Sari la conținut

DragosM

Super Membru
  • Număr conținut

    678
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de DragosM

  1. Te bazezi pe un text legal ceva, pe experienta sau din auzite. Sa stim si noi cum combatem
  2. DragosM

    Accident in Covasna

    Varianta americana. Cu unele diferente si specificitati, dar tot pe acolo in principiu. http://edition.cnn.com/2014/08/28/us/texas-father-acquittal/index.html?iref=obnetwork
  3. Cum am zis, nici eu nu as face asa ceva in concediu. Nu era vorba de tine.
  4. Cam multi oameni pe topicul asta care se pare ca traiesc dupa ideea ca "daca eu nu pot, nu se poate". For the record, nici eu nu m-as baga la asa ceva in vacanta sa ma pici cu ceara. Sunt (probabil) prea batran si prea comod. Asta nu inseamna ca nu se poate si ca nu o sa se simta minunat. Dupa ce va da fata si doua exemple anterioare tot sunteti Toma necredinciosul. In opinia mea asta denota o viziune extrem de personala (si ingusta) asupra lumii si a ceea ce este posibil. Drum bun si sper sa le inchideti gura invidiosilor astia.
  5. No more drinking/smoking for you
  6. SI eu am mers pe Makaza saptamana trecuta si am stat 5 min la vama la dus si 3 min la intors. Cred ca conteaza si la ce ora si in ce zi ajungi pe acolo. Eu am plecat intr-o joi si am ajuns in vama pe la 11.30. M-am intors vineri si eram in vama pe la tot pe la 11.00.
  7. De deschis se deschide. Dar se inchide la fel de repede daca nu suntbpeste 90 de zile de spitalizare. Suspendarea pe 90 de zile e contraventionala, nu are treaba cu penalul.
  8. Avand in vedere noul Cod Penal, nu cred ca e o urare prea buna….pentru accidentat.
  9. Daca nu are semn la intrare ca este interzisa circulatie, atunci e drum public. De amenajat este amenajat, ca nu este asa cum l-a lasat mama natura. Au venit oamenii si au facut drum pentru autovehicule.
  10. Daca tot ai cautat prin lege, de ce nu cauti si definitia drumului public. Si dupa aia vezi daca drumul unde s-a produs accidentul se incadreaza acolo. Apoi mai vorbim.
  11. Tu ai citit pe sarite. Nu era linie continua. Nici simpla, nici dubla. Cu asiguratul este relativ. Sunt situatii in care nu poti sa te asiguri pentru unul care vine cu 200. Doua exemple care le stiu din experienta: - la iesirea de pe strada mea dai intr-o strada principala destul de mare. Chiar inainte de intersectie este o curba suficienta cat sa nu vezi nimic dupa ea, dar suficient de usoara sa poti sa o iei si cu 100. Poti sa stai tu 3 ore si sa te asiguri, daca vine unu cu peste 70 o sa se opreasca in tine no matter what. D-aia exista limite de viteza in oras - vrei sa faci stanga si vezi o masina ca se apropie. Viteza masinii este suficient de mica sa te poti baga fara nici o problema. TE bagi si din spatele aluia care se apropie (mai ales daca e ceva mai mare) tasneste o racheta (pe 2 sau 4 roti). Daca ala e suficient de mare poate sa acopere o astfel de racheta care se apropia la o viteza mult mai mare de ceva timp. Rezultat =buba. Nu poti sa stii daca nu s-a intamplat asa si in cazul asta.
  12. Ora stabilita pentru Check-in este cea minima. Nu poti mai devreme, dar cu siguranta poti mai tarziu. Daca crezi ca ajungi foarte tarziu (pe la 12 noaptea sau ceva) atunci dai un telefon inainte, preventiv, sa le spui ca ajungi. In plus, nu stiu cum mergi tu, dar 12 ore cred ca e mai degraba maxim decat minim. Eu am facut Bucuresti-Igoumenitsa in 10 ore jumate cu a mea, fara sa merg foarte tare. Cheia este sa nu te opresti des
  13. Esti cam nerabdator. Din experienta anilor anteriori se va anunta cu aproximativ 3 saptamani inainte. Poate doua. Oricum daca au afisat pe site 4-6 aprilie atunci e batut in cuie. Cu detaliile o sa mai asteptam un pic.
  14. Ca sa nu mor prost: ce legatura are siliconul sanitar or whatever cu gelul care se foloseste la sei? Unul se intareste si poate fi compresat doar intr-o anumita masura, celalalt e lichid bagat intr-o punga de plastic si teoretic se muleaza pe poponeata.
  15. E contraventie. Amenda + confiscare
  16. Holy shit. Pe bune? Si mai intrebi pe altii daca au citit codul.
  17. Vezi ca e parada de la 11 la 12 si nu stiu cat de usor este sa ajungi la Miorita pe la ora aia.
  18. Eu am de la GIVI. Ai protectie mai buna la vant (poti sa mergi lejer fara sa te lasi pe rezervor si la 200km/h). La zgomot insa nu e mare diferenta. Combinatia inaltime/casca/parbiz la mine a rezultat in dopuri/casti obligatoriu la orice drum. Poate pentru un rider de o alta inaltime si cu o alta casca o fi mai bun. La mine daca ma las un 5-10 cm, e liniste si pace. Iar la viteze mici (60/70 km/h) e chiar mai zgomotos decat cel standard.
  19. Google le publica. Dar le prelucreaza special din cauza asta. Nu apar numere de masini sau fete de oameni.
  20. Din cate imi dau seama asta se refera la dreptul la imagine. Cu alte cuvinte nu ai dreptul sa publici imaginile respective. Ceva asemanator avem si noi. El a spus ca i-au interzis ca filmeze. Punct. Asta e cu totul altceva.
  21. Mersul preventiv este foarte bun si te scapa din multe situatii neplacute. Din multe dar nu din toate. Cine spune ca Thunderbyte ca daca mergi preventiv nu ti se poate intampla nimic, o spune, din punctul meu de vedere de frica. Vor sa se convinga singuri ca daca ei merg preventiv, nimic rau nu o sa se intample. Ar fi frumos sa fie adevarat, dar din pacate nu este. Foarte multe accidente se intampla si din vina motociclistului, dar sunt si unele care, din pacate nu pot fi evitate. Din cum a povestit initiatorul (sau din ce am inteles eu) asta este una din situatiile care sunt foarte greu sau imposibil de evitat. Inca o chestie. In legatura cu mersul in paralel cu alta masina, nu am inteles niciodata sfatul asta. OK nu trebuie sa mergi in paralel cu alta masina a la long. Dar daca se merge pe mai multe benzi si este si ceva trafic, inevitabil o perioada semnificativa de timp o sa ai ceva (masina tir etc) pe banda cealalta. Daca exact cand treci pe langa ea apare cainele prin fata ei, ce P...A mea de sfat e ala cu statul in lateralul masinii. Ce draq trebuie sa faci? Sa te teleportezi din spatele masinii in fata ei, ca sa nu stai in lateral? Geez
  22. Ora se da inapoi. Daca plecarea e la 11 pe ora noua inseamna 12 pe ora de acum. Totodata inseamna ca pe la 17.30 incepe sa se intunece. Eu zic ca mai bine ar fi sa se plece pe la 10 ora noua adica 11 ora de azi. Sper ca am fost clar.
  23. Doua intrebari preliminare 1. Plecarea la ora 11 pe ora noua? 2. La ora 11 se pleaca sau atunci se vine?
  24. Vezi ca Fun Park inchis inca (sau era w-e trecut).
×
×
  • Creează nouă...