nimic, nu mi s-a cerut nimic. Astea sunt doar doua dintre exemplele mai recente. In ultimii 15 ani sunt nenumarata. Concluzia….De multe ori conteaza si cum te comporti cu cel care te opreste. Daca esti om (de obicei) si el va fi la fel. Daca il consideri din start bastonar, sau slujitorul tau cum am mai vazut pe aici, se va prinde si o sa ti-o iei.
 3. Te bazezi pe un text legal ceva, pe experienta sau din auzite. Sa stim si noi cum combatem
 4. Varianta americana. Cu unele diferente si specificitati, dar tot pe acolo in principiu. http://edition.cnn.com/2014/08/28/us/texas-father-acquittal/index.html?iref=obnetwork
 5. Cum am zis, nici eu nu as face asa ceva in concediu. Nu era vorba de tine.
 6. Cam multi oameni pe topicul asta care se pare ca traiesc dupa ideea ca "daca eu nu pot, nu se poate". For the record, nici eu nu m-as baga la asa ceva in vacanta sa ma pici cu ceara. Sunt (probabil) prea batran si prea comod. Asta nu inseamna ca nu se poate si ca nu o sa se simta minunat. Dupa ce va da fata si doua exemple anterioare tot sunteti Toma necredinciosul. In opinia mea asta denota o viziune extrem de personala (si ingusta) asupra lumii si a ceea ce este posibil. Drum bun si sper sa le inchideti gura invidiosilor astia.
 7. No more drinking/smoking for you
 8. Ok, aia nu sunt cursanti, dar poligonul este unul folosit la scoala in Japonia. Putin diferit de al nostru totusi. Cel putin ala pe care am dat eu si nu cred ca s-a modificat intre timp prea mult.
 9. SI eu am mers pe Makaza saptamana trecuta si am stat 5 min la vama la dus si 3 min la intors. Cred ca conteaza si la ce ora si in ce zi ajungi pe acolo. Eu am plecat intr-o joi si am ajuns in vama pe la 11.30. M-am intors vineri si eram in vama pe la tot pe la 11.00.
 10. E trist ca tu crezi ca e trist. Dar ma rog, toata lumea e expert pe forumul asta. Am uitat. Alt super expert. Avocatel wanna-be poate esti tu. Si pe mine ma doare tot la basca ce vrei tu sa crezi. Daca tu vrei sa traiesti in lumea ta in care totul e cum crezi si vrei tu, be my guest. Presupun ca e foarte frumos acolo. Kosh, tu esti baiat destept. Nu te lasa dus de val. Clauza penala nu are nici o legatura cu penalul. Este un tip de clauza care se introduce intr-un contract prin care se stabileste de catre parti a priori o valoare a despagubirilor in cazul incalcarii dispozitiilor contractuale.
 11. Nu ai dreptate. HTR da banii inapoi tocmai pentru a incerca sa-si repare imaginea, nu pentru ca este responsabil legal. Ei se vor intoarce impotriva Hachi in instanta sa prin alte metode. Si pentru restul, lasati omul in pace. Oricum a scris prea multe daca avea clauza de confidentialitate. Daca vreti puteti sa cititi foarte usor printre randuri ce s-a intamplat. A semnat un contract cu HTR prin care el primeste motocicleta in schimbul cesiunii creantei pe care o are fata de Hachi catre HTR. Ulterior HTR va incerca sa recupereze creanta. In contract probabil ca pe langa clauza de confidentialitate s-a angajat si sa nu mai arunce cu rahat in HTR si Honda in general si sa se abtina de la orice discutie pe acest subiect pe orice forum/website/facebook etc. public. Si pentru BB: pentru incalcarea clauzei de confidentialitate el s-ar putea sa ramana fara mai mult decat valoarea motocicletei daca are o clauza penala in acest sens in contract. Asa ca omul acum sufla si in iaurt si d-aia probabil tace malc (ceea ce este de inteles). Ar fi chiar stupid sa-si puna in pericol motocicleta acum dupa ce a trecut prin atatea ca sa satifaca curiozitatea unui necunoscut pe forum.
 12. Nu au consumat alcool pe draq. Nu se poate dovedi, dar ala treaz nu era. Oricum, bine ca s-a rezolvat.
 13. De deschis se deschide. Dar se inchide la fel de repede daca nu suntbpeste 90 de zile de spitalizare. Suspendarea pe 90 de zile e contraventionala, nu are treaba cu penalul.
×
×
 • Create New...